Hej kära läsare


Nu börjar det bli dags att boka in mig för föreläsningar och utbildningar om du vill hitta en tid i höst. Hör av dig på anders@lifevision.se så kommer jag och lyfter hela personalen till en högre nivå. På ett sätt som verkligen hänger kvar…

Om ditt företag inte satsar på den här typen av effektiv utveckling för personalen, så kan du själv ta tag i det genom att skaffa någon av mina föreläsningar i vår webbshop . Mitt löfte är att du, när du har tittat på någon av dem, kommer att tycka att det var värt mångfalt vad du investerade i dig själv:-)

Denna vecka funderar jag efter den fina feedbacken på förra veckans brev på vad som vore en bra uppföljning. Tar då en titt på hur du kan göra dina goda intentioner till verklighet. Kan hemligheten vara att skapa en ny spellista som bakgrund till din dag? Hoppas att det gör dig nyfiken nog att läsa vidare, så scrolla ner, läs och kom ihåg att …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Ibland är det mest avancerade du kan göra,att göra grunderna kontinuerligt.”

- Okänd (något jag sa på en föreläsning, men får för mig att någon annan sagt före mig även om jag inte kan googla fram citatet;-)

Dina godaste intentioner kan förändra allt!


Det bästa med en ny dag är att den kommer till dig skinande ren och som en tom målarduk som väntar på dina penseldrag. Det kluriga är att nästan varje dag kommer även med samma gamla vanliga tankar. Lite som en morgonplaylist du aldrig bad om.

Eftersom hela vår personliga upplevelse byggs av de tankar vi tänker och tar på allvar, så kan då även de bästa intentioner förvandlas till besvikelse. Oavsett, så är ju det första som behövs för att få till det vi vill att något skiftar. För om vi inte ändrar oss så ändrar sig inget för oss. Det är kanske lika självklart som att två plus två är fyra, men ibland behöver vi en påminnelse.

Så allt börjar med en intention. Att du funderat på vad du vill få till och sedan ser till att det händer. Ingen annan kommer att göra det åt dig. Ingen magisk trollformel kommer att uttalas som gör allt annorlunda. Hur många böcker du än läser, hur många kurser du än går på så hänger det när det kommer till kritan på den person du ser i spegeln.

För om du inte kan få dig själv att gå upp tidigt och träna för att du lovat dig själv, att äta den mat du vet är bäst för dig och göra det jobb du vet att du borde så kommer dina resultat självklart inte vara de som du drömmer om. Kanske inte så populärt som budskap i dessa tider där allt som alla gör ska vara okey, men det är fortfarande en obestridlig sanning.

Så börja där. Vad är dina ”godaste intentioner” för hur du vill prata och umgås med dina nära och kära? Om du har barn, vilken ton och attityd vill du hålla med dem? Vad är det viktigaste att göra och låta bli att göra för din hälsa? Vad behöver du få till idag och i veckan för att klara av det du ska – yrkesmässigt, i skolan eller hemma?

Får du nu inte till det är det dags att fundera på vad som är i vägen. Vilka är hindren? Behöver du hjälp av någon för att du tänkt tillräckligt stort för att du inte kan klara det helt själv? Får du en överväldigande känsla när du tänker på ”allt” du ska göra som leder till att du går och distraherar dig med annat istället?

Inte sjutton vet jag vad du står inför i ditt liv. Men det gör du! Det jag vet är att vi alla står inför något och att vi alla blir lurade av våra egna tankar och de känslor som följer i deras spår. Därför skriver jag det här lika mycket till mig själv som någon av er. Som en välmenad påminnelse så att vi kan stödja varandra. För det bästa någon av oss kan göra är att göra så gott vi kan.

Min erfarenhet är att det kombinerat med tid räcker för att få till allt det vi människor har skapat som du ser omkring dig i världen. Så vad sägs om att vi tillsammans tar tag i våra tre viktigaste och ”godaste intentioner” den här veckan? Det kan verka litet, men det kan också vara startskottet för något mycket större för dig som lägger till något nytt i din ”playlist” efter att ha läst det här …

Veckans Boktips


Självbetraktelser


av Marcus Aurelius

Läste under sommaren om den här fantastiska lilla boken. Mängder med visdom som stått emot tidens tand och fortfarande är minst lika aktuell nu som när det skrevs för två tusen år sedan. Dessutom får du dessa ovärderliga insikter för priset av en hamburgare på Max. Inte mycket att tveka på då. Så köp, läs och bli lika positivt påverkad av en gammal kejsares betraktelser som jag.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.