Hej kära läsare


Hoppas att året börjat bra för dig trots allt det som pågår med nya restriktioner. Det är lätt i dessa tider att fastna i stress, oro, utbrändhet, hopplöshet – att sitta fast helt enkelt. Det är min förhoppning att dela med mig av något som ger förnyat hopp som hjälper dig att komma igång och försöka igen.

Gillar du personlig utveckling och golf så har vi ett fantastiskt 3-dagars program tillsammans med min ”gamla” landslagskompis Kricken Härdin: Hitta Din Sweetspot! Det blir härliga dagar med kombinerad golfträning, livskunskap och personligt ledarskap på fantastiska Barsebäck Golf & Country Club den 28-30 april 2022. Du som känner att det kan vara rätt för dig hittar mer information HÄR! Vill du anmäla dig direkt gör du det ett mail till karin@lifevision.se

I veckans brev tittar jag JUST på det här med utveckling och vad som krävs för att ta del av magin hos hela vår potential. Det ligger inte i att vara perfekt utan lite kontraintuitivt i att omfamna vår imperfektion och våra misslyckanden. Nyfiken? Scrolla ner, läs, reflektera och upptäck att …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Alla problem behöver inte lösas. Bara dem som stoppar dig från att komma dit du vill.”

- Ann Hill

Misslyckas du snabbt nog?


Det finns nog få saker som lär en mer än att umgås med små barn. Varje ålder är en spännande tid av kvanthoppande utveckling. Redan från start ska allt utforskas och det verkar inte finnas något som inte är värt att dra i, tugga på, skrika över eller se hur långt det kan kastas. Nyfikenheten drar även snart mot bättre och bättre sätt att ta sig fram till allt intressant som finns ovanför golvnivå. Så av självklara skäl duger inte längre krypande som transportsätt.

Det är dags att ställa sig upp och ta de första stegen. Trevande till en början men med allt större självklarhet allt eftersom styrka och förmåga växer. Dock inte utan en hel del smärta på vägen. Det ramlas in med huvudet före i saker – en del hårda, kantiga och gråtframkallande. Men med lite tur så är allt som behövs en smula tröst så kravlar de ivrigt tillbaka för att försöka igen.

Varför tar jag nu upp detta i ett brev om personlig utveckling och framgång? Jo, för att den processen är den samma för att lära sig att gå, som för att lära sig spela ett instrument, bli kirurg, förstå förhållanden, programmera datorer eller vad som helst annat som vi vuxna drömmer om att åstadkomma. Tyvärr så får vi alltför ofta en massa osäkra tankar emellan att låta vår naturliga drivkraft ta oss dit vi vill.

Det är som att vi med åren tycker att misslyckas inte längre är nödvändiga lärdomar på vägen till våra mål, utan snarare något som ska undvikas till varje pris. Som att vi borde kunna klara oss utan sådant trams och gå rakt på framgång om vi bara väntar på rätt tillfälle. Så vi öppnar inte munnen på utlandsresan om vi inte tror oss vara flytande på språket (eller har hällt i oss tillräckligt med flytande avtrubbningsmedel för att våga).

Spelar ingen roll att vi ser att det är just det som håller oss ifrån att lära oss språket. Att man måste göra misstagen och ju mer barnsligt villiga vi är att kasta oss in och göra dem desto fortare framåt går det. Nej, det ska funka från start eller så var man inte menad för det. Det är pinsamt att inte kunna och träna det gör man i avskildhet så att ingen får för sig att man är en ”träningsprodukt”. Som att den enda riktiga framgången ska komma av ren och skär medfödd talang annars ska man låta bli.

Det är en myt eller vad jag kallar ”tankevirus” som satt sig i vår kultur och som vi behöver bryta oss loss från. Vi behöver se att det bara är just bara dessa tankar som är i vägen. Tankar som det är både tillåtet och frigörande att släppa likt en uggla som ruggar sina fjädrar. Så att vi återigen kan klara av våra dagliga misslyckanden med samma förtjusta leende som en ettåring eftersom vi också förstår att det leder till framsteg. Ju fler du gjort desto längre har du förmodligen kommit.

Faktum är att hinder inte är där för att stoppa dig utan för att kolla att du verkligen vill. Inbjuder dig därför denna vecka att misslyckas snabbare. Att pröva mer, gråta en skvätt och ställa dig upp igen. För det är som sagt en myt att om vi bara var bra nog skulle vi inte behöva göra det. Men på varje nivå är den mänskliga inlärningen densamma och kommer aldrig att vara något annat. Inte för dig, inte för mig och inte för någon annan på planeten. Vi befinner oss alla bara på olika nivåer av okunskap.

När du inser fullt ut hur mycket fantastiskt som vi människor åstadkommit via våra barnsliga misslyckanden är det otroligt hoppfullt. Så stå upp för dina drömmar, ramla för dina drömmar, gråt för dina drömmar. Ta nästa steg så gott du kan och du inser snart att du med denna barnsliga fart på misslyckandena inte har bockat av milstolparna så snabbt sedan du var riktigt liten…

Veckans Boktips


WILL


av Will Smith

Det här är inte bara en av de bästa biografier jag har läst, det är en av de bästa böcker jag läst. Han berättar sin historia på ett underhållande sätt som får sidorna att flyga förbi, samtidigt som man kontinuerligt vill stanna upp för att ta till sig visdomen och lärdomarna han delar med sig av. Du kommer blanda skratt med gråt och känna dig mer genuin själv av den avklädda historia han väver. Ska du bara läsa en bok eller ge bort en i julklapp är den här något jag ger min högsta rekommendation.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.