Hej kära läsare


En tredje topp av Covid som får ekonomin att kränga och höstmörkret som gör dagarna allt kortare. Nu kan det verkligen behövas något som lyser upp vardagen. Jävig i målet men tycker att vi gör vår del med vår nya podd som du hittar  HÄR! Vill du istället direkt inspiration på företaget eller med personlig coaching kan du skicka ett mail till mig på anders@lifevision.se

I veckans brev fortsätter jag mina tankar om tävling och hur vi kan få ut mer och har roligare medan vi utmanar oss och växer. Tror att du kommer se något nytt efter att ha läst och reflekterat på veckans brev. Gillar du det så uppskattar jag om du delar det vidare till någon du tror tycker likadant…

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Missta inte rörelse för framsteg. En gunghäst rör sig men kommer ingenstans.”

- Alfred A. Montapert

En tävling värd att vinna?


Ganska ofta får jag bara ett lite förvirrat ansiktsuttryck tillbaka. Det som föregått det är att en klient precis gett mig sin lista av mål och att jag förklarat att det viktigaste för mig inte är att de får vad de vill utan att de börjar önska vad som är värt att ha. För det visar sig att även de mest framgångsrika bland oss ibland bara kör på med nästa logiska steg på målstegen. Utan att konsultera inåt om det verkligen är vad de vill.

Vet inte om hänger med eller om även du sitter med ett förvirrat ansiktsuttryck nu. Att se till att få bättre omständigheter som ett ”högre” jobb, en finare bil eller partner och en livsstill som ger fler likes på instagram och FB är väl alltid rätt? Frågetecknet är där för att jag är mindre säker på att det leder till den typ av konkurrens och vägväl som tar oss dit vi innerst inne vill.

Har nämligen träffat alldeles för många som klättrat genom livet bara för att, när de äntligen får slå ner flaggan på toppen, upptäcka att de nått fel topp. Att reda ut vad du verkligen vill är mer lämpligt att göra under personlig coaching än med ett kort coachbrev, men det vi kan göra här är att titta på olika riktningar att kika i som leder till något bättre.

Det kan vara av avgörande betydelse i dagens allt skarpare konkurrens. Ett ord som bokstavligen betyder att springa tillsammans. Självklart kan man då se det som att den som springer fortast får alla fördelar och de övriga är olika nivåer av förlorare. Själv ser jag det mer som en hälsosam trigger som gör att man kan springa fortare än om man bara hade gjort det själv utan konkurrens.

Från min synvinkel så är dock det viktigaste av allt att man tävlar i något där det är värt att bli både två, trea och hamna utanför pallplats. Vad dyker upp för dig om du funderar på vad det skulle kunna vara? Ett sammanhang är till exempel att sätta som mål att bli superbt bra på att samarbeta. Att locka fram det bästa ur andra människor och dra åt samma håll.

Eller tänk dig en tävling i vem som är mest kärleksfull och omtänksam. Vem bryr sig om vem som vann när det skulle göra sådan skillnad bara att alla vaknade på morgonen med en medveten tanke på att bedöma sin dag utefter det kriteriet. Jag hjälpte fler än dig idag blir ju en egoism som även andra vill vara med och fira. En löptävling med varandra snarare än mot varandra.

Speciellt när man inser att grunden till att göra riktigt bra ifrån sig i den löptävlingen är att vara i mental balans. Du vet det ställe som känns som hemma när man är där. Bekväm i sitt eget skinn. Trygg och orädd. Finns många sätt att beskriva det men jag skulle kalla det våran fabriksinställning. Det härliga sinnestillstånd som nästan omärkligt avtäcks efter en omstart.

Kanske i form av en god natts sömn. En skön promenad eller löptur i naturen. Ett skratt i goda vänners lag. Eller där vi plötsligt bara känner att tankarna rensas och vi ser med ens lika klart som när man skrapar bort isen från framrutan på bilen en vintermorgon. Plötsligt får vi bättre idéer och kan se vägen fram dit vi vill.

Är du människa har du varit med om det här i någon form. Nog vore det häftigt att tillsammans sträva i den riktningen? Att hjälpa varandra hålla rutan ren och komma från ett varmare ställe i hjärtat? För min egen del misslyckas jag hellre med något på djupet än lyckas med något på ytan. Så vad tycker du vore värt att tävla i den här veckan?

Veckans Boktips


Predictably Irrational - Dan Ariely

KÖP HÄR!

Predictably Irrational


av Dan Ariely

En New York Times bästsäljare som tar det du tar för givet och ställer det på ända. Bara den meningen borde ge varje inlärningstörstande person anledning att köpa och läsa den. Dessutom får du här reda på varför vi tar beslut som går emot det vi egentligen vet. Presenterat på ett roligt sätt som kommer få dig att knappt kunna vänta på att vända blad.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.