Hej kära läsare


Vill påminna alla Göteborgare och västsvenskar att jag har en 180° inspirationskväll den 10 oktober. Alltså nu bara en månad kvar så boka biljett och få ett härligt lyft inför hösten:-) Köp dina biljetter HÄR!

21-24 november åker för tredje gången till underbara Cal Reiet på Mallorca för vår  3-dagars kurs Mental Klarhet. Vill du veta mer eller boka plats så skicka ett mail till karin@lifevision.se

Denna vecka tar jag en titt på hur du kan bli än mer produktiv. Hur du får saker att hända och snabbt hittar fram till dina drömmars mål. Nog kan det vara värt fem minuter att reflektera över?

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Omöjligt är bara ett stort ord som lättvindigt används av små män som tycker det är lättare att leva i den värld de råkar ha än att utforska den kraft de har att förändra den. Omöjligt är inte fakta. Det är en åsikt. Omöjligt är inte ett tillkännagivande. Det är en utmaning. Omöjligt är potential. Omöjligt är temporärt. Omöjligt är inget.”

- Muhammad Ali

Hur långt kan du se?


Har upptäckt när jag är ute på golfbanan att jag inte riktigt ser var bollen tar vägen. Brukade ha falköga och tämligen exakt på grässtrået veta var bollen tog vägen, men nu är det mycket kisande så snart det är mer än 200 meter bort. Inte så konstigt då en allt stelare lins är en av de där oönskade effekterna av att bli äldre. Vilket även visar sig så snart en text kommer närmare än några decimeter.

Men som Gandhi en gång kommenterade frihet så kan man fjättra kroppen men sinnet går inte att fängsla. Så när jag ställde frågan i titeln i veckans brev funderade jag mer på hur långt dina visioner sträcker sig. En del är duktiga på att fundera tiotals år fram i tiden medan andra kämpar med att föreställa sig vad de ska äta till lunch. Så det är ett ganska vitt spektrum vi människor visar upp.

Den som ser långt in i framtiden kan ibland bli lite överväldigad av storleken på det som ska åstadkommas. Ibland till den milda grad att de inte kommer igång och inget blir gjort. Andra som knappt lyfter blicken från dagens göromål får det mesta avbockat från att-göra-listan men glömmer ibland kolla av om de springer i en användbar riktning. Lite förvånat tittar de upp från göromålen och är inte riktigt där de hoppades på att vara. Känner du igen dig i något av det här?

För den som inte ser så långt kan det vara bra att veta att du inte behöver se din destination i Ultra HD. Det räcker att du har en önskvärd riktning du vill åt. Därefter tar du helt enkelt det för dig vettigaste steget just nu. Så snart du har gjort det så kommer du att se lite bättre. Möjligheter öppnar sig plötsligt som inte var tillgängliga innan det där tagna steget. Därefter blir nästa steg synligt och innan man vet ordet är av är man redan framme.

Många av de framgångsrika människor som jag har träffat förstår att det här är väldigt tillförlitligt. Att du kan luta dig mot det här när du känner dig så där osäker som vi alla gör ibland. För jag bryr mig inte om vem du är och vad du kan så gör även du någon gång det logiska krumsprånget att du är säker på att du är osäker. Att då veta att allt du behöver är att stanna upp, ta ut en riktning och ta ett steg kan vara nästan bokstavligen livräddande.

Vill därför påstå att ha nog förståelse för att se det här kan vara att se så långt någon kan se. Ingen kan förutsäga framtiden men vi kan alla vara med och skapa den. Då kan det vara extra skönt att veta att du liksom alla andra har tillgång till den här underbara förmågan. Även när du kan svära på att det inte är så ligger den kreativa potentialen och pyr hos oss alla. Kan du se så långt kan du komma hur långt som helst…

Veckans Boktips


Range


av David Epstein

Den här boken är rejält tankeväckande. De flesta av oss är uppväxta med idén att det finns en enda väg till framgång: Starta tidigt, specialisera dig och lägg dina 10.000 timmar så kommer du dit du vill. Här visar författaren på att sanningen om hur du uppnår framgång är något helt annat. Var intresserad av många olika områden, experimentera och ta lite omvägar. Därför är det här en viktig bok att läsa för alla som är intresserade av att nå till en högre nivå i livet.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.