Hej kära läsare


Så är jag då tillbaka efter vår fantastiska kurs på Mallorca. Vi har redan bokningar för november 2019 så vill du vara ute i god tid och säkra en av platserna skicka ett mail till karin@lifevision.se eller ring 033-140070.

Annars är ju närmaste möjligheten redan nu i Båstad 6-8 sep. Samma spännande upplägg i bästa tänkbara svenska miljö. En perfekt uppstart inför att göra avslutningen på året till något speciellt.

Kanske ingår att vara med på din personliga ”bucket list”? Eller så kommer du på det när du läser veckans coachbrev om drömmar …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Ända fram tills att man helt och fullt har bestämt sig finns det tvekan, möjligheten att retirera, alltid ineffektivitet. När det gäller alla igångsättande och kreativa handlingar, så finns det en fundamental sanning som okunnighet därom dödar oräkneliga idéer och storartade planer: Att i samma ögonblick som du definitivt bestämmer dig och ger dig hän, så rör sig även försynen. Alla möjliga saker händer som är dig till hjälp som aldrig annars hade hänt. En fullkomlig ström av händelser utgår från definitiva beslutet, vilka alla ställer fram oförutsedda händelser, möten och materiellt stöd till hjälp som ingen människa hade kunnat föreställa sig skulle kunna dyka upp. Vad helst du kan göra eller drömmer att du kan, påbörja det. Djärvhet besitter genialitet, kraft och magi. Påbörja det nu.”

- Johann Wolfgang von Goethe

Varför drömmer du dina drömmar egentligen?


Det är något visst med drömmar. Då pratar jag inte ens om alla de märkliga saker som utspelar sig mellan våra öron när vi sover. Nej, jag tänker på det vi drömmer om när vi är vakna och vårt medvetande är engagerat. Önskningar som vi ibland knappt vill medge för oss själva poppar upp i sinnet och det pirrar till i maggropen eller hela vår kropp fylls av skräckblandad förtjusning.

Det kan handla om vad vi egentligen skulle vilja jobba med. Eller hur bra vi vill vara på det på vi gör. Kanske vill vi lära känna en speciell person. En vilja att vara romantiskt nära eller potentialen för ett affärssamarbete. Tanken på ett åstadkomma något som gör verklig skillnad kan få nästan vem som helst att frigöra energi som alldeles nyss inte ens verkade finnas.

Från trött och håglös till att med tankens fart plötsligt vara fylld av energi. Bara vetskapen om att det är en möjlig förändring för oss alla är exalterande. Än mer om man dessutom använder sin underbara fantasi till något som är möjligt. Att susa iväg bakåt i tiden och göra gjorda misstag ogjorda är inte så användbart hur skönt det än känns i stunden. Bättre då att drömma om vad man kan göra annorlunda nästa gång istället.

För de flesta jag har pratat med har någon gång drömt om att åka tillbaka och köpa den där aktien som steg som en raket. Eller ägna sig åt tankeexperiment som: Skulle ha köpt Bitcoin i början när jag hörde om det. Tiotusen då och jag hade varit mångmiljonär nu. Eller om jag kunde trolla så att vårt hus såg ut så här så skulle det vara perfekt för oss. Andra går igång på drömkroppen inför beach 2018.

Det går att dagdrömma sig bort om och om igen. Det blir dock lätt ett ältande även om det är om positiva saker. För det är få av dem som gör något annat än stjäl tid från sådant som skulle kunna hända på riktigt. Tanke behöver övergå i handling. Sådant som redan är över går inte agera på hur lockande det än är i fantasin att försöka kringgå naturens lagar och få något gratis. Hur mycket du än ser magrutor, biceps och välformad rumpa så ändrar sig inte kroppen.

Det är användande nästa gång marknaden gör en sättning, att ta chansen på nästa vettiga start-up och att göra sit-ups, löpturer och gympass som gör skillnad. Något annat har aldrig funkat hur mycket ”The Secret” och andra tankemetoder säger att det räcker att tänka rätt och attrahera det du vill från universum. Så dröm på men fortsätt och dröm om det som behöver göras också. För Alladins ande har förklätt sig i work-out kläder, research och nätverkande.

Andra delen i det här är att bli klar över varför du vill ha vad du drömmer om. Då menar jag de lite djupare skälen. För med över tjugo års erfarenhet som professionell coach kan jag säga att de allra flesta inte vill ha det de säger sig vilja ha. De går nämligen som katten kring het gröt och vågar inte riktigt gå rakt på rödbetan. Utan att ens veta om att det gör det.

Kan låta något kryptiskt men fundera på något du själv går och drömmer om. Det perfekta hemmet med havsutsikt? Ett kreativt välbetalt jobb med bestämmande över egen tid? Syreupptagningsförmåga och energi som en elitidrottare? Kunna hålla presentationer framför publik utan rädsla? Mer lagom arbetsbelastning? En tömd inkorg? En kompetensnivå som överenstämmer med krav och förväntningar? Bli bäst i din sport eller på ditt jobb?

Inte vet jag, men är det egentligen vad du vill eller handlar det om hur du då skulle må? Ärligt? Mer pengar så skulle allt vara så mycket enklare. Rätt jobb så skulle jag må så mycket bättre. Att hitta någon att dela livet med skulle vara lycka. Att komma ur det här förhållande skulle göra allt lättare. Jag påstår att de flesta drömmer om ”något” som ska göra att livet känns rätt för dem.

Det är ett oskyldigt missförstånd som lätt leder oss i fel riktning. Det blir en helt annan bevekelsegrund om du istället inser att du är skaparen av dina känslor i varje ögonblick. För vad skulle du faktiskt välja att jobba med om du visste att du skulle må likadant oavsett vad du jobbar med? Om alla jobb gav samma lön vad skulle du då ta dig an? Tänk dig att du åker på samma typ av känsloresa oavsett vem du väljer att vara ihop med vem skulle du då vilja vara ihop med? Vart du än åker där är du, vad vill du då se?

I början kan det nästan bli lite tilt i skallen när vi fritt kan ta våra beslut efter vad vi faktiskt vill och vad som ser vettigt ut istället för efter bedömningen vad som ger oss minst smärta och mest njutning. Ser du den enorma skillnaden på det här vet jag att du redan är på gång att drömma större, tänka mindre och orädd göra mer …

Veckans Boktips


Enlightenment NOW!


av Steven Pinker

Det här är redan nu Bill Gates nya absoluta favoritbok genom alla tider. Bara det borde göra dig nyfiken. Med djup och vetenskaplig grund visar Pinker hur världen blir allt bättre. Han visar även hur vetenskap, bondförnuft och humanism är bästa sättet att ta hand om våra problem och fortsätta våra framsteg. Den här kommer du förmodligen som jag att läsa mer än en gång…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.