Hej kära läsare


Nu fyller det på med deltagare för min nya kvällsföreläsning i Malmö den 25 april – 180° genuint nytänkande för framgång och livsglädje. Finns fortfarande möjlighet att vara med så ta chansen och boka en en kväll som du kommer att minnas…

Vill du ha mer så följ med på vår fantastiska 3-dagars kurs på Mallorca 21-24 nov. Eller vår dag med HÅLLBART LEDARSKAP den 25 September som jag gör tillsammans med Mats Erwald. Bokar din plats gör du genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se …

Dessutom har du väl vid det här laget inte missat att du kan lyssna på podden Hjärntillskott där Lydia Capolicchio intervjuar mig? Om inte annat så lyssna igen. Det är deras mest populära avsnitt på iTunes. Lyssna här!

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


Din tid här är begränsad så slösa inte bort den på att leva någon annans liv.

- Steve Jobs

Livets balansräkning


Det här med att leva är inte alltid helt lätt. Har man inte tillräcklig erfarenhet själv så behöver man minimalt med söktid på internet för att hitta människor som kämpar med allehanda svårigheter. Fysiska och mentala utmaningar. Dalande ekonomi på en nivå som individen inte kan påverka, men som drastiskt minskar möjligheterna att få till det man vill. Dysfunktionella relationer och ensamhet.

Som personlig coach och föreläsare träffar man på det mesta. Historier som man önskar inte vore sanna och andra som är så inspirerande att ögonen tåras av positiva anledningar. Vi har alla så att säga våra kors att bära och ingen kommer härifrån med livet i behåll. Man föds och dör. Däremellan är det upp till var och en att leva till det bästa av sin förmåga med tanke på de förutsättningar man har.

Kanske en av de delar som vi alla då behöver fundera lite över är vad som är värt att satsa på. För allting kommer ju med någon form av pris. Vill du livnära dig så måste du stjäla energi från andra levande väsen på planeten. Antingen från växtriket eller från djurriket. Något måste ju ge upp sina kilojoule åt dig eftersom vi inte kan tillverka energi ur tomma intet. Efter att vi fått fram tillfräckligt av den ovärderliga varan kommer det svåra valet vad vi ska använda dem till.

Vill du ha en vältränad och fungerande kropp så kräver det att du använder den. Ut och spring, klättra, hoppa och studsa. Gå till gymmet och lyft vikter. Hem, ät bra och vila. Priset för att det ska funka är att lägga ner jobbet och anstränga dig regelbundet. Allra helst till en nivå där det är lite lagom obekvämt. Att hjärta, lungor och muskler fungerar bättre sköter sedan någon djupare del av dig. Allt du behöver göra är att investera lite av din energi i träning så kommer avkastningen som ett brev på posten. Det kan såklart då ta emot lite, men aktivitet nu väger gram – ånger senare väger ton.

Så att det är värt att investera i tror jag att de flesta håller med om. Men tänk om man åker till gymmet och skadar ryggen i första övningen för att sedan inte kunna vare sig röra sig eller träna på länge igen? Då var det ju inte värt investeringen i vare sig tid eller energi. Samma med att investera sina pengar i fastigheter, aktier och annat. Det finns ju alltid en risk att det inte ger det man hade tänkt. Hmmm… Alla jag har träffat vill vinna men inte alla vill investera i att de nödvändiga förberedelserna för att vinna.

Så här vill jag helt enkelt ställa frågan till dig: Vad anser du är värt att investera i oavsett hur det än går? Även om det binder upp några av de där demokratiskt fördelade 168 timmarna per vecka och gör åt en massa av de ärligt stulna kilojoulen? Något som du i varje fall nu tycker är så bondförnuftigt att det vore en självklarhet att göra? Kan det åtminstone komma upp på bordet för diskussion vill jag påstå att du har en större chans att få ihop livets balansräkning med både debet, kredit och vettig allokering av resurser. För ingen annan än du kan definiera vad som är värt priset i just ditt liv. Löftet är ju att när blir rätt så får du också mångfalt mer tillbaka än du satsade. När vore nu ett bra tillfälle att sätta igång?

Veckans Boktips


Korta svar på stora frågor


av Stephen Hawking

Stephen Hawking hade innan han gick bort i mars 2018 tagit positionen som vår tids mest berömda vetenskapsman. Här ger han oss sina sista tankar om universums största gåtor. Hur uppstod universum? Kommer mänskligheten att överleva? Finns intelligent liv utanför vårt solsystem? Kommer den artificiella intelligensen bli smartare än vi? Behövs Gud för att förklara varför vi är här? Fascinerande läsning som borde tillhöra allmänbildningen och nu dessutom på rea…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.