Hej kära läsare


Den här veckan är väldigt speciell. Inte bara för att det är påsk utan för att min frus 5:e bok precis har kommit ut. Choklad gjord på nyttigast möjliga ingredienser så du kan njuta än mer av smaksensationerna. Så självklart är den veckans boktips.

I den här veckans coachbrev funderar jag vidare på vad det egentligen är som kan ta vår upplevelse av livet till en helt ny nivå. Vad är det egentligen som gör att vissa människor verkar kunna krama fram tilfredsställelse ur händelser som andra bryter ihop över? Min förhoppning är att du efter fem minuters läsning får svaret på den frågan och en insikt som är basen för lycka och framgång överallt i livet…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


"Den enda fungerande grunden för ett balanserat liv är ett balanserat sinne. Som tur är finns allt du behöver för det redan inom dig.

- Anders Haglund

På väg mot något bättre?


Som professionell föreläsare och coach kommer jag varje vecka i kontakt med mängder av människor som berättar om sina drömmar, hopp, utmaningar, förväntningar och krav för livet. Det gemensamma för dem allihop är att de verkligen är övertygade om att livet skulle vara bättre om de bara hade mer eller mindre av ”X”. Där X valfritt kan fyllas med t.ex. bättre jobb, en mindre tjatig förälder, magrutor, större bröst, mer pengar, förstående partner stuga vid havet, nytt kök, hitta den rätta etc.

Listan över allt som vi människor får för oss skulle kunna få oss att må bättre kan göras nästan oändligt lång. Ändå tror jag att vi alla innerst inne vet att denna längtan efter bättre omständigheter av olika slag aldrig kan göra någon större hållbar skillnad. Speciellt efter att de grundläggande mänskliga basbehoven är tillgodosedda. Även dem kan man ifrågasätta då det verkar glittra mer i ögonen på många som har det tufft i fattiga länder än hos miljonärer här hemma.

Dessutom tror jag att vi alla någon gång har märkt att vår känsla av välmående och tillfredsställelse skiftar långt mycket snabbare än vad våra yttre omständigheter gör. Vi kan vara helt till oss över något i ena stunden för att i nästa inte tänka på det alls. Något som många beskriver som att livet går lite upp och ner. Och den upplevelsen har de obetingat av vad som händer på utsidan.

Plötsligt märker man alla exempel på hur man kan ha lika roligt spelande kort med familjen runt köksbordet som om man åker till Las Vegas med värsta showen. Eller att man funderar på varför man blev ihop med sin partner på förmiddagen och tycker att de är underbara på eftermiddagen. Det är ju inte de som har ändrat sig, eller hur?

Denna fundamentala sanning blir extra tydlig när vi inser att två personer kan komma ner till exakt samma arbetsuppgift, vid exakt samma tidpunkt, och den ena känner sig stressad nästintill utbrändhet av tempot medan den andra känner sig härligt energisk av utmaningen. Det kanske mest remarkabla är att den stressade personen ändå kan svära på att det beror på omständigheterna.

Faktum är att om de får reda på att den andra personen inte har alls samma reaktion så är deras första tanke oftast något i stil med följande:

  • De har inte förstått allvaret i situationen.
  • De bara låtsas vara så där j-kla påklistrat glada. Innerst inne mår de säkert dåligt de med.
  • Om de verkligen kan vara glada trots dessa jobbiga omständigheter så är de som bäst konstiga eller som värst någon form av känslokalla psykopater.

Kan du se att med det tankepaketet upptäcker de att nästan alla omkring dem antingen är naiva stollar som inte förstår vad de själva så tydligt ser, fejkade & ytliga eller psykopater som inte bryr sig lika mycket som de själva. Här är några alternativa tankar som de då inte har:

  • Hmmm… om de andra har en annan reaktion till samma sak så kan det inte som jag trodde vara situationen i sig som får mig att må så här. Undrar vad det är då?
  • Fascinerande hur olika vi människor ser på världen omkring oss. Om jag såg på den likadant som dem skulle jag också vara t.ex. motiverad istället för stressad då?
  • De kanske tänker likadant som jag men låter inte sin fantasi och oro dra iväg med dem? Är det möjligt att tänka samma sak men inte ta de tankarna på lika stort allvar? Kan jag då må bra där jag tidigare mådde dåligt?

Vad tänker du när du läser ovanstående? Har du omedvetet tyckt att ditt sätt att se på det är rätt och att om någon annan ser det på ett annat sätt så är de i varje fall lite underliga? Finns det måhända någon av er 30.000 läsare som skrattar högt åt er själva när ni läser det här och inser något nytt, medan någon annan har ett bistert uttryck i ansiktet och känner sig obekväma och provocerade?

Skulle tro att du när du börjar fundera på det här kan komma på mängder av egna exempel. Om de sedan tillåter din mentala dörr att öppnas lite på glänt är du på väg. På väg mot att se det faktum att din upplevelse av livet beror på vilka av alla dina tankar som du tar på allvar. På väg i riktning mot en helt ny nivå av frihet. För när du synar din personliga tankebluff fullt ut upptäcker du att det som finns bakom den är så mycket bättre än något du innan hittat på…

Veckans Boktips


Karins Chokladkök


av Karin Haglund

Nu är äntligen Karins chokladbok här. I boken hittar du över 45 recept på underbart smarriga chokladgodsaker. Alla fria från gluten, mjölk och vitt socker, lite nyttigare helt enkelt. De flesta recept är både raw food och nötfria. Vad sägs till exempel om minttryfflar, chaibitar med apelsinchoklad, lakritschokladkola, apelsinchockladbräck, hampatryffelbollar, mintig chokladdrömspaj och avokadochokladtårta?

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.