Hej kära läsare


Vill börja med att tacka er som har kollat på min nya föreläsning och återkommet med så härlig feedback. Allt från att stressen i trafiken minskat, till att andra människor plötsligt ser mindre ut som idioter. Eller att det är lättare att göra en sak i taget utan att låta tanken dra iväg till annat som orsakade press och oro innan.

Vill du också ta reda på vad det handlar om så ta en titt på ”Att brinna utan att bränna ut sig” och ”180°” som finns att ladda ner i vår webbshop  – shop.lifevision.se. Det räcker som för dem som skrivit att du får någon genuin insikt, så är investeringen redan hemma gånger hundra…

Den här veckan funderar jag på hur minsta möjliga ibland kan leda till det största möjliga. Kan låta kryptiskt men det finns en viss magi i att se även det minsta av startsteg lätt leder till nästa. Så läs vidare, reflektera och återkom gärna om vad veckans tankar satte igång för dig …

Ditt liv är ett Mästerverk,

Anders Haglund

Veckans citat


”Tiden rullar på. Så vad du än ska göra, gör det nu utan att vänta.”

- Robert DeNiro

Hemligheten bakom att komma igång!


Det är märkligt hur klurigt det kan vara att komma igång med saker. Det kan kan kännas som vi är fastspända av osynliga bojor av tveksamhet, osäkerhet och olust. Har nu någon gång känt av det? När en enkel uppgift som att skicka ett mail, ringa det där samtalet, komma iväg på träningspasset eller ens diska upp ett par tallrikar, känns som att bestiga ett berg. 

Det inre samtalet säger ”Jag gör det senare” eller nya generationens ”chilla” medan vi skjuter upp det vi vet vore vettigt att göra nu. Det får bli imorgon eller om en stund. Ska bara göra det här först … Den känsla vi har blir som vår personliga kryptonit och minsta steg i rätt riktning är segt att få till.

Känner du igen dig i detta? Om du är som de flesta av oss, så gör du det. Ofta är det de små sakerna som blir de största hindren, särskilt när vi låter våra inre demoner av osäkerhet och rädsla ta över. Men när vi lär oss att se förbi dessa tankar, att ta dem med en nypa salt, så kan vi gå vidare med en lätthet som efteråt förvånar oss själva.

”Alla människor gör det bästa de kan
givet det tänkande som ser verkligt ut
för dem i stunden.”

Min erfarenhet är att det enklaste sättet att komma över det här är att se ”kryptonitkänslan” som en påminnelse om att bara börja. När jag är ute och föreläser möter jag t.ex. många som undrar hur jag får inspiration till att skriva nästan varenda vecka. Svaret är att jag bara sätter mig och börjar skriva, även om det bara är ett par rader. När väl första steget är taget, blir resten enklare och det är som att fingrarna som nu fyller på något. 

Samma med ett träningspass. Jag börjar med att sätta på mig träningskläder och värmer sedan upp. Därefter är känslan ofta redan skiftad tillräckligt för att man glömmer av att ens grunna på vad det var som verkade så jobbigt nyss. För passet är redan gjort.

Nu kanske du är en av de få som inte upplever denna återkommande tröghet mot att ta första steget. Som inte låter din känsla nu komma vägen för hur skönt det kommer att kännas sedan. Min underbara fru är till exempel inte av dem. Hon startar snarast upp så bra att det ibland blir för mycket av det goda. Men jag vet att den stora majoriteten står inför det här interna motståndet inom någon del av livet. Märkligt nog kanske speciellt när de vet att det är det rätta för dem att göra.

För mig själv och många klienter så funkar det då att sänka tröskeln mot att komma igång. Att göra det så enkelt som möjligt att få till det där första steget som sätter bollen i rullning i rätt riktning. Vad tänker du på när du läser detta? Finns det något du skjuter på som du vet skulle vara positivt att få till? Vad vore det minsta, enklaste steget du kan ta just nu för att komma igång?

”Låt inte det du inte kan göra stoppa dig
från att göra det du faktiskt kan göra.”

Kan till exempel vara att lägga till en grönsak på tallriken snarare än att direkt äta en stor sallad frukost, lunch och middag. Kanske sätta dig ner och skriva en paragraf som leder till en hel sida idag snarare än att kämpa med en hel bok, artikel eller blogginlägg. Skicka ett sms, snapchat eller mail och ta en första kontakt utan att fundera på att få till något perfekt. Både romanser och affärsmöjligheter börjar förvånansvärt ofta med ett enkelt ”Hej!” snarare än med underbar poesi eller fantastiska repliker.

Alla förändringar, stora som små, börjar med en tanke, en insikt. Om du ser något nytt efter att ha läst detta, vore det fantastiskt att höra om det. För det minsta du kan göra är oftare än du kanske trott, den snabbaste vägen till att få till även dina största drömmar …

Veckans Boktips


The Beginning of Infinity


av David Deutsch

Ibland läser man en bok som får en att häpna. Det här är en av de böckerna. Bara att få tillbringa en stund i Deutsch’s tankevärld är fantastiskt i sig. För här får du följa med på en fängslande resa genom den gränslösa potentialen av mänsklig kunskap. Upptäck kulturens evolution och kraften i gränslös mänsklig kreativitet. Upptäck varför även de största av problem är lösbara och hur vår strävan efter förståelse verkligen är oändlig. Så vill du bli utmanad, utöka din visdom och fascineras av vårt mänskliga sinne så köp och läs…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.