Hej kära läsare


Nu är det faktiskt inte så långt kvar till skolavslutningar och början på semestrar. Vill därför börja med att föreslå vårt LifeTalk spel med sinnesöppnande frågor för livet som en perfekt sommarpresent till någon du bryr dig lite extra om. Oavsett, om det är en student, anställda, vän eller familjemedlem. Vill du beställa fler än 10 så kontakta karin@lifevision.se för priser …

Vill även meddela att jag nu har 2 lediga platser för personlig coaching med mig. Åtar mig detta exklusivt på hel- och halvårsbasis och om det är något för dig så kontakta mig här: anders@lifevision.se

Den här veckan funderar jag på hur du tar vara på dina möjlighet och får till förändring som håller. Det kräver något nytt och fräscht som gör skillnad på riktigt. Tänk om det vore något som kunde dyka upp lite oftare? Hoppas att det gör dig nyfiken nog att läsa vidare …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Frihet är inget annat än en möjlighet att vara bättre idag än igår.”

- Albert Camus

Dags för en förändring?


Det är något väldigt hoppfullt med att vara människa. Inte för att det inte skulle vara hoppfullt att vara något annat, men vi är så vitt vi vet de enda som kan vara medvetna om att det finns hopp. Och vetskapen att något kan bli bättre i framtiden, ibland inom ett ögonblick, är en enorm kraftkälla för nuet.

Det vet vi då vi alla har gått igenom tuffa perioder i livet då den vetskapen bokstavligen kan vara livräddande. Lite som att hamna överbord från ett fartyg och veta att någon snart kommer förbi kan göra att vi kan trampa vatten flera timmar till istället för att ge upp. Om du tagit dig fram dit du nu är i livet och sitter och läser det här så tror jag att du har flera exempel på det och vet vad jag menar.

För i min erfarenhet så finns det något väldigt gemensamt för oss människor och det är att vi när som helst kan få en ny, fräsch tanke som förändrar upplevelsen av världen för oss. För man behöver inte vara ett matematiskt geni som Arkimedes för att utbrista i ett glädjetjutande ”Eureka” när vi slås av ett helt nytt sätt att se på något.

Nej, den förmågan är demokratiskt utdelad till alla i det ögonblick vi föds. Oavsett om det gäller något vardagligt som hur ett rum ska inredas, där vi vaknar mitt i natten och plötsligt vet var soffan ska stå för att det ska funka, eller om man som Kopernikus plötsligt inser att jorden inte kan vara centrum i universum. Stort som litet kommer från samma kreativa källa för oss alla.

Det här är något som alla tänkare genom historien varit medvetna om. Hela romaner har liksom trådlöst nedladdats i sinnet på författare som förvånats över vad karaktärerna i boken tar sig för medan penna eller tangentbord glöder. Från ett ögonblick till ett annat kan man inte längre se likadant på en situation eller person. Plötsligt slås av något och kan inte förstå hur man kunde missa att ”se det”.

Alltför många verkar dock trots historiens vingslag vara omedvetna om denna allmänna förmåga, vilket är skälet till att jag skriver om det här. För bara att börja bli medveten om att du har den mänskliga förmågan att när som helst få en ny tanke som en blixt från en klarblå himmel är hoppfullt. Att du kan öppna sinnet, och ändra åsikt om något som verkat satt i sten ger kraft även när vi går igenom de tuffaste av tider.

Allt som behövs är en insikt om att bara för att du tänker på ett visst sätt idag så behöver du inte tänka det i morgon. Eller i varje fall inte ta de tankarna på allvar på samma sätt om de dyker upp. En förståelse som gör att man börjar se hur flyktiga ens egna tankar är. Att en ny tanke när som helst kan dyka upp som faktiskt överraskar dig med sin självklarhet. Där något skiftar i grunden och verkligen får något att vara annorlunda.

Alla jag träffat på har varit med om det. Kanske när de var på väg att somna, stod i duschen, var ute och gick en promenad eller satt i bilen. Oavsett, så var det när de så att säga tänkte på annat. Det kanske är anledningen till att många då nästan alltid bortförklarar sin ”tillfälliga briljans” som en funktion av yttre omständigheter och därmed distanserar sig själva ifrån denna sin kreativa superkraft.

Jag vill därför den här veckan be dig begrunda om det kan vara dags att ta ansvar för den här djupt mänskliga förmågan som vi besitter. Att förstå att det är vår naturliga essens att vara kreativa, nyfikna och hoppfulla varelser. Om det inte vore för att vi så ofta kör över det naturliga med det normala. Oftast genom att ta våra osäkra tankar på allt för stort allvar. Utan det skulle det blixtra till allt oftare från din klarblå mentala himmel. Allt som behövs är att förstå att det räcker att titta i riktning mot möjligheten. Kan det vara så enkelt om än ej lätt? Ja, och det hoppas jag är minst lika hoppfullt för dig som det är för mig.

Veckans Boktips


Getting Naked


av Patrick Lencione

Det var säkert 10 år sedan nu jag rekommenderade den här boken, men då jag just läste om den insåg jag hur bra den är. Trots att detta är en bok om marketing så är den min favoritbok vad gäller försäljning. För här får du mängder med förslag både på hur du bidrar med maximalt värde till din omgivning och hur du överkommer dina hinder mot att ta betalt för att göra det. Boken är billig då jag utlovar att det du får ut av den är värt mångdubbelt de knappa två hundralappar den kostar;-).

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.