Hej kära läsare


Om du vill vara säker på en plats för att vara med på vår fantastiska kurs Mental Klarhet den 2-5 maj så är det här veckan när du skickar ett mail till karin@lifevision.se och anmäler dig:-).  Behöver du mer information hittar du den här!

I den här veckans coachbrev fortsätter jag min lite mer praktiska titt på hur vi får till det vi vill i livet. Något som kan vara bra att göra nu när vi faktiskt snart är halvvägs in på det första kvartalet och sportloven är på gång eller igång i hela landet. Tar du dig an det jag delar med mig av nedan för resten av året så lovar jag att du gett 2024 din bästa chans att bli framgångsrikt.

Det enda som stoppar dig är du och den enda gång det inte funkar är om du inte gör det …  Dessutom skulle inget göra mig gladare än att få höra från dig i slutet på året att det här var det du läste som vände något på riktigt för dig …

Ditt liv är ett Mästerverk,

Veckans citat


”För att lyckas med stora saker behövs två saker - en plan och inte riktigt tillräckligt med tid.”

- Leonard Bernstein

Din bästa framgångsformel


Precis som med nästan allt annat vi bryr oss om så består de flesta definitioner av framgång av att mäta. När vi föds är det någon som väger oss, mäter oss och kollar våra reflexer. När det gått någon dag kollar man igen för att se att allt är på väg i rätt riktning. Står det still eller backar får alla bekymrade miner. Samma sak när vi börjar skolan. Hur många år tycker du att dina barn, om du har några, ska få på sig i fjärde klass?

Tror att svaret på den frågan för alla föräldrar är ett. Om det inte verkar som om det kommer att bli uppflyttning börjar vi trycka på lite för att få till det som behövs. Samma på jobbet. Är målet att sälja 10 enheter per vecka så kollar man efter varje dag om man hjälpt åtminstone två kunder att göra ett bra köp. Om inte så får man korrigera, förbättra och göra annorlunda dagen efter.

För det är ju den enklaste formeln för att åstadkomma det vi vill, eller hur? Att definiera vad vi är ute efter. Fundera ut hur man kan mäta om man kommer närmare eller längre ifrån. Sätta igång med vad som verkar vara det vettigaste för att få till de första stegen i rätt riktning. Sedan då mäta och kolla hur det går. Köra på och göra mer om det funkar. Ändra, förbättra och göra annorlunda om det inte gör det.

Så länge vi gör vårt bästa i den processen varje dag ger vi oss bästa möjliga chans till att lyckas. Faktum är att vi inte kan misslyckas så länge vi inte ger upp på att lära oss av våra resultat och använda det för att försöka på ett bättre sätt imorgon. Det är så världen funkar. Allt vi behöver göra är att förstå formeln och kontinuerligt börja ta ansvar för att följa den. Det är helt enkelt den bästa strategin. Allt annat är detaljer.

Därför tänkte jag denna vecka ge dig det enklaste sätt jag vet att starta upp din egen personliga framgångsformel:

1. Ta fram ett blankt papper eller ett nytt Word/Pages dokument.

2. Skriv ner så många saker som du kan som du skulle vara glad, stolt och nöjd över om du lyckades få till innan nyår 2024. Se till att få med som minst 10, men det gör inget om det skulle bli några fler.

3. Om du nu hade Alladins ande som sa till dig att du bara kan få en av de saker, förmågor, avklarade utmaningar eller vad du än skrivit ner, men du får dem färdigställda, levererade till dig imorgon vilken av dina önskningar och mål på papperet hade du då valt ut att ge till anden för förverkligande? Som du själv anser hade gjort störst positiv skillnad för dig när det var klart? Vanligtvis är det en av dem som står ut.

4. Skriv ner det på ett separat papper och skriv ner allt som behövs göras för att få till det utan ande. Ställ upp det i någon form av att-göra-lista.

5. Gör något av det varje dag för att komma närmare! Upprepa tills du är där.

Kan verka oerhört förenklat och simpelt, men enda gången som det inte funkar är när du inte gör det. Och, nu när vi är halvvägs in i årets första kvartal kan det vara lämpligt att mäta och se om du är något närmare vad du hoppades på i år. Om inte, så funkar vilken dag som helst som en nystart och formeln ovan är en väl så bra vändpunkt som någon annan. För att inte tala om att få saker göra mig gladare än att få höra från dig i slutet på året att det här var det du läste som vände något på riktigt för dig …

Veckans Boktips


The Tools


av Phil Stutz & Barry Michels

Trots titeln som antyder alla verktyg som kommer att ges i den här boken, var det inte det värdefullaste för mig i boken. Den handlade istället om alla klienthistorier och frustrationen över att ständigt vänta på att någon form av förändring skulle ske. Något som fick författarna att vara frustrerade över sin oförmåga att snabbt lindra sina patienters problem. Det de fann har gjort Stutz och Michels till vad som beskrivits av New York Times som en ”öppen hemlighet” i Hollywood som behandlar högpresterande och kreativt klientel. Något som enligt mig gör bokens berättelser extra intressanta på grund av författarnas trovärdighet i sitt budskap. Du kommer vara glad att du tog dig tid att läsa den.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.