Hej kära läsare


En vecka susade förbi utan att jag hann skriva. Föreläste i Malmö och Göteborg gånger två samt hade coaching med chefer, professionella idrottsmän och investerare. Mer om alla möjligheter som dykt upp i senare brev:-)

Nu vill jag påminna om vad jag så klart tycker är den bästa julklapp du kan ge till dig själv, någon du håller kär och till anställda: Den 9 mars kör jag min nya föreläsning ”Brinna utan att bränna ut dig”. Insikter och verktyg för hur du undviker att påverkas så hårt av den allt ökande takten på livet. Mer produktivitet och effektivitet med mindre stress och press helt enkelt. Ta en titt HÄR för info och anmälan.

Sedan har vi också en tvådagarskurs i Mental Klarhet på gång i Stockholm 22-23 april. Vill du veta mer ta en titt här! Om du vill säkra din plats direkt så skicka ett mail till karin@lifevision.se

I veckans brev funderar jag på en helt ny människosyn. Något som påverkar både hur du tar dig andra och hur du ser på dig själv. Få saker har större effekt på alla delar av livet än en förändring här. Så ta en stund, läs och reflektera och kom ihåg att …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Den bästa platsen i världen är inte en plats. Det är ett sinnestillstånd.”

- Anders Haglund

Är du ond eller god?


Vi människor är både fantastiska och märkliga på samma gång. Vi har förmåga till att uppfinna de mest otroliga saker och vara osjälviska in till självförstörelsens rand. Samtidigt kan vi skapa de värsta vapen planeten skådat och säga de mest sårande saker till och med till dem vi älskar.

Inte konstigt att denna dualitet har varit ett återkommande tema inom litteraturen genom alla tider. Allt från änglar och demoner till Dr. Jekyll och Mr Hyde och Two-Face i Batman. Alla pekar de på vår inneboende förmåga till både gott och ont. Högt och lågt.

Vi som ska bo med oss själva dygnet om kan bli lite tvivlande till vår innersta natur när vi ser det här hos oss själva, eller hur? Kommer sanningen när vi beter oss bra, eller är vi innerst inne som när vi beter oss illa?

Kyrka och stat har genom åren antytt att det är det senare. Något som spridit sig som ett tankevirus hos de flesta av oss. Vilket gör att vi kan ha flera veckor av underbar samvaro med vår partner, men när den kulminerar med ett tiominuters gräl faller allt det bra som ett korthus.

För vi tenderar att tänka ”att där kom sanningen” och allt det bra var endast en välregisserad lögn. Samma när vi ser någon som plötsligt beter sig mindre bra på jobbet eller ute på en fest. Kommentarer som ”i de lugnaste vatten …” ”det trodde man inte om dem, men där ser man …” Visar att vi nu anser att sanningen om dem kom fram.

Att allt bra de gjort var mest beteendemässig fönsterskyltning men nu fick vi en glimt in i den mörka butiken bakom. Det behövs ju inte mycket mer än titt ut i världen på krig och orättvisor eller in på kommentarsfälten i sociala medier för att backa upp det påståendet. Uppenbarligen finns det en Mr Hyde gömd i allas våra sinnens mörkaste vrår.

Jag vill dock här argumentera för att det är den ljusa sidan som är fabriksinställningen hos oss. Det är dit vi återgår varje gång vi återfår den mentala balansen och klarheten. En god natts sömn, en paus under lunchen, lite humor i vardagen och det är som om den inre datorn startar om och vi är tillbaka i vårt Dr Jekyll mode.

Nog har även du sett det här? Du skriver ett irriterat mail till någon och det ser briljant ut. Där fick de skrivet på näsan hur illa de betett sig. Efter en kort lunchpaus ser inte längre samma ord i samma ordning lika briljant ut. Faktum är att vi är väldigt glada att vi inte skickade det och vi har chans att skriva om det.

Samma när vi är fly förbannande. När vi lugnat oss lite och återgått till ”fabriksinställningen” undrar vi hur vi kunde göra så stor sak av det lilla. Kan du se det här får du en annan syn på människor. Då ser du att de inte är gemena, lata, giriga, avundsjuka och de andra dödssynderna.

Det är bara när vi är tillfälligt förvirrade i tanken. När vi lugnar oss mellan öronen är vi medkännande, ödmjuka och kärleksfulla. Faktum är att två personer i balans kan stå inför hur stora problem som helst och det för dem närmare varandra. För två personer fyllda av osäkra tankar finns det däremot inget problem som är så litet att det inte kan vara en skilsmässorsak eller skäl till att inte kunna umgås civiliserat.

Kan du ser hur det här ger en ny och mer hoppfull syn på människan i allmänhet och oss själva i synnerhet? För om vi innerst inne är som när vi är ur balans är vi ganska eländiga. Om vi istället, som jag argumenterar för, är som när vi är i balans är vi fantastiska. Vad tycker du?

Veckans Boktips


Range


av David Epstein

Den här boken är rejält tankeväckande. De flesta av oss är uppväxta med idén att det finns en enda väg till framgång: Starta tidigt, specialisera dig och lägg dina 10.000 timmar så kommer du dit du vill. Här visar författaren på att sanningen om hur du uppnår framgång är något helt annat. Var intresserad av många olika områden, experimentera och ta lite omvägar. Därför är det här en viktig bok att läsa för alla som är intresserade av att nå till en högre nivå i livet.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.