Hej kära läsare


Det är rent av fascinerande hur många jag får höra från som kämpar med stress och oro. För dig som vill ha hjälp med det här eller bara vill förebygga framtida utmaningar så kan du nu ladda ner min föreläsning ”Att brinna utan att bränna ut sig” till specialpris. Du hittar den i vår webbshop här!

Nu finns det även en ny chans att vara med på vår kurs i personligt ledarskap Mental Klarhet som vi nu även bokat in för den 10-13 oktober i höst. Om du är en av dem som funderat på att följa med men inte kunde på våren, så kan du anmäla dig och få mer information genom att maila tlll karin@lifevision.se.

Veckans coachbrev kom till mig efter att barnen hade ”lånat” min iPad för att ”kolla lite grejor”. Hur snabbt flödet ändrade sig gav mig en extra insikt om hur vi kan skapa en ljusare framtid. Nyfiken? Scrolla ner, läs och kom ihåg …

Ditt liv är ett Mästerverk,

Veckans citat


”En vältränad kropp, ett lugnt sinne, ett hus fullt av kärlek. Dessa saker kan inte köpas — de måste förtjänas.”

- Naval Ravikant

Livsinsikter från en överväldigad iPad


Det händer något varje gång mina barn har lånat min iPad. För mitt flöde ser direkt helt annorlunda ut. Det är fyllt med Tomu & Yumi, Mr Beast och Roblox videos. Vet du inte vad det här är så har du förmodligen inte barn i samma ålder. Vet du ändå behöver vi ha en diskussion om vad du använder din skärmtid till.

Oavsett, så är det som jag vill ta upp här att skälet att mina Veritasium, Star Talk och andra vetenskapsvideos inte är lika lätta att hitta är att varje klick är som att rösta. AI och den så kallade algoritmen märker att du är intresserad av en sak och ger dig omgående mer av det.

Barnens hundra klickade videos får snabbt mina få visningar att ge vika och jag får sitta och radera historik i förhoppningen att äga flödet igen. Skälet att jag tar upp det här är att det är en ganska bra metafor för hur det funkar i verkliga livet också.

Din hjärnas neuroplasticitet, eller dess förmåga att anpassa sig, gör att varje handling du gör är en röst på vad du vill ha mer av. Du går upp direkt när larmet ringer på morgen? En röst på att komma igång direkt. Du ligger kvar? En röst på att skjuta upp saker.

Du plockar upp det där pappret som trillade ur fickan och slängde det i papperskorgen? En röst på att hålla ordning. Investera överblivna pengar eller köpa dig något för dem? Göra de där armhävningarna eller gå och äta något sött? Kontinuerliga röster på vad du vill ha mer av i ditt liv.

Senaste rönen visar nämligen att delar i hjärnan bokstavligen växer i förhållande till de val vi gör. Vilket förstärker vissa mönster. Vilket är något vi alla vetat när det gäller vanor. För att inte tala om att man märkte det som professionell idrottare. Träning ger nämligen inte färdighet. Träning gör så att man blir bättre och bättre på det man tränar.

Så vad vill du ha mer av i ditt livsflöde? Att svara på den frågan ger dig säkert en del idéer. Skruvar du på frågan lite ytterligare och istället undrar ”Vad skulle jag vilja att jag ville ha mer av mitt livsflöde?”, så kanske några nya idéer dyker upp som du vet skulle göra skillnad för dig. Eller så går du helt enkelt rakt på sak och ställer frågan: Vad skulle jag faktiskt vilja förstärka så att det blir allt lättare och mer automatiskt för mig att få till dag för dag?

En enda genuin insikt om det här gör att du kommer att vara så mycket mer medveten om vad du röstar på i din vardag och vad du vill radera från spellistan. Därefter utlovar jag att det tar ganska kort tid innan ditt livsflöde är översvämmat av mer saker som du faktiskt vill ha där…

Veckans Boktips


The Tools


av Phil Stutz & Barry Michels

Trots titeln som antyder alla verktyg som kommer att ges i den här boken, var det inte det värdefullaste för mig i boken. Den handlade istället om alla klienthistorier och frustrationen över att ständigt vänta på att någon form av förändring skulle ske. Något som fick författarna att vara frustrerade över sin oförmåga att snabbt lindra sina patienters problem. Det de fann har gjort Stutz och Michels till vad som beskrivits av New York Times som en ”öppen hemlighet” i Hollywood som behandlar högpresterande och kreativt klientel. Något som enligt mig gör bokens berättelser extra intressanta på grund av författarnas trovärdighet i sitt budskap. Du kommer vara glad att du tog dig tid att läsa den.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.