Hej kära läsare


Det kanske finaste med varje ny dag är att den är en sådan möjlighet till nya försök. Oavsett hur länge eller ofta ens historia visar på något annat så kan idag vara dagen när allt skiftar. För mig lika hoppfullt som en barnkör sjungandes ”den blomstertid nu kommer” varje morgon.

När nu lov och semestrar är i antågande kanske hösten ser avlägsen ut. Vill dock slå ett slag för vår kurs i personligt ledarskap Mental Klarhet, Båstad 6-8 sep. Du bokar lättast din plats genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se eller ringa 033-140070.

Här är lite feedback från tidigare deltagare:

”Jag både arbetar och lever med större lätthet och utan att oroa mig.”

”Jagar inte längre upp mig när jag stöter på hinder eller utmaningar.”

”Känner en större trygghet och alla beslut är så mycket lättare att ta nu.”

Hoppas att det korta axplocket gör dig nyfiken på att följa med och utforska ditt bästa jag i några dagar:-) Denna vecka utforskar jag annars hur det går till att renovera sinnet. Den goda nyheten är att det är enklare än du kan tänka dig…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Efter den första publiceringen av det elektromagnetiska spektrumet har människor lärt sig att vad de kan röra vid, lukta, se och höra är mindre än en miljontedel av verkligheten.”

- R. Buckminster Fuller

Behöver du renoveras?


Det är den där återkommande tiden som man har om man är husägare. Det har gått ett antal år och det är dags att renovera. Det är som alltid med skräckblandad förtjusning man tar sig an projektet. Inspirerat för att det kul att rätta till och få nytt och fräscht. Samtidigt rädsla för vad som kan hittas bakom väggar och under tak. Men att inte göra det förkortar definitivt livslängden på det man har och kostar mer i långa loppet, så det är bara att köra.

Samma gör man med maskiner och datorer på jobbet. Uppdaterar, underhåller för att kostnaden för att inte göra det och få problem är kostsammare. Både i strul och arbetsbortfall. Hörde till och med någon som skaffat en ny iPhone och pratade om det tillköpta dyra läderskalet som att ”skydda sin investering”. Märkligt att vi har så svårt att se på oss människor på samma sätt, eller hur?

För många verkar tycka att det känns som att man bara slösar bort pengar när vi lägger dem på oss själva. Jag menar att äta bra och träna är verkligen att underhålla det dyrbaraste vi har. Att uppdatera vår kunskap och öka vår förståelse är avgörande för vår framtid. Ändå kan det ta emot att komma ut. Ägnar knappt en tanke åt att det är lättare att lägga en tusenlapp på en utekväll än att gå på en föreläsning eller utbildning. Kanske inte för dig som läsare av det här, men för gemene man är det definitivt väl dolt.

Det är som att vi tror att vi är undantagna från naturen. Därute finns det inget som inte antingen växer eller förfaller. Ett träd som du inte hittar högre i år än förra året har liksom gjort sitt och får ge plats åt nya förmågor. Kanske var det därför som Applegrundaren Steve Jobs strax innan han gick bort sa att ”döden är livets bästa uppfinning”. Det är tänkvärt på många plan. För hur mycket vi än låtsas som om den inte fanns så är det ingen som kommer levande härifrån.

För mig handlar det därför istället om att vara riktigt levande medan du är här. Vaknar du inte på morgonen fylld med förväntan över att få möjlighet att förvalta en ny dag på bästa sätt, är det dags att börja renovera. Som tur är det så mycket enklare än att ersätta murkna brädor och flytta rör och avlopp. Allt du behöver är att återgå till samma ställe dit du föddes.

Titta lite inåt (nej, inte in i kroppen, inte in i hjärnan – utan in där du upphör att vara du) och du får en svindlande känsla av möjligheter. Där får du kontakt med sanningen att inget är i vägen för att leva ut din dag, göra ditt bästa och ha kul medan du gör det. Där ser det så naturligt ut att använda vanligt hederligt bondförnuft. Renovera när det behövs. Ta vara på möjligheter när de kommer. Stärkt studsa tillbaka från svårigheter och vara omtänks …

Här kommer ett par enkla frågor att fundera över när det inte ser fullt lika enkelt och självklart ut. Ser du djupet i dem så är det dig till hjälp överallt:

1. Förstår jag var min upplevelse kommer ifrån just nu?
2. Är jag medveten om att jag är en del av samma kreativa potential som driver hela universum?

Veckans Boktips


WHEN


av Daniel H. Pink

Det här är fascinerande läsning för alla. För vem har inte grunnat på vad som är rätt timing i livet? Att veta vad som är bästa tillfället att jobba, vila, ta beslut etc.? Här får du alla upplysningar du hade önskat att få när du slutade skolan (och om du slutar skolan nu så gör dig en tjänst att göra det nu!). Läs, begrunda och fascineras…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.