Hej kära läsare


Hoppas att helgerna varit bra och att du hunnit ta en titt på förra coachbrevet och gjort en plan du gillar för 2024. Har du inte gjort det än så hittar du det HÄR! För om du inte har någon plan för ditt liv, så faller du in i någon annans plan för deras liv och gissa vad de har planerat för dig? Inte mycket…

Dessutom är det nu dags för dig som vill följa med till vackra Villa Bodhi på solkusten att boka din plats. Det är den 3-5 maj och du hittar mer information här och bokar gör du genom att mejla till karin@lifevision.se .  Det blir en riktigt höjdare där jag delar av mig av både det bästa och senaste om hur avtäcker dina innersta resurser och har kul medan du gör det!

I den här veckan funderar jag på en sanning jag delar med mig av i över 25 år nu: Den viktigaste person som du pratar med är dig själv och du lyssnar alltid, så var lite försiktig med vad du säger. Kan vi genom att hålla några små löften till oss själva göra stor skillnad för våra liv och hur vi ser på oss?

Ditt liv är ett Mästerverk,

Veckans citat


”Sanningen är att även om jag önskar vara prydd med alla dygder,finns det inget jag värderar högre än att vara och framstå som tacksam.För denna enda dygd är inte bara den största,utan är också moder till alla andra dygder.”

- Cicero

Från Tomma Löften till Stolta Resultat


Jag skulle vilja börja direkt med ett litet tankeexperiment: Det är en medarbetare som bjuds in till varje möte men varje gång så dyker de inte upp. När du väl får tag i dem och undrar vad som hände, så har de någon lång förklaring som rättfärdigar varför de inte dök upp. Andra löften som de ger hålls precis lika dåligt. Det här upprepas gång på gång. Hur ofta skulle det få hända innan du slutade bjuda in dem till mötena alls? Eller innan du kanske bad dem att skaffa annan anställning? Vet inte vad ditt svar är men det slog mig att vi ibland är den där anställda gentemot oss själva.

Vi lovar att gå upp när klockan ringer, men trycker ändå på ”snooze”. Vi lovar att aldrig mer brusa upp med barnen och står ändå där och är rödkindat irriterade. Vi ska äta bättre men stoppar ändå in saker i munnen som vi vet inte är bra för oss. Kan du känna igen dig i det här? Är du människa så skulle jag tro det. För kasta den första stenen i glashuset du som säger dig vara perfekt i linje med ditt bästa jag i alla stunder. Så ska vi få de resultat som vi är ute efter behöver vi inse att den mest inflytelserika person som vi pratar med varje dag är den som stirrar tillbaka på oss i spegeln.

Ska vi inte förlora vår egen respekt, så handlar det i mångt och mycket om att helt enkelt hålla våra egna löften till oss själva. Det spelar ingen roll om man  börjar med små saker som att sluta trycka på ”snooze” när du lovat dig själv gå upp och komma igång. Eller att sluta äta ultraprocessad mat och faktiskt äta mer som naturen tänkt om det nu är något som du har kommit på vore bra. Att ringa det där samtalet, skicka mailet, göra rapporten och komma ut och motionera varje dag. Ett löfte hållet bygger till nästa. Det är så här som även den som får de största av saker gjorda börjar.

Och det enda som är i vägen är egentligen en känsla. En känsla som varje människa har när vi är på lite lägre humör och som fungerar som vår egna personliga kryptonit. För någon är det att känslan av att vara besviken, så bäst att inte ens försöka. Någon annan hatar att vara ”tjatig” och irriterad och undviker det så mycket att de blir tjatiga och irriterade. Någon annan vill aldrig känna sig dum. Men detaljerna spelar ingen roll. Det viktiga är att den känslan kommer från vår tanke i just det  ögonblicket.

” Ett par händer som greppar en spade gör större skillnad
än en miljon händer sammanslagna i bön. ”

Allt som behövs är att bortse från den och göra det som du tycker verkar vettigt för dig. Det som därför är värt att lova dig själv att göra och sedan hålla det löftet. Oavsett vilken känsla som dina tankar i stunden serverar. Det är förståelse som tar dig förbi den där känslan till handling och handling som ger dig de resultat du vill ha. Som någon sa: Ett par händer som greppar en spade gör större skillnad än en miljon händer sammanslagna i bön.

Så vilka löften verkar vettiga för just dig att hålla i år? Att titta i riktning mot och hela tiden återkomma till när det visar sig att du är människa och kanske missar någon gång? För det är kontinuitet och inte perfektion som gör att små saker leder till stora resultat. Så börja med något litet att hålla och bygg vidare. Jag lovar att du nästa år vid den här tiden kommer vara så glad att du började nu …

Veckans Boktips


The Beginning of Infinity


av David Deutsch

Ibland läser man en bok som får en att häpna. Det här är en av de böckerna. Bara att få tillbringa en stund i Deutsch’s tankevärld är fantastiskt i sig. För här får du följa med på en fängslande resa genom den gränslösa potentialen av mänsklig kunskap. Upptäck kulturens evolution och kraften i gränslös mänsklig kreativitet. Upptäck varför även de största av problem är lösbara och hur vår strävan efter förståelse verkligen är oändlig. Så vill du bli utmanad, utöka din visdom och fascineras av vårt mänskliga sinne så köp och läs…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.