Hej kära läsare


Ännu ett litet uppehåll i skrivandet då det varit lite mycket annat att ta vara på innan skolavslutningar och semestertider. När det kör ihop sig så måste något få stryka på foten och då har publicerandet av coachbrevet varit ett sådant. Vad får ramla ner från din prioriteringslista när det kör ihop sig för dig?

Att hjälpa människor med att locka fram sitt bästa och ha roligt medan de gör det är dock alltid i topp på listan. Så föreläsningar, kurser och personlig coaching är förutom mitt levebröd också det jag tycker är roligast att få hålla på med. Att se när det glittrar till i ögonen på någon när de ser något de inte sett förut, som de känner kommer göra skillnad för dem på riktigt, är alltid lika fascinerande.

Om det verkar vara något för dig så har jag nu 2 platser kvar för personlig coaching i höst. Det är en seriös investering i dig själv över sex månader eller ett år som ger mångfalt tillbaka. Både i långsiktiga resultat och i ditt välmående i vardagen. Vill du ha en av dem så hör av dig snabbt så tar vi ett samtal om det är för dig: anders@lifevision.se

I veckans coachbrev så funderar jag på vad det innebär att få till ett mirakel. Alltså inte som en trollkonst, utan som något där det gör skillnad för dig mitt i vardagen. Nyfiken? Scrolla ner, läs och se vad för något användbart som dyker upp för dig …

Ditt liv är ett Mästerverk,

Veckans citat


”Jag har upptäckt att det som minst hjälper lite -och i bästa fall kan vara helt livsförändrande -att se sitt humör, sina tankar och känslor om världensom ungefär lika flyktiga som vädret.”

- Anders Haglund

Behöver du ett mirakel?


Vi behöver ett mirakel för att det här ska vända. En kommentar som jag överhörde från en person på en föreläsning nyligen. Fick mig att fundera på vad ett mirakel egentligen är. Den enklaste definitionen är väl att det är något som man absolut inte tror ska kunna hända. Något oförväntat som kommer ur tomma intet.

För någon som dör av törst ute i öknen så vore det kanske ljudet av porlande vatten alldeles nära. Eller när någon är med om en svår olycka och kommer helt oskadd ur den. Inte vet jag vad det är för dig, men jag kom på mig själv med att dagdrömma om vad det skulle kunna vara på lite mer vardaglig basis.

Kanske att vakna upp en morgon och märka att något har skiftat i grunden. Att din syn på världen är annorlunda utan att något egentligen har förändrats. Ditt jobb är det samma. Bankkontot har samma siffror, kroppen är likadan och familj och vänner har ingen aning om ditt skifte.

Allt har ett annat ljus på något vis. Du känner dig lättare, gladare och allmänt lugnare ända in i själen. Något som skavt är inte längre där. Jobbiga tankar du bara inte kunnat sluta älta har dig plötsligt inte längre i ett mentalt skruvstäd. Det som stoppat dig från att göra både det du vill och det du måste har försvunnit i en mental rökpuff.

Ett vardagligt mirakel har skett. Bara så där, medan du sov. På något vis ser det självklart ut att du är den ende som ska leva de nästa 24 timmarna av ditt liv. Ingen annan kan göra det åt dig och den upplevelse du har medan du gör det kommer från dig. Från din egen lilla värld på ungefär 15 centimeter eller vad det nu kan vara mellan öronen.

Snarare än något som händer där ute i stora världen. Ett alldeles verkligt, vardagligt mirakel medan du sov. Om det hände dig vad vore det allra första du skulle märka som gav dig en ledtråd till att något faktiskt skiftat på riktigt? Hur skulle din familj, vänner och medarbetare märka av att något var annorlunda med dig?

Skälet att jag skulle vilja att du funderar på det här, är att något brukar hända när vi skickar våra tankar i den här riktningen. För någonstans i vår mänskliga potential bor fröet till alla mirakler. Precis där i den livskraft som pulserar genom allt levande och även animerar oss. Där dyker det upp nya fräscha tankar och möjligheter från det blå.

Allt som behövs är just att vi skickar lite tanke i en ny riktning. En stund av medvetenhet och öppenhet, så kan ett alldeles vardagligt mirakel dyka upp som skiftar något som gör verklig skillnad för dig. Ta en genuin funderare på hur du skulle märka av ditt mirakel och återkom gärna och berätta vad som dyker upp för dig …

Veckans Boktips


The Tools


av Phil Stutz & Barry Michels

Trots titeln som antyder alla verktyg som kommer att ges i den här boken, var det inte det värdefullaste för mig i boken. Den handlade istället om alla klienthistorier och frustrationen över att ständigt vänta på att någon form av förändring skulle ske. Något som fick författarna att vara frustrerade över sin oförmåga att snabbt lindra sina patienters problem. Det de fann har gjort Stutz och Michels till vad som beskrivits av New York Times som en ”öppen hemlighet” i Hollywood som behandlar högpresterande och kreativt klientel. Något som enligt mig gör bokens berättelser extra intressanta på grund av författarnas trovärdighet i sitt budskap. Du kommer vara glad att du tog dig tid att läsa den.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.