Hej kära läsare


Börjar med att tacka alla er som kom och gjorde torsdagskvällen till en härlig upplevelse. Vi utforskade hur vi kan få en ny syn på stress, dess orsaker och hur vi minskar den på bästa sätt. För dig som inte kunde vara med så filmade vi föreläsningen och ”Att brinna utan att bränna ut sig” kommer inom kort att finnas tillgänglig i webbshoppen🙂  

Nu börjar höstens bokningar komma igång och du som vill att jag kommer och inspirerar till nya höjder på ditt företag kan kontakta karin@lifevision.se så hjälper hon dig. Energi, samarbete, teambuilding, ledarskap och allt som lyfter din upplevelse av livet finns på den skräddarsydda menyn 🙂

Den här veckan tar jag en ny fräsch titt på något som kan ha en rent magisk effekt på dina relationer. Inte bara privat utan även på jobbet.  Läs och återkom gärna med vilka insikter det stimulerade hos dig …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Lär dig att lyssna. Ibland knackar möjligheterna på väldigt försiktigt.”

- H. Jackson Browne

Kraften i att lyssna


Ibland lär man ut vad man mest behöver lära sig. Slog mig när jag pratade med en coachingklient som undrade vad han skulle göra med en kollega. Som han uttryckte det så behövde han verkligen ”ta ett rejält snack” med honom för nu fick det vara nog. Medan han hävde ur sig alla anledningar och undrade vilket som var det bästa sättet att ta upp det hela, stannade jag upp en stund.

För jag visste att det var något lurt med känslan jag hade. Den var lite ansträngd och jag visste tillräckligt för att veta det kom sig av att det snurrade för mycket tankar i huvudet. Tankar om den perfekta lösningen, bra saker att säga, osäkra tankar om hur sjutton jag skulle kunna säga något smart nog att vara värd fakturan för coachingen.

Framför allt gjorde jag upptäckten att jag inte lyssnade på honom. Var alldeles för upptagen med mina egna tankar för det. Den insikten räckte för att tankeverksamheten skulle lugna ner sig och jag kunde höra honom. Plötsligt kom det in något nytt och fräscht och svaret som kom förvånade både mig och min klient:

– Tror han behöver en rejäl lyssning mer än ett rejält snack.

– Va, hur menar du?

– Tja, jag tror att vi alla blir lite defensiva och oroliga när vi märker att någon ska läxa upp oss. Då möts vi bara osäkra tankar mot osäkra tankar och inget blir bra därifrån. Om vi istället går in för att lyssna på vad den andra personen vill få fram snarare än att vara upptagna med våra egna tankar, så blir det lättare att mötas hjärta till hjärta och därifrån är det nästan inget vi inte kan lösa.

Vi satta båda tysta en stund efter det. Min klient återkom veckan efter med vilken skillnad det gjort och att de båda kommit fram till att det varit ganska oskyldiga missförstånd som legat till grund för problemen. Att ”ta en rejäl lyssning” istället för ”ett rejält snack” hade varit en ”game changer” som han uttryckte det.

För min egen del insåg jag när idén till det här coachbrevet dök upp hur jag själv missat det alldeles för ofta med både barnen och min underbara fru. Lika lätt som det av någon anledning var att lyssna på mina klienter lika klurigt kunde det vara att lyssna in när strulet dök upp i det privata. Efter sönderslagna saker, gråtande syskon som fått en smäll och allmänt strejkande med att ”göra som man säger” var det lätt att alternativet ”rejält snack” gick på av automatik.

Kanske har du det tvärtom. Att det är enkelt privat men svårare på jobbet. Inte vet jag, men jag vet att ta en rejäl lyssning är bra mycket effektivare än att ta ett rejält snack. Ska vi se om vi kan bli bättre på det tillsammans? Speciellt i dessa tider tror jag att det skulle kunna vara lösningen på problem även i större skala än person till person …

Veckans Boktips


Fem felfunktioner i en grupp


av Patrick Lencioni

Läste den här boken inför ett uppdrag med ett företag som jobbat med den och fått bra resultat. Slukade den på en kväll och uppskattade den lika mycket som hans andra bok ”Getting Naked”. Här får du via en lättläst historia om en ledningsgrupp med samarbetssvårigheter, med dig principer för hur man får människor att jobba tillsammans på bästa sätt. Lika användbart i familjen, ett idrottslag som på ett företag. Bästa är att den avslutar med ett separat kapitel med lösningar på varje utmaning. Så gör dig en tjänst och läs den här.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.