Hej kära läsare


Så har vi äntligen bestämt oss för att nedgradera Covid till influensatatus och ta bort restriktionerna. Är du redo för nystart eller känns det klurigt att komma ur alla de tankevirus som den här perioden också har fört med sig? Många tittar nog ut på världen lite osäkert plirande i varje fall …

Är jävig i målet så klart men tycker att min webkurs om Mental Hälsa kan vara precis vad som behövs i det här läget. Tror du den kan vara något för dig hittar du den här: https://karinhaglund.newzenler.com/courses/mental-halsa

Denna vecka funderar jag på hur vi kan ta oss an det vi står inför på nya fräscha sätt. Som alltid är ju personlig utveckling samma för oss alla då det bara finns handtag på insidan av den dörr vi vill öppna. Hoppas du får tag i det och ser något nytt efter att ha läst coachbrevet …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Du får idéer när du ställer enkla frågor till dig själv. De viktigaste av de frågorna börjar: Tänk om det gick att ...? ”

- Neil Gaiman

Det du inte vet kan kosta dig!


Ibland missar man enkla saker. Spelar ingen roll hur självklara de är när man väl hör dem. Ögonblicket innan så var de helt dolda och man var omedveten om sin egen okunskap. Ändå ändrar ofta de här ögonblicken av klarhet på något i grunden som gör skillnad för oss efteråt. Eftersom det här är oerhört allmänmänskligt så förmodar jag att du på något vis kan relatera till vad jag pekar på här.

Låt mig ändå förklara lite med ett exempel. Jag hade precis vunnit proffsens Pro-Am tävling på Scandinavian Masters på Forsgårdens golfklubb utanför Kungsbacka. Det är ju huvudtävlingen som gäller, men det är ändå trevligt varje gång man får ge alla proffskollegor på pälsen. Plus att det då gav 25.000 extra på kontot innan tävlingen ens börjat.

Nåväl, skälet att jag tar upp det här är att eftersom det var nära hem till Borås bodde jag hemma under tävlingen och åkte även hem för att byta om inför middagen på kvällen. Kort om tid men när jag ska åka tillbaka har mamma gjort mat till mig. Förklarade lite överseende att vi hade de bästa kockarna på plats och att jag skulle ner och äta på sponsormiddagen där jag skulle ta emot priset som bästa pro.

Mamma satte mig ner vid bordet ändå och sa: Du går på den middagen för att vara social inte för att frossa, så du går inte dit hungrig. Jösses, det hade jag aldrig listat ut på egen hand. Klart man går på en gratis middag för att äta, eller? Hela vägen ner i bilen funderade jag på det där och insåg hur många möjligheter över hela världen jag hade missat.

Kungligheter, diplomater, företagsledare, styrande politiker vid min sida på middagar i över 40 olika länder. Ingen av dem hade jag gett min fulla uppmärksamhet för att jag varit fokuserad på att äta och komma tillbaka till hotellet så fort som möjligt. Allt för att vara i fred och förbereda mig inför spelet dagen efter. Det sociala mest ett nödvändigt ont som man ”ställde upp på”.

När jag väl efter mammas kommentar insåg mitt kostsamma misstag gick det inte att inte se det. Har sedan dess alltid ätit något innan middagar och fester så att jag kan koncentrera mig på människorna snarare än maten. Kan inte få tillbaka alla de potentiella kontakter jag missade världen över, men som alltid kan man lära nytt och göra bättre framåt.

Har du något sådant tillfälle i ditt liv? När du insåg något som gjorde skillnad både för dig och hur du såg på världen? Efteråt går det liksom inte att göra likadant längre. Det kanske viktigaste med att bli medveten om det här är den ödmjukhet det ger. För om man kan missa något så enkelt som att äta innan sociala sammanhang så att man kan koncentrera sig på det som är viktigt, vad mer har man missat då?

Kanske kan vara något att tänka på, för när du väl blir medveten om det här är min erfarenhet att du allt oftare ser det som varit dolt. Det är som att svaren frigörs just av den där ödmjuka känslan av nyfikenhet på vad för något enkelt man kan ha missat. Inte så konstigt då vi inte lär så länge vi lever – vi lever så länge vi lär. Låt oss leva lite extra klart den här veckan …

Veckans Boktips


The Pursuit of Excellence


av Ryan Hawk

Det är inte ofta man läser ledarskapsböcker från pärm till pärm, men den här boken var ett härligt undantag. Boken är packad med praktiska lektioner för alla som vill hänge sig åt livslångt lärande och att få ut det bästa av sig själv och andra. Här får du inspiration som leder till basen för all framgång: Handling! Så har du inte läst den än så har du något att verkligen se fram emot 🙂

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.