Hej kära läsare


Nu händer det en hel del. Inte bara finns min föreläsning på engelska ”Success is Simpler Than You Think!” tillgänglig sedan förra veckan. Nu lanserar vi Life Talk Podden (lyssna på pilotavsnittet här).

Där ställer min underbara fru Karin frågor till mig som hon fått från er. Så har du en fråga du velat ställa och få svar på av mig så skicka in den till karin@lifevision.se så kan den komma med i kommande avsnitt:-)

Denna vecka funderar jag på hur du lättast når framgång. Det första är naturligtvis att välja något att bli framgångsrik inom. Att sedan få en brant kurva uppåt är enklare än du kanske tror. Nyfiken? Läs, reflektera och upptäck att …  

Ditt liv är ett mästerverk!

Veckans citat


”Den som kommer på ett sätt att göra eller producera nästan vad som helst bättre, snabbare och ekonomiskt effektivare har sin framtida förmögenhet inom räckhåll.”

- J. Paul Getty

Framgång är enkel matematik!


Då jag en gång i tiden började min utbildningsbana så var det som ingenjör. Detta då matematik alltid har varit ett kärt intresse för mig och tiden bara försvann när jag fick sitta och knåpa med siffrornas magi. När jag nu istället har specialiserat mig på att hjälpa personer och företag att locka fram sina bästa resurser så fort som möjligt, har jag funderat lite över det här med framgång och resultat med utgångspunkt från plus och minus. Bestående framgång uppnås nämligen enligt mig med addition och multiplikation, inte med subtraktion och division.

Vad är det egentligen jag pratar om här? Tja, vanligen brukar väl denna tes uttryckas med något i stil med ”Ju mer du ger desto mer får du tillbaka”. För om dina vinster kräver att någon annan förlorar kommer din framgång vara dömd att ebba ut snabbare än du förmodligen vill. Om du i motsats till detta istället bygger din framgång på att kontinuerligt och ohejdat tillföra mer värde till världen runt omkring dig, så kan den växa utan gränser. Det är enkel matematik. När du subtraherar och dividerar så närmar du dig snart den mycket verkliga gränsen noll, men när du fortsätter att addera och multiplicera stöter du inte på någon sådan övre gräns.

Få människor ser denna obegränsade uppsida. Många lever istället med föreställningen att det finns någon form av begränsad kaka att ta av. De lever så att säga kvar i barndomens rättviseidé om att om någon tar en stor bit av födelsedagstårtan så blir det mindre över till andra. Får någon mer saft i sitt glas blir det mindre till någon annan. De är därför fortfarande övertygade om att det inte finns tillräckligt för att det ska räcka till. Att det inte finns tillräckligt mycket kärlek, resurser, möjligheter, pengar och annat som kan lyfta oss till en högre nivå.

Det är för mig ett fattigt sätt att tänka på, för så fungerar det ju inte i detta gränslösa universum. En gång i tiden fanns inga av dessa saker och se hur mycket det finns nu. En gång tiden fanns det inga pengar överhuvudtaget i världen och nu finns det olika former av det överallt. Så det måste vara möjligt att göra mer. Eller hur? Du behöver alltså inte ta någon annans del av kakan – kakan blir hela tiden större och större. Universum expanderar…

Oavsett så är det här definitivt en värld där konkurrenskraft är något av en ledstjärna. De som är mest anpassningsbara till förändring frodas och de som räddhågat håller emot vissnar. För de som håller sig aktuella ser att de inte behöver slåss om en ynka bit av en begränsad kaka. Nej, de mest framgångsrika är de som strävar mot att göra kakan större istället. Eller till och med komma med så nytänkande idéer att helt nya kakor ser dagens ljus. För verklig framgång kan inte ryckas iväg från någon annan. Det är något som odlas under de egna fötterna. Från din tanke till handling tar det form i vår värld.

Med andra ord det spelar ingen roll om det handlar om företag, förhållanden eller kontakt med dina barn så kan din framgång bara byggas av dig genom att du tillför mer värde på något sätt. Om du hela tiden funderar på vad DU kan få ut av varje situation så kommer världen konstant verka som att den vill lägga krokben för dig och det du vill åstadkomma. När du istället fokuserar på hur du kan tillföra något nytt av värde och vad du kan ge kommer världen istället entusiastiskt lyfta fram dig mot dina mål. Blir du inspirerad till att addera och multiplicera din del till den alltjämnt växande kakan? Ser du att framgång är enkel matematik? Då har jag nått mitt mål för veckan…

Veckans Boktips


Smoothiekraft!


av Karin Haglund

Något av det bästa med smoothies är att du enkelt får i dig fibrer som gör gott för din tarmflora. Dessutom får  du i dig mer frukt, bär och grönsaker på enkelt sätt. Att då få hela 27 recept på nyttiga smoothies som underlättar för en hälsosamlivsstil är härligt. Att du dessutom får tips på hur du själv lyckas få proffsigt resultat och vilka ingredienser du kan avända för att göra egna varianter är fantastiskt. Så vad väntar du på? Fram med en kraftfull mixer och testa Karins smoothierecept med bland annat grönkål, avokado, lingon, växtbaserad mjölk, svarta vinbär, hallon, kirskål, ärtskott, zucchini, ingefära och mycket mer!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.