Hej kära läsare


I’m back! Har som ni trogna läsare har märkt blivit ett litet ofrivilligt uppehåll. Lite tekniskt strul och ingen riktigt inspiration att skriva. Så det tog tills jag såg en dokumentär om Will Smith, som i sin tur gjorde att jag läste hans nya biografi som gav mig en insikt som jag delar med mig av i veckans brev.

Dessutom har jag återvänt till min första kärlek golfen och satt ihop ett fantastiskt 3-dagars program tillsammans med min ”gamla” landslagskompis Kricken Härdin: Hitta Din Sweetspot! Det blir härliga dagar med kombinerad golfträning, livskunskap och personligt ledarskap på fantastiska Barsebäck Golf & Country Club den 28-30 april 2022.

Du som känner att det kan vara rätt för dig hittar mer information HÄR! Väldigt begränsat antal platser så först till kvarn gäller! Kanske bästa julklappen att ge dig själv och något att se verkligen fram emot 🙂 Är du en av dem som tycker att golf är livet och en kombination med personlig utveckling i världsklass låter som paradiset så anmäl dig nu. Skicka ett mail till karin@lifevision.se så hjälper hon dig på bästa sätt …

Ditt liv är ett mästerverk!

Veckans citat


”Din tid är bättre använd genom att främja goda idéer än att klanka på de dåliga. Det bästa som kan hända med en dålig idé är att den glöms av. Det bästa som kan hända med en bra idé är att den delas. Ge föda åt de bra idéerna och låt de dåliga dö av svält.”

- James Clear

En lärdom från Will Smith


Ibland läser eller hör man något som skiftar något i en. Kan verka otroligt simpelt men gör en fundamental skillnad för allt man tar sig an i livet. Vet inte om du själv har haft den formen av inspirerande insikt, men min erfarenhet säger mig att det verkar som den förmågan att se något nytt och fräscht i ett ögonblick ligger invävd i att vara människa.

Har sett det med mina coachingklienter där vi knappt verkar göra mer än små stegvisa förbättringar tills något plötsligt trillar ner bakom intellektet som betalar hela coachingpaketet för dem. Till exempel jobbade jag med en tjej som kämpat med bulemi under många år. Mängder med besök hos terapeuter, vägande av mat och kontroll av träning.

Vi pratade istället om vad som gör det möjligt för en person att förändra något i grunden. Var kommer vår upplevelse av livet ifrån och vad är det som händer när vi plötsligt säger ”det var droppen” och vi inte kan se något eller någon på samma sätt igen? Hon tyckte att det var väldigt intressant men någon större skillnad för hennes utmaning gjorde det ändå inte.

Tills femte gången vi träffades och jag såg hur hon mitt i samtalet slappnade av i axlarna och fick ett lite förbryllat uttryck i ansiktet. Frågade självklart vad det var som pågick inne hos henne och hennes svar förvånade både mig och henne själv tror jag:
– Jag tror vi är klara nu.
– Hur menar du?
– Att jag inte kommer ha problem med det här längre.
– Coolt, sa jag, hur kan du vara så säker på det?
– Äh, jag bara vet det.
– Berätta för mig är du snäll
– Det låter fånigt nu när jag tänker på det, men jag är färdig med det här.
– De flesta riktiga insikter låter banala för andra men är stora för oss, så bara säg det…
– Insåg precis att jag har mått dåligt tjock och mått dåligt smal så min vikt har ju liksom inte med det här att göra…

Vet inte om du ser storheten i plötsligt se något på ett nytt sätt som skiftar något på riktigt. Eller som en VD uttryckte det när vi hade kört ett tag: Det här är första gången för mig som ingenting har ändrats men allt är annorlunda…

Hade själv en sådan upplevelse igår när jag läste skådespelaren och rapparen Will Smiths biografi. Han berättade där om hur hans pappa bad honom och hans bror att mura en stor vägg på framsidan hans affär. Efter veckor av hårt jobbande utan att se några större framsteg gick de till pappan (som de kallade Daddio) och sa att det aldrig skulle gå. Det var helt enkelt ett alldeles för stort jobb för ett par smågrabbar. Det kändes som att bygga kinesiska muren för dem och att det aldrig skulle bli klart.

Pappan tog upp en tegelsten, tittade uppfordrande på dem och sa: Bekymra er inte om väggen. Det finns ingen vägg, det finns bara tegelstenar. Ert jobb är bara att lägga den här tegelstenen perfekt. När ni har gjort det tar ni nästa och lägger den perfekt. Bekymra er inte om väggen tänk bara på att lägga den här tegelstenen… Ett år senare när väggen var klar tittade Daddio på sina söner och sa: Säg aldrig mer att något är omöjligt …

Precis som med de flesta djupa insikter kan jag inte riktigt sätta ord på vad det var med det som var så kraftfullt med den här historien för just mig. Men den senaste tiden har det varit lite mycket med tre hus, tre barn, omställning under Covid med avbokningar av alla event och föreläsningar och fullt med personlig coaching. Bryr mig inte om vem du är så kan livet ibland kännas överväldigande, speciellt när den där väggen ser så stor ut.

Men vet du vad? En tegelsten kan jag i varje fall lägga idag. Lägger jag en till imorgon så är det två i rad. En sten går ju oavsett hur man mår och kanske är den där önskeväggen byggd om ett år. Strunta i att lägga tankekraft på väggen och lägg din din sten idag. Vet inte om det ger dig något eller om det bara blir intellektuellt, men det här coachbrevet är i varje fall ännu en sten för mig…

Veckans Boktips


WILL


av Will Smith

Det här är inte bara en av de bästa biografier jag har läst, det är en av de bästa böcker jag läst. Han berättar sin historia på ett underhållande sätt som får sidorna att flyga förbi, samtidigt som man kontinuerligt vill stanna upp för att ta till sig visdomen och lärdomarna han delar med sig av. Du kommer blanda skratt med gråt och känna dig mer genuin själv av den avklädda historia han väver. Ska du bara läsa en bok eller ge bort en i julklapp är den här något jag ger min högsta rekommendation.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.