Hej kära läsare


Nu är det inte långt kvar tills jag får träffa en del av er ”live” på min nya föreläsning ”Brinna utan att bränna ut dig” den 9 mars här i Borås. Vill du vara med där eller ge bort en biljett till någon du bryr dig om så ta en titt HÄR för info och anmälan.

Vill du få än mer så har vi också en tvådagarskurs i Mental Klarhet på gång i Stockholm 22-23 april. Vill du veta mer ta en titt här! Om du vill säkra din plats direkt så skicka ett mail till karin@lifevision.se

Den här veckan tar jag upp något som jag hoppas kan hjälpa dig inte bara denna veckan utan hela året. Något ytterst mänskligt som vi alla står inför och som med lite förståelse kan göra allt annorlunda för dig. Nyfiken? Scrolla ner, läs och …

Gör ditt liv till ett mästerverk,

Veckans citat


”Låt oss sluta mäta våra dagar i enheter av produktivitetoch istället mäta dem i enheter av närvaro.”

- Alan Watts

Hittar du möjligheter i dina svårigheter?


Hela den mänskliga historien kan sammanfattas i en enkel mening: Möjligheter blandade med svårigheter. Självklart bortser man då från detaljerna och på en mer personlig nivå verkar det vara mer av det ena än det andra. Faktum kvarstår dock att vi alla vaknar på morgonen och står inför båda. Vilken av dem ser du just nu?

För många ter sig omständigheterna med krig, elpriser, vacklande demokrati och osäkerhet inför framtidens som oöverstigliga hinder för att se några möjligheter alls. För andra är just denna osäkerhet ett smörgåsbord av möjligheter. Den faktor som skapar skillnaden är tanke och vilka av alla de tankar som poppar upp i ditt sinne som du tar på allvar.

Det är ju det som avgör vad du faktiskt tar dig för och det du gör är det som skapar dina resultat. Självklart kommer omständigheterna som du befinner dig i antingen maximera eller minimera effekten av det du gör, men det kan inte hindra dig från att göra det du kan. Fånigt självklart, kanske till och med kan uppfattas som lite raljerande för den som har det tufft, men faktum kvarstår.

Blir du inspirerad av tanken på det här? Att du kan göra ditt bästa och ha roligt oavsett vad som pågår runt omkring dig? Eller blir du nedslagen och irriterad över att någon coach inte förstår din situation alls? Kanske någon annan av alla möjliga känslor sköljer över dig eftersom det nu beror på vilka tankar som dyker upp för dig och vilka av dem som du tar på allvar.

Är ju förmodligen en bit över tiotusen som läser det här, så vi kan garantera att vi får ett brett spektrum av reaktioner. Frågan blir ju då om vi kan se bortom en mindre användbar tanke och hitta till något som vi kan göra för att ta ett steg framåt även idag. Kanske göra ett par armhävningar, sit-ups eller ta en promenad? Läsa något förkovrande (att du nu läser det här räknas såklart;-), fixa lite hemma eller skriva ut den där idén som dök upp i sinnet. Ringa en vän istället för att scrolla vidare som de sociala mediekungarna vill.

Det viktiga är inte att ha någon form av perfektion utan att komma igång. Antingen för att göra en nystart eller för att komma tillbaka på spåret igen. Ingen kommer klara sig igenom 2023 utan att fallera någonstans. Hur mycket vi än vill går det aldrig spikrakt dit vi vill. Det snirklar, backar och spurtar framåt. Det ingår i att vara människa.

Man satte målet att äta bättre och upptäcker plötsligt att man tuggar på något man inte borde. Man skulle spara och investera om det blir sämre framöver och slog fortfarande in bankid koden för ett onödigt köp. Man lovade att vara kärleksfull mot sina nära och kära, men så brinner det till i tanken och röster höjs och man gör saker som sårar. Kasta första stenen du som känner att det aldrig händer dig.

Men vi behöver inte vara perfekta. Vi behöver bara vara konsekventa. När vi ”tappar det” handlar det om att svänga ut på önskad väg igen så snart vi kommer på det. Rätt var det är spottar vi ut det vi inte borde äta för att vi inser att det är bättre att ha det i soporna än i magen. Vi ber om ursäkt för den förflugna kommentaren. Vi returnerar det onödiga köpet så har vi bara förlorat frakten snarare än hela summan. Vi vänder mobilskärmen neråt när vi är disträa under samtalet. Vi släpper de oroliga tankarna, tittar upp under bilturen och ser landskapet och människorna runt omkring oss.

Ser du möjligheterna eller svårigheterna? Mitt mål är att du redan efter att ha läst hit inser att båda alltid finns och att du med lite medvetenhet allt oftare kan svänga ut på en för dig mer användbar väg. Idag, i veckan och under året …

Veckans Boktips


Range


av David Epstein

Den här boken är rejält tankeväckande. De flesta av oss är uppväxta med idén att det finns en enda väg till framgång: Starta tidigt, specialisera dig och lägg dina 10.000 timmar så kommer du dit du vill. Här visar författaren på att sanningen om hur du uppnår framgång är något helt annat. Var intresserad av många olika områden, experimentera och ta lite omvägar. Därför är det här en viktig bok att läsa för alla som är intresserade av att nå till en högre nivå i livet.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.