Hej kära läsare


Så har jag då tillbaka efter denna annorlunda sommar. Hoppas ledigheten har varit bra för er och att ni hållit er friska. Vi fortsätter omställningen till en mer digital värld och nu har Karin kommit med en härligt inspirerande och värdefull webbkurs för dig som vill äta bättre och må bättre. Hon är fantastisk på att visa hur man så enkelt som möjligt får till en hälsosammare livsstil mitt i den vardag du befinner dig i och får du 10 dagar av vägledning.

Låter det som något för dig så kan du anmäla dig här: https://shop.lifevision.se/butik/bocker/ebok/onlinekurs_at-battre-ma-battre/

Vill du fundera lite mer på den mentala sidan av av att ha en bättre upplevelse av livet och locka fram det bästa ur dig själv så finns min föreläsning på engelska ”Success is Simpler Than You Think!” på Acadyme. Föreläsningen 180° på svenska hittar du här: https://shop.lifevision.se/butik/utbildning/video/180-grader/

Nu ska sjösätta Life Talk Podden (lyssna på pilotavsnittet här). Där ställer min underbara fru Karin frågor till mig som hon fått från er. Så har du en fråga du velat ställa och få svar på av mig så skicka in den till karin@lifevision.se så kan den komma med i kommande avsnitt:-)

Denna vecka funderar jag på ett för de flesta dolt hinder för det liv de vill leva. Ett hinder som byggs upp av till synes ovidkommande och obetydliga handlingar tills dess att det alltför fort blir ogenomträngligt. Allt utan att du ens visste att det var något du valde. Nyfiken? Scrolla ner, läs och upptäck att …  

Ditt liv är ett mästerverk!

Veckans citat


”Bara en dåre lär sig enbart av sina egna misstag. Den vise lär sig mest från andras misstag.”

- Otto von Bismarck

Rösta på ett bättre liv?


Nu är det dags för de flesta av oss att komma tillbaka efter semestern. För många är det jobbet ändrat på något sätt. För andra finns det inte ens kvar. Utmaningar i dessa tider som slår väldigt olika mot olika branscher och grupper.

Det fick mig att fundera på hur jag bäst kan bidra med värde oavsett vad höststarten innebär för just dig som läser detta. Mycket funderande utan att egentligen komma fram till något, men som oftast kom idéerna flygande när jag slutade försöka att få fram dem. Den här gången medan jag packade hockeyväskan för min äldste sons sommarläger.

Hade packat färdigt och gick lite vanemässigt och kollade notiserna på min mobil. Klickade på en YouTubevideo med Neil DeGrasse Tyson som såg intressant ut. När jag kollat färdigt klickade jag på loggan för att komma till första sidan och märkte att den plötsligt var fylld med videos av just Neil DeGrasse Tyson.

Logaritmen hade lagt in mitt intresse och gav mig mer av vad jag tittat färdigt på. Mitt i det flödet var det reklam för hockeyskydd som jag redan köpt för sonens läger. Logaritmen tänker inte utan bara ger mig mer av vad jag verkar vara intresserad av. Att vi inte behöver dubbelt av vad jag redan köpt bryr den sig inte om.

Vad har nu detta med värde för dig att göra? Jo, på samma sätt som varje klick du gör på internet är en röst på vad du vill se mer av, är varje val du gör i vardagen en röst på vad du vill ha mer av. Vet inte om du direkt ser storheten i det för ditt liv, men för mig blev något jag ofta tänkt på extra klart.

Vad är till exempel det första du gör på morgonen? För en del lägger de en röst på att skapa vanan att titta på mobilen. Någon annan lägger sin röst på snoozeknappen. Andra lägger sin röst på att dra på sig löparkläderna och ge sig ut och springa innan familjen vaknar.

Det viktiga är att se att allt är en röst på vad du vill ha mer av i ditt liv. En röst på vad som ska ske automatiskt. Utan tanke. Bara in med det i flödet. Lite mer gammalmodigt beskrivet så är det som att gå genom en skog. För varje gång du går på ett ställe blir det mer av en stig och när det väl är en stig går alla där.

”Vanans kedjor är för lätta för att märkas ända tills de är för tunga för att brytas.”

– Warren Buffet

Samma inne i din hjärna. För varje gång du utför något blir det en stig av kopplade synapser, neuroner och glialer. Till slut ser det ut som den enda framkomliga vägen och du går där utan att ens utmana om det leder till något bra för dig eller ej. Så vad vore bra för dig? Just nu lägger jag en röst på att sitta och skriva ett coachbrev istället för allt annat som pockar på uppmärksamhet.

När du lägger dig ner på golvet och gör armhävningar lägger du en röst på din egen styrka och vanan att göra det när du inte riktigt vet vad du annars ska göra. Vanligt att annars lägga en röst på att kika vad som finns i kylskåpet eller i flödet på mobilen så snart man inte riktigt vet vad man ska göra. Funderar du i morgonduschen på vad som är de tre viktigaste sakerna du kan får gjort idag lägger du en röst på det. Genast börjar din neurologiska algoritm att göra reklam för det i ditt tankeflöde.

Klart jag är jävig i målet men om du tagit dig 5-6 minuter att läsa det här så lägger du en röst på din personliga utveckling. Att hitta något värde. Så vad vill du lägga din röst på härnäst? Just nu, idag och denna vecka? Oavsett om du medvetet väljer eller ej så röstar du kontinuerligt på vad du vill ha mer av. Så mitt förslag är att du lägger din röst på vad du tycker ger ett bättre liv…

Veckans Boktips


Smoothiekraft!


av Karin Haglund

Något av det bästa med smoothies är att du enkelt får i dig fibrer som gör gott för din tarmflora. Dessutom får  du i dig mer frukt, bär och grönsaker på enkelt sätt. Att då få hela 27 recept på nyttiga smoothies som underlättar för en hälsosamlivsstil är härligt. Att du dessutom får tips på hur du själv lyckas få proffsigt resultat och vilka ingredienser du kan avända för att göra egna varianter är fantastiskt. Så vad väntar du på? Fram med en kraftfull mixer och testa Karins smoothierecept med bland annat grönkål, avokado, lingon, växtbaserad mjölk, svarta vinbär, hallon, kirskål, ärtskott, zucchini, ingefära och mycket mer!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.