Hej kära läsare


Så har höstsäsongen startat och det är dags att få tillbaka hjärnan till arbetsfokus efter sommaren. Barn ska återigen köras till skolor och förskolor. Mailkorgen ska besvaras och rensas. Projekt ska återupptas och slutföras.

Hoppas att du är exalterad över allt det här. Eller om du inte är det så kanske det här brevet är det perfekta skälet att ta en liten paus och reflektera. Hur som helst så är mitt mål som vanligt att det ska vara värt de 5-6 minuterna att läsa eller lyssna …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Allt bör göras så enkelt som möjligt, men inte enklare än det.”

- Albert Einstein

Enkel turbostart på hösten!


Vad är det bästa du har med dig från sommaren? Kanske är det något du med lätthet besvarar. Är du som de flesta så har du inte funderat så mycket över det och det kan vara lite klurigt att komma på. För min egen del så är det faktiskt inte krabbfiske, strandhäng och minigolf med barnen. Det jag tar med mig mest är att ännu en gång bli påmind om hur mycket hälsan betyder för allt annat.

Efter att jag fick en kniv genom arm innan förra sommaren så har träningen hamnat efter. Att då nu starta upp fullt igen såg jag verkligen fram emot. Första turen ut på milen var dock av den typen som gör att det sällan blir en andra. Kändes verkligen som jag betalat ett högt pris efter frånvaron. Ett som nu knappt var värt det. Bättre att bara lira lite boll med barnen och hålla sig i ”vanlig” form.

Några veckor av slitande med allmänt motstånd så tog jag mitt i turen en titt ut mot havet och upptäckte hur vackert det var. Fåglarnas kvittrande fyllde sinnet. Lövens rasslande i morgonbrisen blev till ljuv musik. Att benen sprang vidare tänkte jag inte ens på förrän jag plötsligt blev medveten om att jag inte betalade priset för att komma i form igen utan faktiskt njöt av priset för det.

Ska väl inte någon som gjort hundratals seminarier om Optimal hälsa behöva påminnas om? Men det fick mig att fundera på hur viktig den härliga känsla av energi som kommer av konditionsträning och styrketräning är för allt annat. Konstigt att man inte saknar den när man inte har den, eller hur? I varje fall om det liksom inte är kris utan mer är som ett vardagslunkande ”tja”.

Här är vad jag återgick till som gjorde så stor skillnad för mig på bara ett par månader:

  1. Ett riktigt konditionspass på minst 30 min varannan dag. Värm alltid upp med lätt jogging 10-12 min innan. Försök så gott du kan att ha ett mjukt förhållande till marken när du sätter ner fötterna. Själv tänker jag mig barfotasteg på grusgång utan att det låter för mycket. Så hälen gör aldrig mer än maximalt fjärilskysser marken när du sätter ner foten.
  2. Är du törstig drick vatten! (helst filtrerat) Vi är alla utvecklade för att dricka vanligt vatten. Inget annat är bättre vad än reklamen försöker tuta i dig. Skippa åtminstone andra drycker tills du druckit ett par glas vatten. Oftast är du efter det inte längre lika sugen på annat i vilket fall.
  3. Är du sugen på något ta en frukt! Vi har alla haft den där känslan av svårdefinierat ”jag är sugen på nåt”. När den dyker upp och det inte är dags att äta en riktig måltid så ta en frukt. När du ska äta din måltid drick åtminstone ett av de där två glasen vatten innan så misstar inte systemet din vätskebrist för brist på mat och du äter en mer lagom mängd mat. Ser du då till att största delen av vad du har på tallriken mestadels består av grönsaker och sallad så är vi nästan hela vägen framme. Vill du ha praktiskt användbar inspiration och recept på hälsosam mat kan du alltid kolla in min fru Karins blogg; https://karinhaglund.se/blogg-karin-haglund/

 

Är väl medveten om att det här kan verka lite väl enkelt för någon som coachar elitidrottare och andra till Optimal hälsa, men tro mig när jag säger att de här tre punkterna gör underverk. Skulle som du förstår kunna nörda in ganska djupt på detaljer om cellrespiration, näringslära och annat, men ofta är det enkla det som blir gjort. Vill du fördjupa dig så börjar jag känna mig inspirerad att köra Optimal Hälsa igen. Återkommer via veckobrevet om datum. Till dess ska det bli spännande att höra för hur många av er det här räckte för att komma igång. Inom kort njuter även du av priset…

Veckans Boktips


Hälsorevolutionen


av Maria Borelius

Det är något år sedan den här boken kom ut och den har fått en läsvärd uppföljare. Tycker dock att den här är riktigt bra och ger en härlig kick för att komma igång med att ta hand om sin energi och hälsa. Det är en lättläst beskrivning av en fyra år lång resa där hon som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap. Maria reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det hon lärde sig hjälpte henne att återfå den fysiska gnistan och bli av med smärta och besvär. Här får du allt destillerat på ett sätt som jag lovar hjälper även dig.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.