Hej kära läsare


Så är jag tillbaka efter en fantastisk sommar. Armen läker så bra den kan och jag kan nu skriva på tangentbordet igen:-) Dessutom lanserar vi stolt vår nya hemsida så ta gärna en titt på lifevision.se om du inte varit där på ett tag 🙂

Dessutom kan du passa på att lägga rabarberna på det sista rummet och platserna till vår kurs i personligt ledarskap: Mental Klarhet, Båstad 6-8 sep. Känns det som något för dig bokar du lättast din plats genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se eller ringa 033-140070.

Denna veckas brev kommer rykande färskt till dig då inspirationen till det spirade precis innan fingrarna nådde tangenterna. Hoppas att det ger dig något extra inför höstuppstarten …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Universum har ingen som helst skyldighet att verka vettigt för dig.”

- Neil DeGrasse Tyson

När allt klarnar


Har du någon gång haft en av de där dagarna när i stort sett ingenting går rätt? Igår var en precis en sådan ”underbar” dag. Renoveringsprojektet hemma som redan har skenat av rälsen tuffade iväg ytterligare i fel riktning. Ett par kunder ringde och avbokade på sent varsel. Barnen skrek lite extra och det mesta kändes som en väldigt brant uppförsbacke med en allt tyngre Sisyfos sten.

Som tur är såg min kära fru att jag snurrat till det i alla tankarna om allt som hänt. När hon bad mig gå ut en sväng insåg jag hur mycket humöret hade dykt ner i källaren. Hennes strikta order att inte ta med någon telefon och bara lyssna på fåglarna medan jag gick kändes inte helt hundra med allt som behövde fixas. Men när jag kom tillbaka hade i varje fall sinnet lyft någon våning. Dock låg det något och vibrerade lite obehagligt i maggropen.

När jag sedan, nu på morgonen, kunde ge mig ut tidigt att springa var den mentala klarheten tillbaka. Tacksamhet över att jag nu äntligen efter skadan kunde snöra på mig löparskorna igen ersatte de låga tankarna från igår. För att ta in fågelkvittret behövdes det inte längre någon uppmaning. Fantastiskt hur vi alla har förmågan att studsa tillbaka utan att ”jobba på det”, eller hur? 

Mitt i löpturen ner mot Kypegården här i Borås dök min favorit-morgonfråga upp. Hur kan jag göra den här dagen rolig för mig själv och dem jag bryr mig om? Insåg att det gått ett tag sedan den frågan dykt upp och började skratta för mig själv när svaren bubblade fram:

Vänta med att prata med hantverkarna tills de själva märker att det måste göras om och sedan diskutera hur vi löser det på bästa sätt.

Ta med barnen ut en sväng på golfbanan och ta en puttävling.

Sätt en liten romantisk lapp på kylskåpet till min underbara fru.

Ring ett par kontakter och kolla om de vill att jag kommer och inspirerar på deras företag.

Hitta på någon rolig godnattsaga ikväll nu när alla sover i samma säng…

Plötsligt avbröts jag av en förändring av frågan. Hur kan jag göra den här dagen bra för mig själv och dem jag får möjlighet att göra skillnad för idag? En ström av nya svar. För det är ju inte alltid att roligt och bra överlappar. Vissa saker är bra att ta tag i men kanske inte alltid de roligaste. Blev med ens medveten om hur vacker himlen var mellan grantopparna som tornade upp sig runt spåret.

Då spirade något nytt fram. Ni vet när man får en genuin insikt så är det lite som att fatta ett skämt. Man säger inte att det var roligt, man skrattar och här är vad som kom: Det viktigaste jag kan ge till någon annan är att dyka upp i ett bra sinnestillstånd – inte en lista med aktiviteter. Vet inte varför det slog ner som en bomb i mitt sinne. Har ju föreläst och coachat om vikten av sinnestillstånd i över tjugo års tid. Ändå var det något som gick in på djupet med det nu.

Vet bara att det kommer att spela ut på positiva sätt framöver. Inte så att vi inte kommer att åka ut och putta eller prata om renovering. Men från ett annat ställe. För utan det spelar liksom listan ingen roll. Är du med? Så använd inspirationen här att ställa bättre, fräschare frågor till dig själv. Bli förbluffad över de idéer och svar som dyker upp från det ställe där dina tankar är innan du har dem. Men kom ihåg att det värdefullaste du kan ge till dig själv och din omgivning är när du kommer avlastad och mentalt klar…

Veckans Boktips


Relationshandboken


av George Pransky

Nu har den här fantastiska boken varit ute på svenska ett tag, men det var först nu under sommaren som jag läste den svenska versionen. Även om jag gillar att läsa på originalspråk så går det på något vis in på ett annat ställe när det är på modersmålet. Dessutom har alla jag rekommenderat den till upptäckt att något väsentligt skiftat efter att de har läst den, så gör dig själv en tjänst och beställ den nu …

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.

Läs fler Coachbrev