Hej kära läsare


Så har höstlovet passerat och vi är nu mindre än tre veckor från vår avresa till Mental Klarhet. Tre fantastiska dagar på Mallorca där de insikter du får hjälper dig i varenda del av livet. Endast två möjliga sista minuten platser kvar så boka nu om du vill med: karin@lifevision.se

Veckans reflektioner dök upp mitt i en sömnlös födelsedagsnatt. Hoppas att de slår an en sträng i ditt inre och väcker dig till något …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Ta det första steget, varken mer eller mindre, och nästa steg kommer att uppenbara sig för dig.”

- Ken Roberts

Behaglig sinnestemperatur?


Efter två veckors sömnbrist blev det kanske allra minst sovit inför födelsedagen. Inte för att jag var barnsligt exalterad över att fylla år och inte kunde vänta på att vakna för att se vad jag fått. Inte heller var det vakenhet över någon form av åldersnoja eller existentiell kris över vad man åstadkommit med över ett halvt sekel på planeten. Snarare var det en något lågt ställd termostat i barnens sovrum som var orsaken.

Först frös den ena för att de hade kastat av sig täcket. Sedan väcktes den andra av den förstas skrik och upptäckte att de var kissnödiga. Projektet att följa med på toaletten mitt i natten gjorde att den tredje också kände att naturen kallade och heller inte ville gå själv. Därefter var det lite bråk om vem som skulle bli hållen om när de somnade om. Sedan sov alla sött utom jag som nu var klarvaken.

Låg där och passade på att fundera över vad jag skulle skriva om efter att jag skjutsat dem till skola och förskola på morgonen. Mitt i en gäspning slog det mig att det inte bara är på ett element som det är trevligt att ha termostaten rätt inställd. För att inte tala om hur ovärderligt det är att märka när den inte är på lagom ställe så att man kan justera efter det. För om det är en sak som vi alla kämpar med så är det hur olika vi är beroende på vilket sinnestillstånd vi befinner oss i.

När barnen slänger grejor på golvet och ”vägrar” att plocka upp det så är lätt att man börjar uppfostra från ett läge av emotionell kyla eller hetta. Därifrån är det ingen skillnad på barn och vuxna. Ingen av oss har någonsin lärt oss något vettigt från irritation och ilska. Sällan säger någon av oss då ”Tack, nu vill jag samarbeta med dig. Du förklarade din syn på det hela och den är bättre än min”. När du väl ser att alla på planeten funkar likadant så blir du mer noggrann med att känna av vilket tillstånd du för med dig dit du går.

Det jag sett efter alla mina år som coach och människa (55-årsdagen är lika bra som någon annan att reflektera över sina lärdomar) är att alla problem som händer mellan oss är två personer på dåligt humör samtidigt som de tycker att det verkar vara en bra idé att försöka reda ut det. Trots att vi alla vet att inget vi gör eller säger landar något vidare när det sker från en negativ känsla.

Nu föreställer jag mig att du som läsare tänker: Jag förstår vad du säger, men hur gör man för att ha en mer positiv, varm och medkännande känsla då? När man väl hamnat snett så är det inte så himla lätt. Det första är att se att det inte handlar om att fixa till dig själv utan mer börja se hur det funkar och att det funkar likadant för oss alla.

Nästa är att den sköna känsla vi alla funkar bäst från är fabriksinställningen för oss. Så allt som behövs är lite medvetenhet och en titt mot att det spelar mindre roll vilken din emotionella temperatur för tillfället är. För den medfödda termostaten kommer att dra mot en behagligare känsla så snart vi slutar kämpa med oss själva. Utan att vi riktigt kan förklara hur det gick till så känns det plötsligt bättre och nya, fräscha idéer dyker upp som gör skillnad.

Det är därför vi genom alla tider rått varandra att ta ett par djupa andetag, räkna till tio, sova på saken innan vi tar beslut etc… För vi har sett om och om igen att fastän problemet är det samma, utmaningen är kvar eller omständigheterna oförändrade så ser det faktiskt helt annorlunda ut när vi är tillbaka i en behaglig mental temperatur. ”Det” har inte ändrat sig. Vi är på ett bättre ställe, dvs att vårt sinnestillstånd har ändrat sig för att våra tankar har skiftat. Inte för att du har skiftat dem utan för att det är hur tanken funkar.

Vet inte om du ser storheten i det här men det gör all skillnad i världen. Dessutom är det något väldigt trösterikt i att se att alla är likadana och funkar på samma sätt. Dina barn, dina anställda, lagmedlemmar eller vad du än tänker på här behöver bara en chans att få tanken att lätta så att det som är bakom kan komma fram och snyggt sköta det som behövs.

Så ta den här veckan och fundera på om du har rätt temperatur och upptäck hur din termostat automatiskt drar dig rätt och hur du därifrån kan hantera vad än livet ställer i din väg….

Veckans Boktips


How Not To Die


av Michael Greger

Den här boken är rejält tankeväckande. De flesta av oss är uppväxta med idén att det finns en enda väg till framgång: Starta tidigt, specialisera dig och lägg dina 10.000 timmar så kommer du dit du vill. Här visar författaren på att sanningen om hur du uppnår framgång är något helt annat. Var intresserad av många olika områden, experimentera och ta lite omvägar. Därför är det här en viktig bok att läsa för alla som är intresserade av att nå till en högre nivå i livet.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.