Hej kära läsare


Så har vi då på riktigt börjat räkna ner mot jul & nyår. Vad kan du göra för att använda din tid, energi och resurser för avsluta året på bästa sätt? Tre veckor till helgerna är ju en ganska hanterbar tid att köra en personlig kampanj på, så varför inte sprinta lite mot linjen och få till de tre viktigaste sakerna för just dig…

Denna vecka tar jag en titt på just siffran tre. Den är viktig på alla möjliga sätt och fullkomligt ovärderlig att hålla i sinnet om du vill nå fram och göra skillnad med din kommunikation. Så scrolla ner, läs och …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Vad som behövs är inte viljan att tro utan viljan att ta reda på, vilket är den exakta motsatsen till tro.”

- Bertrand Russell

Regeln om tre


Det är inte ofta jag delar ut tips och råd. Skälet är att det i min erfarenhet är så mycket bättre att få någon att FÖRSTÅ bättre så att det transformerar hur de ser på något och de kan komma på sina egna tips och råd. Dessutom är det ju så att när vi behöver goda råd som bäst är när vi är som minst benägna att ta emot dem. Till exempel vet vi alla att det är mindre bra att bli rasande arg och att alla våra beslut från det tillståndet är mindre bra avvägda.

Men hur skulle du reagera om någon då bad dig att räkna till tio, ta ett par lugna andetag och lugna ner dig när du är arg? Förmodligen skulle du på klassiskt manér vilja skjuta budbäraren. Den som gav dig rådet är nu en del av fienden. Till skillnad från om du själv förstår att du är påverkad av en hormoncocktail som påverkar ditt omdöme negativt. Att du så snart du lugnat ner dig kommer att önska att du inte brusat upp. Dyker det då upp för dig att det vore bra att ta de där andetagen och lugna ner dig funkar det fint när det kommer inifrån dig.

Med det sagt skulle jag ändå vilja ta upp en sak som är så lätt att missa för många av oss och det är lagen om tre. Har du inte hört talas om den så kommer det här vara väldigt värdefullt. Har du hört det så kan det vara bra att höra det igen. Få saker kan vara viktigare oavsett vad det är du vill åstadkomma:

1. Aldrig fler än tre punkter. Alla människor räknar 1, 2, 3 … många. Det finns neurologiska skäl till det här så klart. Vårt korttidsminne verkar maxa ut vid 4 olika delar och hanterar med lätthet tre. Det är skälet till att det mesta som sätter sig i våra sinnen är delat på tre. Tre grisar, tre feer, tre önskningar, treenigheten, de tre musketörerna. Så vill du effektivt nå ut med ditt budskap tryck aldrig på fler än tre saker. Så snart du går över det så har folk inte bara svårt att komma ihåg det, enligt flera undersökningar börjar de misstro informationen. Med andra ord om du ska skicka ut ett informationsmail och du går över tre så är det dags att kapa ner det till de tre viktigaste. Samma när du pratar med någon. Kan du inte hålla det till en sak så gå i varje fall aldrig över tre.

2. Säg det på tre olika sätt. Har du något som är lite svårare att förstå så säg det på tre olika sätt. Det ger den som du kommunicerar med en bättre chans att förstå det du vill förmedla. På samma sätt som du behöver tre punkter för att kunna säkra en rak linje inom matematiken förenklar det för människor att själva hitta den röda tråden i det du vill få fram. Precis som att du i business behöver se det både från kundens, de anställdas och ledningens synvinkel för att få till affärsverksamheten. Eller när du lär ut något behöver ta det visuellt, auditivt och kinestetiskt. Det vill säga att vissa lär sig enklare genom att först se det, andra genom att höra det och en tredje grupp genom att prova att göra det. Vi behöver alla tre men ingången är olika för oss. Är du med?

3. Säg det tre gånger. Inom psykologin finns det något som heter kognitiv dissonans. Enklaste beskrivningen av det är det känns som om något skaver i sinnet. Som inte är färdigt eller inte ligger i linje med vad vi innerst inne tycker är rätt. Bästa sättet att komma igenom det är att förstå att när människor hör något första gången så börjar de fundera över det, när de hör det andra gången känns det lite mer familjärt och tredje gången är det som: ah, det känner jag igen det ligger något i det…

Så följ upp de tre saker du kommunicerat på tre olika sätt tre gånger. Innan dess är du liksom inte klar med någon du kommunicerat med. Som en av de bästa säljarna i ett företag sa när han blev ombedd att hålla tal om vad som var hans bästa tips för bli lika framgångsrik som honom: Jag har tre saker att säga till er och om ni följer det så är er framgång garanterad:

1. Följ upp!
2. Följ upp!
3. Följ upp!

Veckans Boktips


Älska kål!


av Karin Haglund

Här får du massor av inspiration som gör det enkelt och självklart att lägga mer kål på tallriken. För kål är bland det allra nyttigaste som du kan äta och finns dessutom i en mängd olika varianter, former och färger. Alla kålsorter är fullproppade med nyttigheter och ytterligare fördelar med kål är att det både är billigt och klimatsmart.

I boken, som innehåller över 45 läckra recept, med olika kålsorter som bas, kommer du att bli positivt överraskad av hur enkelt och gott det är att äta mer av världens nyttigaste grönsak.

Alla recept är glutenfria, veganska och baserade på naturliga råvaror. Så känner du att det är dags att ge din kropp det allra nyttigaste och bästa är det helt enkelt hög tid att ÄLSKA KÅL!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.