Hej kära läsare


Börjar med att tala om att vi nu har ett specialpris på min digitala föreläsning 180° , endast 295:- (ord.pris 495:-). Mitt löfte är att de insikter, kunskaper och idéer som du får är värda mångfalt vad du än annars hade lagt pengarna på:-) Köp och ladda ner den HÄR!

Ni kan också anlita mig för att inspirera, utbilda och lyfta motivation, kreativitet och nytänk i dessa utmanande tider, som en superb kick-off för hösten. Jag jobbar både med digitala föreläsningar, online coaching samt kör grupper under 50 personer IRL för företag. För mer info och förfrågan skicka ett mail till: anders@lifevision.se.

Denna veckan funderar jag på den kanske värdefullaste förmåga du besitter: Att kunna uppgradera dig själv. Då räcker det inte att bara utbilda dig. Det handlar precis som alla annan investering om att tänka till lite om du ska få största avkastning på din insats av tid, energi och resurser. Nyfiken? Scrolla ner, läs och upptäck att …

Ditt liv är ett mästerverk!

Veckans citat


”Utbildning handlar inte om inlärning av mängder av fakta, utan om att träna sinnet att tänka.”

- Albert Einstein

Är det dags för dig att bli uppgraderad?


Kände mig lite extra stolt under veckan som gick. Detta då jag fick mängder med återkoppling från möten med folk, mail om digitala inlägg, seminarier och föreläsningar där människor som talade om hur mycket det jag lärt ut betytt för dem. Några till och med gjorde en egen miniföreläsning om hur de nu pratar med sina egna klienter och vilka av mina övningar de använt som gjorde skillnad.

Det var ord för ord utdrag ur allt från min hälsoföreläsning “Optimal Hälsa” och mitt personliga ledarskapsseminarium “Bättre än du kan tänka dig!” till specifika skämt och vinklingar i min målsättnings workshop. Riktigt kul att det sitter fast i sinnet och gör skillnad så långt efteråt. Kopiering är ju dessutom den högsta formen av smicker…

Vi står ju alla på giganters axlar utan att tänka på det särskilt mycket. Om inte Kopernikus hade fått insikten att jorden inte kan vara i mitten av universum hade mycket vidskeplighet funnits kvar om hur planeter och stjärnor påverkar våra liv. Hade inte Sir Isaac Newton funderat på gravitation hade inte flyg, stora byggnader och annat vart möjligt.

Varje gång som vi uppgraderar vår förståelse av hur världen fungerar till något som är närmare hur det faktiskt fungerar, så är det något vi kan göra som inte var möjligt förut. En enda insikt kan då vara värd mer än flera års erfarenhet. Faktum är att man kan säga att hur stor skillnaden är mellan hur världen verkligen fungerar och hur du för närvarande tror att den fungerar står i direkt proportion till storleken på dina svårigheter i livet.

Med andra ord: Ju större glapp i förståelse du personligen har desto mer utmanande blir det för dig att navigera genom livet. Hur bra förstår du till exempel hur din kropp fungerar? Vad får den att frodas och vad får den att brytas ner? Hur bra dina svar på denna typ av frågor korrelerar mot hur din kropp faktiskt fungerar kommer att vara av avgörande betydelse för dina möjligheter att skapa en optimal energi- och hälsonivå.

Hur funkar vårt ekonomiska system? Hur bidrar man på bästa sätt med värde till andra människor så att de är villiga att betala för ens tjänster eller produkter? Hur får man ut det värdet till så många som möjligt och hur får man dem att se att man kan backa upp sin löften? Hur många känner till och gillar ditt varumärke? Hur skapar man en samarbetande organisation som löser allt det här på en allt större skala? Hur bra dina svar här linjerar med hur det faktiskt ligger till kommer att avgöra din ekonomiska framtid.

Hur gör de som håller passionen levande i sitt förhållande efter decennier av att vara tillsammans? Finns det sätt att se på andra människor som gör att man har ett varmare anslag i alla interaktioner med andra? Går det att känna kärlek för någon som för tillfället beter sig mindre bra? Hur bra du dina svar linjerar med hur vår mänskliga psykologi fungerar kommer att avgöra dina chanser att bygga bra relationer.

Varifrån kommer ens dina känslor? Vad är bästa strategin för lyfta sig själv om man inte mår som man vill? Finns det vissa sinnestillstånd där jag inte är att lita på? Hur skapar jag den underbart härliga zon där allt bara flyter så ofta som möjligt? Hur minimerar jag mina svackor och hur kan jag vara produktiv och ha kul oavsett omständigheter? Svaren på den här typen av frågor kommer att avgöra vad du får ut av dig själv och hur kul du har medan du gör det.

Många frågor och funderingar på få rader, men oavsett område så handlar det om förståelse. Att komma närmare och närmare i din approximation av hur världen, universum och vi människor fungerar. Varje steg i den riktningen gör att något i livet blir lättare. Varje steg åt andra hållet gör det svårare. Bara att förstå det gör det enklare att navigera genom livets ständigt skiftande skeenden med nyfikna ögon och ett fascinerat leende på läpparna…

Veckans Boktips


Broccolisas Äventyr


av Karin Haglund

Det här min fantastiska frus svit på tre barnböcker med tanke på att inspirera de allra minsta till en hälsosam livsstil. Mer frukt och grönt samt mindre socker. Men även det mentala får näring när man läser dessa vid läggningen. Fina värderingar och bra exempel. Den perfekta presenten till någon barnslig person du tycker om och just nu till specialpris …

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.