Hej kära läsare


Vilken fantastisk respons på vår utlottning av biljetter till Malmö! Tack för all uppskattning och att ni talar om vad coachbrevet betyder för er. En del av era motiveringar är så berörande att ögonen tåras. Av alla dessa som skickat in måste vi ändå lotta fram vilka 2 som ska få varsin biljett och dessa går till … trumvirvel …

Viktoria Zander & Thomas Gustafsson.

Grattis till er och jag ser fram emot att träffa er i Malmö den 25 april. Hoppas även att ni andra vill skaffa en biljett och kommer till In the Pink. Det blir en höjdarkväll som kommer att ge positiva effekter långt framöver…

För er som tycker att Malmö är för långt söderöver så kan jag varmt rekommendera Hållbart Ledarskap i Stockholm den 25 september. Den gör jag tillsammans med Mats Erwald som har gedigen erfarenhet som VD men över 1000 anställda. Blir en härlig mix av teori och praktik som lyfter dig till nya höjder. Bokar din plats gör du genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Vår intuition om framtiden är linjär. Men verkligheten när det gäller informationsteknologi är exponentiell och det gör en enorm skillnad. Om jag tar 30 steg linjärt kommer jag till 30. Om jag tar 30 steg exponentiellt kommer jag till en miljard.”

- Ray Kurzweil

Är du disciplinerad eller inspirerad?


Det finns något som slår an en sträng hos väldigt många när jag är ute och föreläser. Kanske för att det är så djupt förankrat i vår kultur och när vi ser utanför det så är det lite som att vakna upp. Vilket är fallet med nästan alla genuina insikter som vi gör. Dolt innan vi ser det och nästan märkligt självklart efter att vi har insett det. Eller som någon filosof en gång utryckte det: Vet inte vem som upptäckte vatten, men jag är jäkligt säker på att det inte var en fisk…

Vad jag denna gång pratar om är disciplin. En högaktad egenskap och eftersökt värdering för de allra flesta. Se till att göra de där armhävningarna innan du duschar. Flossa tänderna även när du egentligen är lite för trött. Svara på mailet och följ upp med kunderna. Ut och spring innan familjen vaknar. Håll tungan i styr när du är upprörd. Säg nej till snabbmaten och godiset. Inget fel på själva intentionen bakom viljan till disciplinen här. Vem vill inte få till allt det där vi borde få till för ett bättre liv?

Det jag tycker att vi missar är att vi faktiskt bara behöver disciplin när vi ska göra sådant som vi inte har lust med. Så blir vi riktigt bra på det är risken sedan stor att vi omedvetet söker upp sådant som känns jobbigt för att känna oss drivna och disciplinerade. Vi springer omkring och hoppas på att må bra så snart vi är igenom nästa olust. Då får vi inte till livet just på grund av vår strävan att få till det. Funkar precis lika bra som att gå in i duschen för att torka av sig.

Men, och det är ett stort men, denna insikt är ju inte en ursäkt för att slippa göra allt man inte har lust med. Vi vet ju alla att vissa saker behöver bli gjorda i ett hushåll t.ex. Sängar ska bäddas, kastruller diskas, golv ska dammsugas och saker ska tillbaka på sin plats. Går ju då inte att säga ”en framgångscoach sa att man bara ska göra sådant man vill”. Lär snabbt bli gammalt med både familjemedlemmar och medarbetare, eller hur?

Så självklart behöver vi ibland helt enkelt ta oss i kragen och få till det som är nödvändigt. Mitt mål här är istället att peka på att om din huvudsakliga metod för att få saker gjorda är att kämpa på med viljestyrka och disciplin kommer livet att upplevas som jobbigare i takt med att kör på. Därför är det så mycket bättre att komma från inspiration och en skön känsla. Föreställer mig att du nickar lite på huvudet när du läser det här.

Ska det bli möjligt gäller det att se hur inspirationen inte kommer från det du ska göra utan från din sinnesstämning. När du är på ett bra ställe mellan öronen är det få saker du behöver disciplin för att komma igång med. Snarare är det med glädje och energi du tar dig an olika göromål. Allt från att bära ut soporna till att komponera ihop det där viktiga mailet möter då minimalt mentalt motstånd hos dig.

Andra må då betrakta dig från utsidan och tycka att du är grymt disciplinerad, men din upplevelse är mer att du bara gör det. För när vi inte låter osäkra tankar få så stort utrymme genom att de tas på allvar kommer tomrummet istället fyllas av inspiration och produktivitet. Redan vid den insikten vågar jag lova att din naturliga inspiration nyfiket tittar fram allt oftare.

Veckans Boktips


Korta svar på stora frågor


av Stephen Hawking

Stephen Hawking hade innan han gick bort i mars 2018 tagit positionen som vår tids mest berömda vetenskapsman. Här ger han oss sina sista tankar om universums största gåtor. Hur uppstod universum? Kommer mänskligheten att överleva? Finns intelligent liv utanför vårt solsystem? Kommer den artificiella intelligensen bli smartare än vi? Behövs Gud för att förklara varför vi är här? Fascinerande läsning som borde tillhöra allmänbildningen och nu dessutom på rea…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.