Hej kära läsare


Hoppas att det här brevet når dig frisk och vid gott mod. Om inte, så kom ihåg att ett av de finaste dragen hos oss människor är förmågan att studsa tillbaka från svårigheter. Att vara finurliga nog att anpassa oss till nya förutsättningar. Ett annat är att vi alla gör mer för andra än vi någonsin skulle orka göra för oss själva. Och när vi ställer upp för varandra tar vi hand om även tuffa saker ännu bättre …

Kanske kan Alla Hjärtans Dag vara en anledning till det? Behöver ju inte överraska enbart dem som man har en romantisk relation med. Kan lika väl vara en arbetskamrat du känner kan behöva veta att någon bryr sig. Eller någon medmänniska som de som levererar det du behöver till ditt hem. En lapp med ”Tack!” på brevlådan kan räcka.

För dem som du vill ge något extra givande vill jag så klart rekommendera vårt LifeTalk spel. Du hittar det i shoppen och beställer du idag så hinner du förhoppningsvis få det i tid för härliga konversationer den 14 februari:-).

I veckans coachbrev tar jag mig en titt på praktisk magi. Vad vi faktiskt kan klara av när vi lägger energi på förverkliga våra drömmar. Nyfiken? Scrolla ner, läs och upptäck att …

Ditt liv är ett mästerverk!

Veckans citat


”Jag påminner mig själv varje morgon: Inget jag säger idag kommer lära mig något. Så om jag ska lära mig måste jag göra det genom att lyssna.”

- Larry King

Vill du vara magisk?


När jag var liten var jag lika fascinerad av Gandalf i sagan om ringen som de flesta barn idag är av Harry Potter. Eller kanske handlar det mer om superkrafter som i Avengers. Oavsett, så har vi genom hela den mänskliga historien varit intresserade av magins och det övernaturligas möjligheter. För mig vara bara tanken på att under skolrast få en plågoande att försvinna i en rökpuff minst sagt tilltalande vid vissa tillfällen. Eller att trolla fram de där fotbollsskorna som man så innerligt suktade efter. För att inte tala om att kunna bli osynlig eller att rakt motsatt bli den enda personen som den man är kär i kan se.

Inte konstigt att magi, som vi vet av den litterära historien, alltid varit ett lika kärt som populärt tema. Oavsett om man bett till gudarna eller gnidit på lampor för att anden ska lösa problemen. Det ligger ju i den mänskliga naturen att drömma om sådant som vi ännu inte lyckats med. Att hoppas på något bättre, göra livet lättare på något sätt och undvika smärtsamma saker.

Även som vuxen kan det ju hända att man önskar att köket kunde renovera sig självt, att barnen kunde magiskt somna eller sluta vara ”jobbiga” när man ber dem att sluta spela. Inte heller helt fel om man kunde få gå tillbaka och satsa pengar på börsen när man väl vet kursutvecklingen så att man är ekonomiskt oberoende i ett trollslag. Kanske bli av med en sjukdom eller få till sin drömkropp över natten när man ändå är igång?

Inte vet jag, men vi har alla en massa önskningar som vi går och när. Det jag här vill slå ett slag för är vilken oerhörd kreativitet allt det här representerar. Att vi sedan den mänskliga tidens början har kunnat föreställa oss en bättre framtid. Att använda vår fantasi till fantastiska önskningar både för egen och andras del. Att det verkar finnas en outsinlig källa av skaparkraft i vårt inre.

Inte nog med att vi som människor begåvats med denna fantastiska förmåga, vi har även fått den unika möjligheten att via arbete göra det till verklighet. Antingen med vår egen energi och kunskap eller genom att ta hjälp av andra för att manifestera våra tankar. Plötsligt har vi efter bara några veckor det där renoverade köket. Några månaders gym och löppass så visar kroppen tecken på att närma sig vår potential.

De må ta lite längre tid än vårt hopp om manifesterande i en rökpuff, men jag tycker det är minst lika magiskt. När vi ser att vi är en obegränsad, formlös potential för tankemöjligheter och dessutom är länken till få dem att anta fysisk form är inga andar, älvor eller trollspön nödvändiga. Vi är själva det enda som behövs för att föra in alldeles tvättäkta magi i våra liv.

Så dröm om allt du kan tänka dig men sluta dröm om ett magiskt förverkligande av dina drömmar. När din fantasi slår an en sträng i ditt inre så sätt istället genast igång och ta första stegen som du kan komma på. Använd det faktum att du är länken mellan det formlösa bakom allt liv och den form som vi alla lever i. Ser du det är det mer än nog för ett än underbarare liv i praktiken.

Hjälper du dessutom så gott du kan någon annan som inte är där än – oavsett om det är en nedstämd vän, någon som behöver en business partner eller vem som helst med en dröm i sinnet – så har du skapat praktisk magi från en tänkvärd rökpuff i ditt sinne. Det är enligt mig större än något som frammanats från någon trollkarls eller häxas imaginära trollstav. Så vad drömmer du om att förverkliga? Vad är det enklaste första steg som du kan ta för att komma lite närmare redan idag?

Veckans Boktips


The 80/20 Principle


av Richard Koch

Den här boken är en riktig klassiker som nu kommit i uppdaterad upplaga med fyra nya kapitel. Den enkla princip som beskrivs här har varit en konkurrensmässig fördel för alla som har kunnat den. I framtiden kommer den att vara en baskunskap som du måste ha koll på. Har du inte läst den än så klicka på knappen, köp den och läs den. De 20% tid du lägger på den kommer att ge 80% av dina resultat 😉

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.