Hej kära läsare


Hoppas att detta coachbrev hittar dig härligt njutande av vårsolen:-) Vill du ha lite internt solsken också så ta en titt på min kurs   Mental Hälsa Nyfiken? Ta en titt och gå med HÄR. Där hittar du även min frus kurs ”Grund till att bli sund”, enkla sätt att snabbt öka din energi & hälsa…

I veckans coachbrev hittar du mina tankar om den viktigast insikt du kan göra. Skälet är att den påverkar allt annat var du än befinner dig, så enligt mig väl värt några minuters läsande och reflektion …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”När nu oro har visat sig vara en så olönsam business, varför inte hitta ett bättre jobb?”

- Hafiz

Minska din stress


Sitter precis och redigerar en ny webbkurs jag gjort som heter Minska din Stress. Inför den har jag passat på att fråga nya coachingklienter och affärsbekanta vad som stressar dem och vad de gör för att just minska sin stress. För varje svar jag fått slår det mig hur självklart accepterad idén är att det som händer på utsidan påverkar hur vi mår på insidan. Att stress kommer från en hektisk värld och lösningen är att organisera bättre, hoppa av råtthjulet helt eller delvis eller som sista alternativ checka ut och sluta bry sig så mycket …

Inte så konstigt då det för nästan alla är helt dolt att vi alltid lever i upplevelsen av vårt eget tänkande. Att det ständigt generas nya tankar i sinnet och att vilka tankar du än har kommer du att känna av dem känslomässigt. Det är enda sättet någon av oss kan få känslor eftersom vi alla har utvecklats till att känna vårt eget tänkande. Därför gäller det varenda en av oss utan undantag, från ögonblick till ögonblick. Läs gärna om ovanstående och se om du är med på logiken i det här.

För ingen förståelse som jag har kommit i kontakt med under mina 24 år som professionell coach har gjort större skillnad på riktigt än denna insikt. Ändå har väldigt få faktiskt sett det och förstått de fantastiska implikationer som det för med sig. Pröva själv med ett enkelt test genom att helt enkelt fråga någon hur de mår och följ upp med varför de mår så. Du kommer garanterat få en lista med omständigheter som orsak.

Att inte få höra om hur mycket de har att göra, vad någon gjort eller sagt, vad som hänt på jobbet eller vad som pågår med någon när eller kär är lika ovanligt som att för 500 år sedan hitta någon som inte trodde att jorden var mitten i universum. Har nog aldrig hört någon säga: Klart att jag mår som jag mår när jag tänker som jag tänker. Skönt att veta att känslan går över och att det ser annorlunda ut så snart jag kommer på andra tankar. Då kommer jag återigen få tillgång till mina bästa resurser att hantera eller lösa det jag står inför…

Innan man börjar se det här så kan den som är stressad eller orolig galant passera en lögndetektortest när de säger att det beror på mängden arbetsuppgifter, att-göra-listan eller utmaningar och problem. De skulle även anse att avsaknad av stress inför allt det de nämner skulle vara ett tecken på att man är en mindre bra person. Känslokalla psykopater och naiva stollar som inte förstår hur illa det är måste vara de enda som kan vara oberörda inför sådana här saker, situationer och omständigheter. Alltså är det ett bevis på att jag ”fattar grejen” och hur mycket jag bryr mig att jag blir upprörd och stressad.

Men något intressant händer när man fått insikten som gör att lögndetektorn börjar ge utslag på samma påståenden. När vi börjar se oss själva som den som tänker fram sin upplevelse av vad som än pågår. Att det vi känner kommer från oss. Då börjar vi att se igenom våra tankar oavsett om det är gamla dogmer, fördomar eller gamla hederliga tankevurpor. Mindre rädda för vår upplevelse och känsla hittar vi ett annat lugn på insidan och världen utanför ser plötsligt helt annorlunda ut.

Blir därför oerhört befriande när vi ser att det inte är ekonomi, väder, partner, trilskande barn och annat som får oss att må som vi gör. Känslor kommer inte därifrån utan de skapas helt enkelt bara av några mer eller mindre tillfälliga tankar som jag underhåller. I samma stund som jag slutar hålla fast i mitt tillfälliga tankemönster så kommer mitt inneboende bondförnuft få fritt spelrum igen. Plötsligt är nya fräscha tankar tillgängliga och bättre idéer på lösningar på våra svårigheter materialiseras som ur i intet i våra sinnen.

Att jag, och alla andra människor på planeten, har tillgång till medvetenheten om det här är i varje ögonblick är enligt mig den bästa nyhet man kan få. Vilket är skälet till att jag lagt om hela min verksamhet till att hjälpa andra förstå det. Och i samma stund som de gör det upptäcker de att livet är så mycket lättare att ta sig an oavsett vad som pågår. Hoppas att ovanstående kan vara en start på det även för dig…

Veckans Boktips


Heart Breath Mind


av Leah Lagos

Dr. Leah Lagos är expert på bio feedback, prestationspsykologi och här delar hon med sig av det program hon använder på sina högpresterande klienter. Du får hennes senaste rön om hur man minskar sin stress och lockar fram det bästa ur sig själv. Allt med enkla övningar som är grundade i vetenskapliga studier. En fascinerande läsning som du kommer att vara glad att du tog dig an…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.