Hej kära läsare


Tiden bara far förbi och påminner om att den är begränsad för oss alla. Vad vill du hinna med? Lätt att hamna i FOMO (Fear Of Missing Out) och tänka att alla andra har roligare. Livet är en subjektiv sport där enbart du kan bestämma vad som är viktigt.

Så denna vecka tar jag en titt på ett märkligt missförstånd som vi alla verkar falla in i. Något som gör att vi tror att vi måste vara perfekta för att uppnå det vi vill i livet. Få saker är längre från sanningen och lite förståelse är allt som behövs för att hitta tillbaka till den naturliga drivkraft du föddes med …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


Du missar 100% av alla de skott du inte skjuter.

- Wayne Gretsky

Framgångsrikt misslyckande?


Det finns nog inget som lär en mer än att umgås med små barn. Varje ålder är en spännande tid av kvanthoppande utveckling. Redan från start ska allt utforskas och det verkar inte finnas något som inte är värt att dra i, tugga på, skrika över eller se hur långt det kan kastas. Nyfikenhet drar även snart mot bättre och bättre sätt att ta sig till allt intressant som finns ovanför golvnivå. Så av självklara skäl duger inte längre krypande som transportsätt.

Det är dags att ställa sig upp och ta de första stegen. Trevande till en början men med allt större självklarhet allt eftersom styrka och förmåga växer. Dock inte utan en hel del smärta på vägen. Det ramlas in med huvudet före i saker – en del hårda, kantiga och gråtframkallande. Men med lite tur så är allt som behövs en smula tröst så kravlar eller springer de ivrigt tillbaka för att försöka igen.

Varför tar jag nu upp detta i ett brev om personlig utveckling och framgång? Jo, för att den processen är den samma för att lära sig att gå som för att lära sig spela ett instrument, bli kirurg, förstå förhållanden, programmera datorer eller vad som helst annat som fullvuxna drömmer om att åstadkomma. Tyvärr så får vi alltför ofta en massa tankar och idéer emellan att låta vår naturliga drivkraft ta oss dit vi vill.

Det är som att vi med åren tycker att misslyckas inte längre är lärdomar på vägen till våra mål, utan snarare något som ska undvikas till varje pris. Som att vi borde kunna klara oss utan sådant trams och gå rakt på framgång om vi bara är smarta och finurliga nog. Så vi öppnar inte munnen på utlandsresan om vi inte tror oss vara flytande på språket (eller har hällt i oss tillräckligt med flytande avtrubbningsmedel).

Spelar ingen roll att vi ser att det är just det som håller oss ifrån att lära oss språket. Att man måste göra misstagen och ju mer barnsligt villiga vi är att kasta oss in och göra dem desto fortare går det. Nej, det ska funka från start eller så är man inte menad för det. Det är pinsamt att hamna i ”Fail Army” kategorin på YouTube snarare än i ”People Are Awesome”.  Träna gör man därför i avskildhet så att ingen ser misstagen eller får för sig att man är en ”träningsprodukt”. Som att den enda riktiga framgången ska komma av ren och skär medfödd talang annars ska man låta bli.

Det är en myt eller vad jag kallar ”tankevirus” som satt sig i vår kultur och som vi behöver bryta oss loss från. Vi behöver se att det bara är just tankar som är i vägen. Tankar som är tillåtet att släppa som en uggla ruggar sina fjädrar. Så att vi kan klara av våra dagliga misslyckanden med samma förtjusta leende som en ettåring eftersom vi också förstår att det visar på framsteg. Ju fler du gjort desto längre har du kommit.

Inbjuder dig därför denna vecka att misslyckas snabbare. Att pröva mer, gråta en skvätt och ställa dig upp igen. För det är ett beklagligt missförstånd att om vi bara var bra nog skulle vi inte behöva göra det. Men på varje nivå är den mänskliga inlärningen densamma och kommer aldrig att vara något annat. Inte för dig, inte för mig och inte för någon annan på planeten. Vi befinner oss alla bara på olika nivåer av okunskap.

När du inser fullt ut hur mycket fantastiskt som vi människor åstadkommit via våra oändliga misslyckanden är det otroligt hoppfullt.  Allt som behövs är nästa steg. Så stå upp för dina drömmar, ramla för dina drömmar, gråt för dina drömmar, kom tillbaka för dina drömmar och du behöver inte ens nå dem för att leva ditt drömliv.

Veckans Boktips


Karins Chokladkök


av Karin Haglund

Nu är äntligen Karins chokladbok här. I boken hittar du över 45 recept på underbart smarriga chokladgodsaker. Alla fria från gluten, mjölk och vitt socker, lite nyttigare helt enkelt. De flesta recept är både raw food och nötfria. Vad sägs till exempel om minttryfflar, chaibitar med apelsinchoklad, lakritschokladkola, apelsinchockladbräck, hampatryffelbollar, mintig chokladdrömspaj och avokadochokladtårta?

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.