Hej kära läsare


Om knappt två veckor är det dags att fira mors dag. För er som inte vill fastna i stereotypen och ge bort choklad, en flaska vin eller något klädesplagg så vill jag slå ett slag för vårt LifeTalk spel. Det ger något på längre sikt och mamma kan fira med sig själv eller dela med vänninorna. Beställ nu så hinner det lätt fram i tid för att ge bort den 30e!

Dessutom har jag precis släppt en webbkurs på min underbara frus kursportal. Den handlar om Mental Hälsa och hur du kan snabbt kan bli bättre på det viktigaste i livet. Nyfiken? Ta en titt och gå med HÄR.

Den här veckans coachbrev vill jag inspirera till de tre lättaste stegen att höja din energi, förbättra din hälsa och öka din motståndskraft. Lätt också att avfärda men efter att ha fått feedback från tusentals människor som provat kan jag säga att enda gången det här inte fungerar är när du inte gör det …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”När nu oro har visat sig vara en så olönsam business, varför inte hitta ett bättre jobb?”

- Hafiz

Tre enkla, supereffektiva steg till energi & hälsa!


Sällan har väl det varit ett sådant fokus på hälsa som det är nu. Det om något är väl ett bevis på den gamla klyschan ”Inget ont som inte har något gott med sig”. För om det är en sak som jag tror att vi alla kan hålla med om så är det att utan att ha hälsan är det inte mycket annat i livet som är värt i närheten lika mycket. Ändå kan det vara så svårt att få till eftersom informationen är så motstridig, eller hur?

Man läser en bok som säger att om du bara följer mina råd så kommer du att bli av med varenda sjukdom och studsa genom livet med maxad energi. Nästa bok säger att om du gör som den där första boken så kommer du att få problem, gör som jag säger istället. Dilemmat blir ju på intet sätt lättare av att båda författarna har diplom, doktorsexamina och forskning som stöttar vad de säger.

Så vad ska man då ta sig till? För även om vi alla förstår att det inte går att skydda sig mot allt där ute i världen samtidigt som vi inte vet vad som gömmer sig i vår personliga genpool, så är vi också på det klara med att det finns saker vi kan göra som både hjälper och stjälper oss i våra hälsomål. Att vi i alla fall behöver göra det vi kan för att stärka oss själva och vårt fysiologiska system om vi ska kunna leva livet fullt ut.

Därför gillar jag att titta på det vi alla kan komma överens om. Tror till exempel inte att det finns en enda läkare därute som inte anser att det är bra att dricka mer vatten och mindre av annat. Att livet i sig behöver vatten för att utföra sina metaboliska mirakel. Ta bort vatten från vilken livsform som helst och den kommer att sjunka i energinivå. När det händer har vi tagit första steget mot sjukdom. Så drick mer vatten. Helst 2-3 liter per dag vilket du löser med ett par stora glas vatten innan varje måltid.

Inte särskilt kontroversiellt så långt. Tror heller inte att det blir så mycket motstånd när jag säger att vi behöver äta mer frukt & grönt. Helst med en tonvikt mot det gröna som innehåller mindre socker än frukt. Vill du lösa det så fyll tallriken med 2/3 grönsaker och sallad och lägg till resten därefter. När du blir sugen på något mellan måltiderna så ta en frukt istället för en ostmacka, proteinbar, bulle eller godis. Passa på att dricka ett extra glas vatten innan också så löser du det där med vattnet än bättre.

Något här som du känner att du inte klarar av? Som är svårt att göra? Förmodligen inte men utmaningen med det som är enkelt att göra är ju att det även är enkelt att inte göra. Kan av naturliga skäl i detta forum inte förklara, motivera och inspirera med samma djup som på en av mina heldagar i Optimal Hälsa hur stor skillnad bara de här första två stegen gör. Men lita inte på mig – prova istället och döm av resultatet. Du kommer märka vilket lyft det är redan efter 3-4 veckor.

Kan du nu lägga på det tredje som alla är överens om kommer du vara väl på väg mot ditt personliga mirakel. Nämligen att få till att röra på dig så att du svettas minst 30 minuter per dag. Helst en timma eller mer så klart. Ta en promenad i rask takt medan du lyssnar på en podd. Jogga en sväng. Spela padel med kompisarna. Kör ett fysiskt yoga eller calisthenics pass. Kör loss på gymmet, crossfit boxen eller Friskis & Svettis. Vad du väljer är inte så viktigt. Den bästa träningen är den som blir gjord så välj något som just du kan få till att göra regelbundet.

Tre enkla saker att tänka på som kommer att höja din energi, ditt immunförsvar och ditt humör. Dessutom kommer du snabbt att se bättre ut på det sätt som frisk och energisk alltid gör. Nu är ju skönhet något som ligger i betraktarens öga, men hälsa är vetenskap. Den visar att så mycket går rätt i systemet om du dricker tillräckligt med vatten varje dag, äter mer frukt & grönt och kommer ut och rör på dig.

Enkelt JA!. Kraftfullt JA!. Men inte förrän du gör det. Häng i ett kvartal och dina celler kommer att spritta av glädje för att de får bo hos dig. Så jag hoppas att jag på dessa korta rader har fått dig att se något i enkelheten som inspirerar dig. För det är fantastiskt coolt att vi kan missköta oss i 20 år och ändå på att göra rätt i bara 1 år så hittar kroppen och knoppen tillbaka till fabriksinställningen. Hur bra deal är inte det? Är du game att köra igång till det bästa av din förmåga efter att ha läst det här? Då var det här ännu ett coachbrev värt att skapa och publicera …

Veckans Boktips


Heart Breath Mind


av Leah Lagos

Dr. Leah Lagos är expert på bio feedback, prestationspsykologi och här delar hon med sig av det program hon använder på sina högpresterande klienter. Du får hennes senaste rön om hur man minskar sin stress och lockar fram det bästa ur sig själv. Allt med enkla övningar som är grundade i vetenskapliga studier. En fascinerande läsning som du kommer att vara glad att du tog dig an…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.