Hej kära läsare


Då är det Black Week över hela västvärlden och tar du en titt in på på vår webbshop så hittar du massor av erbjudanden på sådant du kan ge till den som har ”allt”. Dessutom 10% till på allt med koden ”LIFE10”.  LifeTalk och föreläsningen 180° finns att köpa digitalt shopen. Tankar, idéer och insikter för tider just som dessa när Sverige stänger ner hårdare än någonsin.

Därför tar jag i veckans brev en titt på vad du alltid kan investera i även när allt annat står still. Den viktigaste resurs du har för livet och där varje förbättring ger tillbaka tiofalt, hundrafalt eller mer…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Inget är ett större hinder för att vara på god fot med andra människor än att vara obekväm med sig själv.”

- Honoré de Balzac

Investerar du rätt?


Som de allra flesta har du säkert förstått att pengar inte är en bra investering. De bara sitter där och jobbar inte alls för att skapa något. Dessutom kommer de med säkerhet att minska i värde över tid. Du behöver med andra ord aldrig mer än för löpande utgifter och utrymme för en ”regnig period”. Övrigt ska användas till någon form av tillgång som ökar i värde över tid. Detta enligt de bästa i världen på investering.

Vi skulle väl alla velat ha köpt Apple, Google och FaceBook när de var på väg upp. Ett antal fastigheter som tickar på med cashflow. Undvika sådant som kostar. Allt det här förutsätter att man vet vad man håller på med. Att dina beslut är inom din kompetensnivå. Det gäller ju även än viktigare beslut som vilka du umgås med. Detta då det ligger väldigt mycket i talesättet att du blir som du umgås.

Därför anser jag att det som har allra högst hävstång för dig i ditt liv är att investera i dig själv. För om något i ditt liv ska förändras så måste du förändra dig. Om du inte förändrar dig så ändrar sig inget för dig. Kan inte sägas enklare än så. Din nivå av förståelse för detta är avgörande för dina möjligheter i livet. Speciellt i dessa allt mer föränderliga tider där allt blir annorlunda i ökande takt.

Dessutom har det du gör för att förbättra dig själv och höja din kompetens en enorm fördel jämfört med alla andra tillgångar: Ingen kan ta det ifrån dig! Du kan förlora dina pengar men inte din förståelse för hur man bidrar med värde och tjänar ihop dem. Du kan pga av olika omständigheter gå upp i vikt och bli mindre vältränad och hälsosam, men du kan inte förlora din kunskap om hur du tar dig dit igen. 

Är du med? All kunskap och förståelse du stoppar in mellan öronen är för alltid en tillgång. Det sägs att varje språk du lägger till i din arsenal kan lägga en nolla till din lön. Får en känsla av att Mandarin och Kantonesiska kan lägga till mer än så i framtiden, speciellt om din engelska redan är någorlunda flytande. Att vara duktig på att presentera och prata inför för folk värderas av olika institut som en 50% ökning av din potentiella lön. 

Just nu sitter jag själv med projektet att lära mig hur man går från att stå på scen till att presentera via nätet. Hur man utbildar kunderna i att skapa webbaserade event istället för att träffas på ett konferenshotell är en inte så liten tröskel att kliva över. Bara att köra igång eftersom varenda expert jag sett säger att allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras.

Att vara duktig på mänskliga relationer och psykologi har ett enormt värde även i privatlivet så klart. Ju fler människor som vet vem du är och gillar dig desto bättre kommer det att gå för dig. Så där kan man liksom aldrig bli för bra. Gäller bara att komma ihåg att här spelar det ingen roll hur bra du tycker att du är utan det är människorna du träffar som känner av om de känner sig lyfta och mer välmående efter att de haft kontakt med dig.

Hur som helst så vill jag i denna veckas brev ställa den viktiga frågan: Investerar du i dig själv? Hur många böcker som du kände höjde din kunskap har du läst de senaste 60 dagarna? Hur många kurser har du deltagit i på nätet eller någon annanstans? Vad har du gjort för att ta hand om din hälsa och öka din energinivå (skamlös plugg för min frus webbkurser om gnistrande energi & hälsa som lanseras nästa vecka)? Promenader, armhävningar, crunches och stretching är gratis. Vem har du fått att må bättre efter att du pratat eller umgåtts med dem? 

Ingen du någonsin kommer att prata med har mer inflytande på ditt liv än du själv. Är du snäll, förstående och uppmuntrande inne i ditt eget sinne? Vad du än gör för att investera i dig själv så har det den största hävstången av dem alla för dig och ditt liv. Dags att ta tag i det och lägga en dos energi på dig själv? När vore idag en bra dag att börja?

Veckans Boktips


Life Talk!


av Anders & Karin Haglund

Nu blir det många som sitter inne mer och vad kan då vara bättre än att byta ut skärmen mot utvecklande frågor för livet? Vi har tagit fram detta spel för att väcka inspiration, hopp och gläjde. Alla frågor styr därför sinnet antingen mot positiva resurser eller mot att tänka stort utanför den berömda lådan på sådant som berikar livet på något sätt. Personlig utveckling i en liten ask helt enkelt. Nu finns dessutom även Life Talk 2 i shopen:-)

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.