Hej kära läsare


Det här är av olika anledningar både ett rejält försenat coachbrev och det sista inför sommaren. Därför vill jag så klart se till att det verkligen ger dig något av värde. Fem minuters läsning eller lyssning som ger dig något på riktigt och som du är glad att du tog dig tid för.

Återkom därför gärna med om jag lyckades och berätta vad du fick ut av det… Tar dessutom gärna emot förslag på vad du vill att jag tar upp för ämnen när jag återkommer efter semestern i augusti. Vad skulle ha störst hävstång för dig för att göra resten av sommaren och hösten till något extra bra för dig?

Vill du under ledigheten stärka dig själv så ta gärna en titt på min kurs  Mental Hälsa. Du kan ta en titt och gå med HÄR. Där hittar du även min frus nya kurs ”Grund till att bli sund”, enkla sätt att snabbt öka din energi & hälsa…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!,

Veckans citat


”Jag har hellre frågor som inte kan besvarasän svar som inte kan ifrågasättas.”

- Richard Feynman

Bemästrar du din mentala förslagslåda?


Det svåraste i dagens informationsöverflöd är att prioritera. Kanske just därför är det också något av det viktigaste att bli bra på. Med det i åtanke vill jag ställa en fråga till dig: Vilket ämne skulle göra mest skillnad för din livskvalitet om du verkligen bemästrade det? Självklart är jag jävig i målet här men jag vill i varje fall påstå att en högre förståelse för hur ditt sinne och din tankevärld fungerar borde vara på toppen av listan. Är du ledare vet du säkert redan om att jag brukar säga att det är svårt att leda andra om man inte kan leda sig själv.

Samma är det i alla andra delar av livet. Allting du vill åstadkomma börjar som en tanke. Allting som stoppar dig på vägen är en tanke. Alla dina beslut tar sitt avstamp i din tankevärld och vad du väljer avgör hela din framtid. Ska du ta en frukt eller en godisbit? Köpa en glass eller gå förbi kiosken? Investera dina pengar eller köpa något du känner att du vill ha? Vila eller träna? Säga något uppskattande eller hålla tyst?

De här besluten upprepade över tid skapar en riktning som oundvikligen leder till vissa typer av resultat. Det behöver man inte tänka efter speciellt mycket för att inse. Det som kan kräva lite hjälp är att se hur den här processen fungerar. För den är lite mystisk även för de mest bevandrade i och utbildade i området. Jag menar, var är dina tankar innan du har dem? Var är de efter att du inte längre funderar på dem?

Intressanta frågor men du behöver inte svara på dem, för oavsett så har vi alla fått förmågan att tänka. Dessutom verkar det finnas en obegränsad potential för både mängden och variationen i det tänkande vi har möjlighet till. Oerhört exalterande när man ser alla de idéer vi kan få som gör skillnad i världen om vi bara gör något med dem. Något mindre energigivande när vi ser att nedsidan med alla de tankar som kan leda till destruktiva resultat är lika stor.

Som tur är blir det som att ha trumf på hand när vi ser att vårt sinne är som en gigantisk förslagslåda för våra tankar. Varje tanke du har är endast potentiell handling. Ett förslag att ta i beaktande. Inte en order från högre instans. När du inser det så förstår du också att det gamla talesättet är fel ute: Det är inte tanken som räknas. Det är de tankar du handlar på och på något vis manifesterar som räknas.

Ibland vittjar du förlagslådan och upptäcker att någon lagt in en lapp där det står att du är trött, att det räcker nu och att du borde lägga ner. Missar du att titta till på lappen och se att det är du själv som har skrivit under den kanske du tar den på alltför stort allvar. Bara för att du har tänkt det. För att det känns så. Men det är ju bara ett förslag. Inte en order. Väntar du en liten stund så har det snart kommit nya förslag i lådan. Kanske att du kommer att vara så nöjd när det väl är gjort. Kanske nästa tankelapp säger att du har förmågan att komma igång och få saker gjorda även när du känner dig trött.

Inte vet jag, men vad jag vet är att det enda egentliga förhållande du har så länger du lever är det förhållande du har till dina tankar. Allt du upplever, upplever du via dina tankar ögonblick till ögonblick. Så om din förståelse om din tankevärld inte förbättras, förbättras heller inget annat i ditt liv. Då kan du ändra på hur mycket som helst men inte blir egentligen annorlunda. Vart du än åker och vad du än gör så är ju du och dina tankar där.

Om du å andra sidan inser djupet och kraften i det jag beskriver här kan du stanna upp när du får nästa lapp i ditt sinnes förslagslåda. Även den kortaste stund av medvetenhet om att förslaget kommer från dig och din tankeförmåga och att lådan alltid fylls på med fler, fräscha förslag att överväga gör att en helt ny värld av valmöjligheter öppnar upp sig. Plötsligt upptäcker du istället att inget behöver ändras men allt är ändå annorlunda. Ha en fantastisk, insiktsfull och underbar sommar …

Veckans Boktips


Keep Sharp


av Dr. Sanjay Gupta

Få saker är väl intressantare än att åldras väl. Speciellt som vi blir allt äldre. I den här boken visar neurokirurgen Dr. Sanjay Gupta effektiva sätt att skydda vår hjärna från åldrandets försämring. Du får insikter från världens ledande vetenskapsmän i ämnet som visar dig hur du bibehåller din mentala hälsa. En väldigt öppen beskrivning där författaren själv omvärderar en hel del av vad han tidigare tog för givet. Hjälper verkligen vitaminer och kosttillskott? Vad har mediciner för effekt? Allt det och du får dessutom ett 12-veckors program med praktiska strategier för hur du enkelt kan stärka din hjärna dagligen. En användarmanual för att hålla din hjärna ung oavsett ålder. Köp, läs och använd!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.