Hej kära läsare


Ganska fascinerande att vi närmar oss den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen efter vårdagjämningen den 21 mars. Det vill säga påskdagen som därmed infaller någon gång mellan den 22 mars och den 25 april.

Lite skönt vetande om Påsken så här en stund innan. Något annat som kan vara kul att veta är att vi kör vår kurs i personligt ledarskap Mental Klarhet till hösten. Bokat datum 10-13 oktober. Om du är en av dem som funderat på att följa med, så kan du anmäla dig och få mer information genom att maila tlll karin@lifevision.se.

Den här gången blev jag lite inspirerad av en tanke på hur vi kan använda motsatser för att bli klarare över vad vi faktiskt vill i livet. För om vi inte definierat det så blir det som min coach i USA brukade säga: Om man siktar på ingentig så träffar man det nästan jämnt …

Ditt liv är ett Mästerverk,

Veckans citat


”Du kan enkelt avgöra karaktären hos en mangenom hur han behandlar demsom inte kan göra något för honom.”

- James D. Miles

Kraften i Att Avsluta Varmt


Vid en hel del tillfällen har jag suttit med klienter för att hjälpa dem definiera vad de verkligen vill ha. Konstigt nog, så när jag frågar dem vad de skulle vilja ha, uppnå eller skapa i sitt liv, svarar de istället med att berätta vad de inte vill ha. Som vid ett tillfälle för ett antal år sedan när jag coachade ett antal personer som behövde stöd för att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Den logiska frågan att börja med för mig är då: Vilket slags arbete skulle du vilja ha?

För även om vi ibland av nöd är tvungna att göra saker vi helst inte vill för att försörja oss, så kan det vara en bra idé att åtminstone ta en titt på vad som faktiskt skulle vara kul att hålla på med på dagarna. Kanske till och med till den grad där man skulle göra det oavsett om man redan var ekonomiskt oberoende. Eller ställa upp gratis på fritiden för att det slår an en sträng någonstans i vårt inre.

Hur som helst, när jag ställde den här frågan till en tämligen omotiverad man sa han: – Tja, jag vill helst inte ha något med fasta tider. Så jag sa: – Okej, men jag frågade vad du skulle vilja ha? – Jag är inte särskilt förtjust i att arbeta inomhus. Till vilket jag sa: Jag undrar fortfarande vad du vill ha i ett jobb? – Tycker att det jobbigt att behöva rätta sig efter andra. Så, från en viss frustration sa jag slutligen: Det låter som att du skulle vilja ha flextid som djurskötare på Borås Djurpark. Det fick honom att skratta till och han började komma på idéer om vad han faktiskt skulle vilja göra.

Sedan den upplevelsen har jag funnit det ganska användbart att utforska motsatsen till vad jag är ute efter. Till exempel, om du verkligen ville förstöra din hälsa, vad skulle du göra då? Allvarligt, vad är dina tankar om det? Kanske inte röra på dig så mycket och vara väldigt stillasittande. Det är svårt att hitta någon som använder droger och alkohol som är lysande exempel på hälsa, så att bli beroende av dem borde vara en pusselbit på väg mot katastrofens rand.

Lägg därefter till att aldrig dricka något vatten. Äta gott om socker, snabbmat och hålla sig borta från frukt och grönsaker. Stanna uppe sent och sova väldigt lite varje natt. Ta alla dina oroliga tankar på allvar och skippa alla marginaler i ditt schema tills stresshormoner som kortisol och adrenalin fullkomligt sprutar ut i systemet. Detta är några saker som jag på rak arm kan komma på som också skulle få din hälsa att tumla neråt ganska snabbt.

Nu, vad skulle vara motsatsen till det du kom på? För min lista skulle det vara: Träna dagligen och röra på dig mer, dricka mer vatten, gå till sängs vid regelbundna tider och sova riktigt bra, aldrig stoppa i sig av droger och alkohol. Äta grönsaker, frukt och måltider gjorda av mat från ekologiska källor. Skapa pauser mellan möten och ha plats för återhämtning. Ta oroliga tankar på mindre allvar för de förhindrar inte morgondagens stress utan suger istället glädjen ur idag. Ser du min poäng? Motsatsen till det du vet skulle vara dåligt blir ganska tydligt det som skulle vara bra…

Det kan vara detsamma för företag. Vad skulle du göra för att verkligen se till att ett företag gick i konkurs? Se till att ingen känner till din produkt eller tjänst? Så din motsats skulle vara att se till att så många människor som möjligt känner till din produkt eller tjänst. En annan sak skulle vara att ha en riktigt dålig kvalitetsprodukt eller tjänst som människor är riktigt missnöjda med. Bara ifall någon råkade hitta dina grejer av en slump. Så motsatsen skulle vara att ha riktigt bra produkter och tjänster som skulle imponera på dina kunder.

Låt oss avrunda med den tredje grundläggande pelaren i livet. Vi har nu tagit en titt på hälsa, karriär och pengar. Vad sägs om en relation? Vad skulle du göra för att se till att din partner lämnade dig? Kanske vara ständigt otrogen. Kontrollerande och svartsjuk. Opålitlig. Oproduktiv utan vision för framtiden? Hålla dig borta från kärleksfull fysisk kontakt.Finns det dessutom saker du vet att du skulle kunna ta upp för att uppröra dem eller trycka ner dem i skorna? Säkert. Finns det saker du skulle kunna göra som skulle öka möjligheterna att få dem att le och glittra i ögonen? Säkert. Så att vara trogen, kärleksfull, produktiv med en vision för framtiden och säga vissa saker som är kärleksfulla, förstående och medkännande kan vara en vettig riktning att titta i.

Vad är dina bästa idéer som kommer från motsatsen till vad du absolut inte vill ha eller göra? För det kan ofta vara enklaste sättet att definiera och sedan få mer av precis det du vill ha i livet …

Veckans Boktips


The Tools


av Phil Stutz & Barry Michels

Trots titeln som antyder alla verktyg som kommer att ges i den här boken, var det inte det värdefullaste för mig i boken. Den handlade istället om alla klienthistorier och frustrationen över att ständigt vänta på att någon form av förändring skulle ske. Något som fick författarna att vara frustrerade över sin oförmåga att snabbt lindra sina patienters problem. Det de fann har gjort Stutz och Michels till vad som beskrivits av New York Times som en ”öppen hemlighet” i Hollywood som behandlar högpresterande och kreativt klientel. Något som enligt mig gör bokens berättelser extra intressanta på grund av författarnas trovärdighet i sitt budskap. Du kommer vara glad att du tog dig tid att läsa den.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.