Hej kära läsare


Då är det dags för ännu ett coachbrev. Vill så klart att det ska bidra med maximalt värde. Fem minuters läsning eller lyssning som ger dig något på riktigt och som du är glad att du tog dig tid för. Återkom därför gärna med om jag lyckades och berätta vad du fick ut av det… 

Tar dessutom gärna emot förslag på vad du vill att jag tar upp för ämnen under hösten. Vad skulle ha störst hävstång för dig för att göra resten av året till något extra bra för dig? 

Nu är det dessutom inte långt kvar till vår tvådagars retreat Mental Hälsa & livsglädje 15-16 oktober. Gör det tillsammans med humörtränaren Jesper Caron. Du som funderar på att vara med hittar mer info och möjlighet att anmäla dig HÄR!

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Det svåraste är att ta beslutet att agera. Resten är mest envishet. Rädslorna är pappfigurer, så du kan göra vad du än bestämmer dig för att göra. Du kan förändra ditt liv och processen dit är sin egen belöning.”

- Amelia Earhart

En livsavgörande förslagslåda!


Om det fanns ett ämne som om du bemästrade det skulle göra mest för din livskvalitet, vad skulle det vara? Självklart är jag jävig i målet här men jag vill i varje fall påstå att en högre förståelse för hur ditt sinne och din tankevärld fungerar borde vara på toppen av listan. För utan den är vi dömda att vidskepligt famla efter ”något” som ska funka för oss. Är du ledare vet du säkert redan om att jag brukar säga att det är svårt att leda andra om man inte kan leda sig själv.

Samma är det i alla andra delar av livet. Allting du vill åstadkomma börjar som en tanke. Allting som stoppar dig är en tanke som kommer med en obekväm känsla i släptåg. Alla dina beslut tar sitt avstamp i din tankevärld och vad du väljer avgör dina resultat i framtiden. Ska du ta en frukt eller en godisbit? Köpa en glass eller gå förbi kiosken? Investera dina pengar eller köpa något snyggt? Vila eller träna? Säga något uppskattande eller hålla tyst? Starta eller sluta?

De här besluten upprepade skapar pö om pö en riktning som oundvikligen leder till en viss destination. Det behöver man inte tänka efter speciellt mycket för att inse. Det som kan kräva lite hjälp är att se hur den här processen fungerar. För den är lite mystisk även för de mest bevandrade i och utbildade i området. Jag menar, var är dina tankar innan du har dem? Var är de efter att du inte längre funderar på dem?

Oavsett, så har vi alla fått förmågan att tänka. Dessutom verkar det finnas en obegränsad potential för både mängden och variationen i det tänkande vi har möjlighet till. Oerhört exalterande när man ser alla de idéer vi har potential att få som kan göra positiv skillnad i världen om vi gör något med dem. Något mindre energigivande när vi ser att nedsidan med alla destruktiva tankar som kan susa in i sinnet är lika stor.

Som tur är blir det som att ha trumf på hand när vi förstår att vårt sinne är som en gigantisk förslagslåda för våra tankar. Varje tanke du har är endast potentiell handling. Ett förslag att ta i beaktning. Inte en order från högre instans. När du inser det så förstår du också att det gamla talesättet är fel ute: Det är inte tanken som räknas. Det är de tankar du handlar på och gör något med som räknas.

Ibland vittjar du förlagslådan och upptäcker att någon lagt in en lapp där det står att du är trött, att det räcker nu och att du borde lägga ner. Missar du att titta till på lappen och se att det är du själv som har skrivit under den, tar du kanske den på största allvar. Bara för att du råkade ha tänkt det. Men, det är ju bara ett förslag. Inte en order. Väntar du en liten stund så har det kommit nya förslag i lådan. Kanske är det då en liten lapp som säger att du kommer att vara så nöjd när det väl är gjort. Eller ”Bara kom igång så kommer energin medan jag håller på”.

Inte vet jag, men vad jag vet är att det enda egentliga förhållande du har så länger du lever är det förhållande du har till din personliga tankeförslagslåda. Allt du upplever, upplever du via dina tankar ögonblick till ögonblick. Så om din förståelse om din tankevärld inte förbättras, förbättras heller inget annat i livet. Då kan du ändra på hur mycket som helst men inte blir egentligen annorlunda. För vart du än åker och vad du än gör så är du och dina tankar där.

Om du å andra sidan inser djupet och kraften i det jag beskriver här kan du stanna upp när du får nästa lapp i sinnets förslagslåda. Då kan du använda din kraft att välja vilka tankar du vill göra något med. Även den kortaste stund av medvetenhet om att förslaget kommer från dig och din tankeförmåga och att lådan alltid fylls på med fler förslag gör att en helt ny värld av valmöjligheter öppnar upp sig. Plötsligt upptäcker du istället att inget behöver ändras men allt är ändå annorlunda …

Veckans Boktips


The World's Greatest Salesman


av Og Mandino

Den här boken är en av de första som gjorde skillnad för mig på riktigt. Läste om den igen efter att Mathew McConaughey rekommenderade den av samma anledning och är nu inne på andra månaden där ”I will greet this day with love in my heart” är temat. Har du inte läst den så skaffa den. Har du den redan så läs om den för det är en riktig klassiker med tidlösa principer …

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.