Hej kära läsare


Då har skolan börjat och alla tre barnen har studsat iväg med olika nivå av entusiasm. Den minsta ser fram emot det mest och ungefär lika mycket som jag nu när det är dags att skriva coachbrev igen. Vad ser du fram emot den här veckan?

Jag ser fram emot att höra från dig som är intresserad av personlig coaching med mig. Startplats från  början av september. Det löper därefter över 1 år eller 6 månader och ger stora resultat för alla livets delar. Är det något för dig så ta kontakt med mig på anders@lifevision.se så hittar vi en tid för ett samtal om hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt.

En annan sak jag ser fram emot är att få träffa en del av er på Mental Hälsa & livsglädje i oktober. Du som funderar på att vara med hittar mer info och möjlighet att anmäla dig HÄR!

Den här veckan funderar jag på hur vi praktiskt och användbart kan möta vår vardag med mer kärlek. Tror att du kan hitta något som gör det mer än värt att investera 5 minuter av din tid att läsa och inspireras … Nu kör vi!

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Ett förändrat perspektiv är värt 80 IQ poäng.”

- Alan Kay

Kärlek som ett verb!


Kärleken är alltid svaret vilken än frågan är. Ett citat ur tiden som många sedan använt på olika sätt. Beatles sa att kärlek är allt du behöver. För min ingenjörshjärna lät det alltid lite flummigt och inte särskilt användbart i vardagen. Man kan ju knappast bestämma sig för att älska något. Det är snarare något som mystiskt kommer till en när man minst anar det. Oavsett om det handlar om en person, en hobby eller ett livsverk.

Vet inte om det är med ålderns rätt som det ändå låter allt mer vettigt. För mig är definitionen av kärlek därför också allt mindre mystisk. Det verkar där jag nu som att helt enkelt vilja någon eller något väl utan att behöva en belöning tillbaka för sina ansträngningar. Vet inte vad det är för dig, men så enkelt ter det sig för mig nu. I detta skede livet.

Precis innan jag fick inspiration att sätta mig och skriva det här var jag ute och fixade i trädgården. Stödde upp lite blåbärsbuskar som dignade under tyngden av sina bär. Använde trimmern för att kantklippa och göra lite extra fint. Bättre på färg där det är kantstött inne i rummen. Göra rent avloppet inne i duscharna, där hår och tvålrester fått undersidan av vår Unidrain att se ut som ett biologiskt experiment. Allt på ytan tämligen långt från rosenskimrande kärlek. Ändå brukar jag och min fru säga: Det är dags att ge huset lite kärlek…

Dit jag hamnade när jag funderade på det här var vad det då skulle innebära att älska sig själv snarare än huset. Vad är motsvarigheten till lite färg, puts och rengöring hos oss själva? För om vi älskar oss själva och skänker ”lite kärlek” nog skulle vi då lite noggrannare granska vad vi stoppar i oss? Kanske till och med fundera på om det verkligen är att ge oss lite kärlek när vi stoppar i oss en extra godsak istället för något vi egentligen vet skulle var mer genuint uppskattat av vår kropp.

För när vi älskar någon annan ger vi ju dem vad vi tror är bäst för dem även när de kanske inte vill veta av det, eller hur? Det är ju därför vi står där och tar all möjlig spott och spe för att man säger nej till barnen om en glass innan middagen. Det hade ju varit enklare och lättare att bara låta dem ta en glass. Men vi vill dem väl utan att behöva få beröm och annat tillbaka. Så vi står emot och tar det kämpiga lugnt och stadigt så länge kärleken för dem är kvar i sinnet.

På samma sätt skyddar vi vårt eget sinne från tankar som gör att hjärtat stänger sig. Istället delar vi vår värme och världen runt oss ser snabbt bättre ut. Bittra tankar får ingen försvarare hos mig för jag förstår att tanken inte räknas. Det är handlingen som räknas. Känslan av tvivel, osäkerhet, och andra obekväma känslor som dyker upp för oss blir då istället just en signal att det är dags att ge mig själv och världen runt mig ”lite kärlek”.

Det är min förhoppning att det här väcker lite tankar i ditt sinne om vad det skulle innebära att ge dig själv lite kärlek. Att ge ditt jobb lite kärlek. Människor du har förmånen att kunna påverka. Ett projekt som skulle riskera dö utan det. Att hantera kärlek som ett verb. Lite tanke på det här är kraftfullt. Att agera och handla på det kan förändra allt …

Veckans Boktips


Dold verklighet


av Donald Hoffman

Redan första gången jag såg Donald Hoffmans TED-talk för sisådär sju år sedan blev jag helt fascinerad. Sedan dess har jag säkert sett om den ett dussin gånger. Älskar när någon tar en ny, fräsch titt på något med en vetenskaplig grund. Av någon anledning läste jag sedan inte hans bok förrän nu och den understryker verkligen hur revolutionerande dessa tankar är. Lovar att du kommer att ha en helt ny syn på hur vi alla ser på världen omkring oss. Köp, läs och begrunda.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.