Hej kära läsare


En vecka i karantän då hela familjen testade positivt för Covid-19 förra helgen är nu avslutad. Ingen hade annat än tämligen milda symptom så det får vi vara tacksamma för. Förhoppningsvis hade även den hälso- och näringsstatus vi skapat över alla år med bra mat, träning och motion något med motståndskraften att göra. Inte särskilt populär åsikt i dagens klimat där man verkar tycka att livsstil inte har något med detta att göra.

Mental styrka hjälper också till så klart och vill du hitta inspiration att hantera både de möjligheter och utmaningar du står inför så har jag webbkursen Mental Hälsa. Tror du den kan vara något för dig hittar du den här: https://karinhaglund.newzenler.com/courses/mental-halsa

I veckans brev tar jag en titt på något fundamentalt för förbättra ditt liv. Faktum är att enda gången det här inte funkar är om du inte använder det. Så ta en stund, läs och använd …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Jag bad konstant i 20 års tid men fick inget svarförrän jag bad med mina ben.”

- Frederick Douglass (amerikansk slav som flydde och blev firad frihetskämpe)

Gör det enkelt att lyckas!


Har under årets första veckor fått lite mer tid än vanligt att bara hänga med mina egna tankar. Det är ju den positiva framsidan av baksidan att få allting avbokat igen när den nya mildare Omikron varianten satte fart. Ett antal timmar personlig coaching via Zoom och Teams varje vecka och inga resor till fullsatta konferenslokaler för föreläsningar är vad som blir kvar. Så precis den reflektionstid man önskar att man kunde få till när det annars är fullt upp.

Nåväl, det jag funderat på lite extra är betydelsen av vanor. Blev tydligt när man plötsligt inte riktigt har de man brukar ha. Fixa till sig och ta på skjorta och finbyxor inför möten och föreläsningar? Nja, träningsbrallor och t-shirt är bekvämt. Jobba fyra, fem timmar och sedan äta något? Pysa omkring hemma och småäta lite när man inte riktigt vet vad man ska göra är skönt.

Som någon tänkare en gång sa: Vanans kedjor är för lätta för att märka tills de plötsligt är för tunga att bära. Gäller speciellt dem som pågår mellan öronen. Tankespår som blir till vallgravar mellan oss och det som vi egentligen vill åstadkomma och få till i livet. Det kluriga med vanor är att det är svårt att ge sig på att få till dem perfekt från start. Snarare gäller det att inse att de först ska installeras innan de kan vare sig förbättras eller optimeras.

För mig personligen startar så mycket med det fysiska. Naturligtvis startar även det i en mental förståelse att det är dags att ta tag i det, men kroppen är ändå det enda ställe vi har att bo på. Därför skapade jag en vanekampanj med samma typ av avbockning som de använder sig av i olika beroendeframkallande spel. Att gamifiera eller spelifiera den önskade vanan helt enkelt.

Armhävningar, crunches, face-pulls, chins, dips, knäböj – check! Dricka 2 liter vatten utspritt under dagen – check! Skriva något som coachbrev, webkurs format och spela in något för video – check! Kontakt med klienter, hålla spanskan vid liv och starta dagen med att läsa en bok – check! Den viktigaste vanan att börja med är ju att sedan ta en titt på den där listan på morgonen och göra något av det. För mig är det enklast genom att ha den jämte datorn.

För när det väl kommer till kritan gäller det att göra det enkelt för sig själv att lyckas. Ta till exempel det här med att göra armhävningar varje dag. Lättast för mig är att ta dem innan jag går in i duschen. Det tar ju ett antal sekunder innan varmvattnet är framme och precis den tiden använder jag. Sedan spelar det ingen roll om man bara gör en armhävning. När man väl fått vanan blir det snart både 3, 5 och 25. Först ska vanan installeras och därefter förbättras.

Så vad skulle du ha på din lista av vanor som du vet skulle göra livet bättre för dig? Vad kan du koppla det till som redan är automatiskt för dig? Hur skulle du kunna göra det enkelt för dig själv att lyckas? För det gäller ju att det är en så lagom bit att det funkar även när livet och vardagen strular som det alltid gör på något sätt. Så bry dig inte om att det är rätt vana eller tillräckligt. Bara starta så kan du korrigera på vägen. Nu kan jag kryssa av att skriva för idag …

Veckans Boktips


The Pursuit of Excellence


av Ryan Hawk

Det är inte ofta man läser ledarskapsböcker från pärm till pärm, men den här boken var ett härligt undantag. Boken är packad med praktiska lektioner för alla som vill hänge sig åt livslångt lärande och att få ut det bästa av sig själv och andra. Här får du inspiration som leder till basen för all framgång: Handling! Så har du inte läst den än så har du något att verkligen se fram emot 🙂

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.