Hej kära läsare


Så är jag då äntligen tillbaka med ännu ett coachbrev. Hoppas att din sommar har varit bra och att du känner dig hoppfull inför höstens utmaningar. Om inte än, så är det mitt mål att du lyfter en bit efter att ha läst citat, brev och boktips.

Vill du ha ytterligare stöd och hjälp att locka fram ditt bästa eller stärka dig själv så ta gärna en titt på min kurs  Mental Hälsa. Du kan ta en titt och gå med HÄR. Känner du dig redo och har möjlighet så har jag ett par platser kvar för personlig coaching med start i höst. Kontakta mig direkt om är intressant anders@lifevision.se

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!,

Veckans citat


”Jag är inte intresserad av om glaset är halvfullt eller halvtomt. Jag är intresserad av hur man fyller glaset.”

- Donald Kaberuka

Din motsats till misslyckande?


Jag skulle kunna lyckas med vad som helst om jag bara visste vad det var. Det var en kommentar som jag fick från en coachingklient för många år sedan. När vi sedan utforskade vad han ville göra slutade det hela tiden med ett uppgivet ”jag vet inte” eller att han istället svarade på vad han inte ville. Vad vore ditt drömjobb? Vet inte. Vilka tider vore bäst för dig att jobba? Vill inte ha fasta tider. Någon plats du helst skulle jobba på? Vet inte, men jag vill inte jobba inomhus. Hur vore din ideala arbetskollega? Vill helst inte jobba med människor det blir alltid så komplicerat på något vis…

Får för mig att fler än jag skulle känna lite frustration över de här svaren. Efter att ha tillbringat en bra stund med att försöka locka fram något konstruktivt att ta tag i slog det mig plötsligt. Motsatsen till det han sa kanska skulle funka. Så jag sa: Det låter som om det vore perfekt med flextid på djurparken för dig! Det skrattade han åt och vi kunde plötsligt komma på en del som saker som han faktiskt skulle vilja göra.

Kanske kan det ibland vara lättare att säga vad man inte vill ha än att definiera vad man faktiskt vill ha. Allt helt enkelt invertera hur man normalt tänker och starta från vad du inte vill och vad du vill undvika. Som någon som funderat en hel del över det här med framgång och vad det egentligen är, kanske det då kan vara intressant att definiera vad det inte är. Min gissning är i varje fall att det kan vara ett nytt och användbart sätt att locka fram lite tankar om vad du faktiskt vill.

Den kände gamle talk-show värden David Letterman hade sin berömda Top-10 lista. Som lite hjälp på vägen får du min egen lista med saker som dyker upp i mitt sinne när jag funderar på det här. Du kan säkert komma på något bättre själv, men kanske kan du använda det som ett startskott för dina egna funderingar. Nog kan det vara värt i varje fall någon minuts reflektion för att se om du kan se något nytt genom att fundera på vad du absolut inte ska göra om du vill ha ett framgångsrikt liv …

1. Ge upp så snart du misslyckats några gånger med något. Använd det sedan som rättfärdigande för att inte ens ge nästa möjlighet ett försök.

2. Var riktigt avundsjuk och missunnsam mot dem som du tycker att det går bättre för än för dig själv. Kritisera dem riktigt hårt så att du övertygar dig själv om att man måste bli en dålig person för att lyckas så där bra.

3. Var opålitlig. Håll aldrig dina löften och dyk inte upp på överenskomna tider. Det håller folk på tårna och så slipper du sitta och vänta på andra i onödan.

4. Svär mycket och använd ett ovårdat språk så snart tillfälle ges. Allra helst med ett nedlåtande, irriterat eller argt tonfall.

5. Bli beroende av någon form av kemikalie för att förändra hur du mår. Varje gång du har en obekväm känsla i kroppen som du inte trivs med använd så ta till alkohol, droger eller annat. Är det svårt att få tag på så shoppa något, spela spel, porrsurfa eller något annat som distraherar dig tillräckligt så du slipper att utveckla din inre värld.

6. Läs inga böcker utan förströ dig istället med underhållande snarare än utbildande videos på YouTube, TikTok och andra sociala medier. Algoritmen ger dig då dessutom ännu mer av det du redan tycker och då kan du hålla dig alltmer stängd för nya idéer.

7. Spendera kontinuerligt mer än vad du tjänar och låna till konsumtion. Helst av värdeminskande produkter snarare än till värdestigande investeringar.

8. Ta alla dina tankar på absolut allvar, speciellt när du har starka starka känslor till dem. På så sätt kan du ta det mesta som händer dig riktigt personligt samt ta dina beslut och agera när du är som mest ur balans.

9. Ge bara tillbaka vad du får av andra. Ge aldrig det lilla extra. Se livet som att det är ge och ta snarare än ge och få.

10. Hoppas inte ens på en bättre framtid. På det sättet håller du dig från att gå till handling med onödiga försök att förbättra ditt liv och dessutom slipper du att bli besviken när det inte blir som du har tänkt dig.

Det var mina topp-10. Självklart kan listan göras längre med att äta skräp och aldrig träna till exempel, men du kan som sagt lägga till det som passar dig bäst på listan över hur man absolut inte lyckas. Det viktigaste för mig här som en uppstart på hösten är att jag fick dig att tänka till och kanske se något du inte sett riktigt på det sättet förut. När du vänder på det och funderar på motsatsen till misslyckande blir förhoppningsvis något klarare och när du förstår bättre gör du genast bättre och med mindre ansträngning. Inte helt fel, eller hur?

Veckans Boktips


Keep Sharp


av Dr. Sanjay Gupta

Få saker är väl intressantare än att åldras väl. Speciellt som vi blir allt äldre. I den här boken visar neurokirurgen Dr. Sanjay Gupta effektiva sätt att skydda vår hjärna från åldrandets försämring. Du får insikter från världens ledande vetenskapsmän i ämnet som visar dig hur du bibehåller din mentala hälsa. En väldigt öppen beskrivning där författaren själv omvärderar en hel del av vad han tidigare tog för givet. Hjälper verkligen vitaminer och kosttillskott? Vad har mediciner för effekt? Allt det och du får dessutom ett 12-veckors program med praktiska strategier för hur du enkelt kan stärka din hjärna dagligen. En användarmanual för att hålla din hjärna ung oavsett ålder. Köp, läs och använd!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.