Hej kära läsare


Vill börja med att tala om att det här mitt sista brev innan semestern. Nu blir det häng med familjen på västkusten fram tills jag är tillbaka andra veckan i augusti. Hoppas att även du får möjlighet att stänga ner ordentligt. För det finns inte bara fysisk återhämtning i vilan. Det är även när vi slappnar mellan öronen som vi får idéer som har verklig hävstång för framtiden 🙂

Något som jag hoppas att du även hittar i veckans coachbrev. Där tar jag nämligen en titt på en superkraft som vi alla har tillgång till. Något som lockar fram det bästa i alla dina relationer. Som gör hela ditt liv till ett roligare ställe att vara på.

Vill du att jag kommer och skapar det för alla medarbetare ute på ditt företag så tar jag så klart emot bokningar även nu. Bara att skicka ett mail till anders@lifevision.se. Hoppas att ni alla får en fantastisk sommar…

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Varje dag är vi på gränsen till att göra de små förändringarsom skulle göra all skillnad för oss.”

- Mignon McLaughlin

Upptäck din inre magi!


Det finns ett naturligt skäl till att böcker och filmer om trollkarlar som Harry Potter, vampyrer a la Twilight och Marvels superhjältar är så populära. För vi människor har i alla tider drömt om att kunna skapa ”skottsäkra liv”. Att helt enkelt veta att framtiden ska bli fantastisk och att vi kan klara alla hinder, faror och fiender med lätthet. Lägg till evig, frisk ungdomlighet, superkrafter och trollkonster så är det nog ingen som skulle tacka nej.

Nu är det här ju lite trösterikt att fantisera om, men kan också snabbt bli en källa till besvikelse när vi vaknar upp till vår alldeles verkliga vardag. Där vi är dömda att följa naturlagarna och kaosteori slår fast att ingen kan förutsäga framtiden. Inte heller kan vi bli tidsresenärer och förändra det förflutna.

Som tur är finns det dock enligt mig alldeles verklig magi precis mitt i alla människors vardag. Den är nära besläktad med det som gjort det möjligt för människor att ens kunna komma på alla dessa övernaturliga och fascinerande historier. Det handlar om tankens kreativa kraft. Ja, ja, innan du stänger ner intresset för att det låter som samma krafs som du hört tusen gånger förr, så hoppas jag att du hakar på en stund till.

För jag vill peka på något dolt. Som har potentialen att göra något verkligt magiskt. Nämligen välvilja och vår förmåga att välja den. Med välvilja är nästan allt möjligt. En förflugen kommentar från vår partner faller i välvillig jord och för oss medmänskligt närmare varandra. Samma kommentar i osäker tankejord leder lika automatiskt till osmidiga kommentarer och känslomässigt hämndbegär.

Det är ju varken vad som sagts eller gjorts som avgör det utan just om det så att säga planteras i välvillig eller illvillig jord. Om någon du alltid tar dig an med välvilliga tankar berättar en rolig historia, men inte riktigt får till den, så kommer du förmodligen att skratta ändå. Kanske säger du något i stil med: Du är ju bara för rolig …

Om någon som du tar dig an med mer illvilliga tankar (tänk en person som du gärna byter trottoarkant för att undvika när du ser dem lite längre fram på gatan) berättar en rolig historia, men sätter den som en kombination av Chris Rock, Louis CK och Bill Burr så kommer din reaktion, i varje fall i tanken, snarare vara något i stil med: Försöker du vara rolig nu också…

Skulle den personen komma till dig och vara trevlig undrar du direkt: Vad är du ute efter nu då? Om den som du tänker välvilligt om kommer och surar undrar du istället: Har du haft en jobbig dag?

Förstår du hur magisk välvilja är?

För när människor märker att du har den mentala stansen och känslan för dem, så slappnar de av, släpper ner garden och lyfter sig flera nivåer mot sina innersta, bästa jag. Allt du vill åstadkomma går sedan lättare. För att inte tala om att du själv lever i en skönare känsla och det då knappt finns en enda person av 8 miljarder på planeten, som kan låta bli att lysa upp när de ser dig.

Det är därför välvilja funkar som ett vardagligt trollspö. För alla dina förhållanden. Illvilja är motsatsen. Som en bruten trollstav som ställer till även dina bästa trollformler. Med välvilja är alla oskyldiga tills motsatsen bevisas. Du ger dem en vettig chans och de känner att du är på deras sida. Den värme du belyser dem med i tanken får dem att blomstra.

Illvilja gör å andra sidan att vi är misstänksamma och långsinta. Alla anses skyldiga till de bevisar sig vara oskyldiga. Tyvärr visar exemplen ovan att inget de gör eller säger kan rentvå dem. Det kan bara du göra. I din egen tankevärld. Med en högre nivå av medvetande och förståelse för hur det faktiskt funkar. Det är vad som gör det möjligt att släppa den där tanken som du fått för dig är viktigare än att låta din verkliga magi flöda fram. Att se att det här är möjligt, ja det är den enda superkraft du behöver …

Veckans Boktips


Life Force


av Tony Robbins

Det var ett tag sedan jag jobbade som coach på Tony’s seminarier, men återkom nu och läste den här boken. Tycker det är så skönt att någon försöker bena ut begreppen inom hälsa och ta en titt på alla nya möjligheter. Här får du en fantastisk sammanställning från många av de ledande forskarna inom varje ämne relaterat till både mer livskvalitet och livslängd. Så är du intresserad av att vakna med mer energi och hopp så är det här en av de bästa böckerna att börja med. . .

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.