Hej kära läsare


Vill tacka alla er läsare för det härliga välkomnandet. Dessutom kul att ni gillar den nya hemsidan lifevision.se så mycket och att ni tyckte att första höstbrevet var precis vad som behövdes nu (missade du det kan du läsa det här: https://lifevision.se/730-nar-allt-klarnar

Du har väl heller inte missat att det nu bara är drygt en vecka kvar till vår livsförhöjande kurs i personligt ledarskap: Mental Klarhet, Båstad 6-8 sep. Känner du att du vill vara med på något extraordinärt så här i sista stund  så finns det ett par platser kvar. Du bokar lättast din plats genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se eller ringa 033-140070.

Denna vecka inspireras jag naturligt nog av diskussionerna kring valet. Finns som vanligt något att lära för livet där med …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Om din medkänsla inte inkluderar dig själv så är den defekt.”

- Jack Kornfield

Ett enklare val


Så här i valtider blir det mycket diskussioner om politik med dem man träffar. Samtidigt är det förvånansvärt hur nästan alla säger att de egentligen inte röstar för utan emot något. För mig pekar det mot att ingen riktigt slår an en sträng hos befolkningen just nu.

Det fick mig att fundera lite på vad jag skulle tycka var kärnfrågor för mig om man startade ett eget parti? Givetvis skulle det inte marknadsföras i valstugor på stadstorgen utan via sociala medier med influencers och annat. Inte konstigt att Putin verkar förstått att påverkan sker bättre där än med James Bond och kärnvapen.

Nåväl, för mig behövdes det inte mycket betänketid för att komma fram till utbildning och hälsovård som kärnfrågor. Jag menar om vi hade en genuint välutbildad befolkning grundad i vetenskapligt tänkande som dessutom var vid god hälsa får jag för mig att det mesta annat blir lättare. Märkliga argument som inte är uppbackade av annat än någons åsikt skulle inte komma igenom. Tillräckligt många idéer och företag i världsklass skulle skapas för att hålla oss aktuella. Samt att vi skulle ha energi nog att genomföra våra drömmar med mindre motstånd.

Nu är jag som tur är inte politiker, men vi kan ju på ett personligt plan ta den här typen av ansvar. Därför har min mission varit att oavsett styre i landet utbilda människor i Optimal Hälsa och lära ut det senaste om hur vi människor faktiskt fungerar, både mentalt och fysiskt. Det här coachbrevet som tiotusentals läser varje vecka är en del i det (tack till alla er läsare för förtroendet). Att inspirera och hoppas är en stor del i ledarskap och ansvarstagande enligt mig.

För att se till att vi kommer närmare varandra snarare än blir polariserade (se USA som exempel just nu) är det viktigt att så många som möjligt inser att vi inte har verkligheten inne i våra huvuden. Att din verklighet därmed inte är facit och den enda som existerar. Vilket innebär att en vettig och intelligent person kan komma fram till något som är diametralt motsatt det du tror utan att vara ”konstig”. 

Det är hela skälet till att vetenskapliga påståenden inte blir accepterade utan fakta som backar upp dem. Då från flera oberoende studier och inte bara ett försök. Något som de flesta medier verkar glömma varje gång de får fatt i en enskild studie som säger sig visa nyttan av alkohol, kaffe, choklad och annat som tittarna är glada att höra. För då slipper man ta ansvar och göra någon förändring.

Så vad kan vi objektivt säga om hur vi människor skapar vår upplevelse av verkligheten? Det första är att vi alla upplever livet på insidan som vi personligen ser det via våra tankar i ögonblicket. Det är skälet till att din partner kan se ut som det bästa som hänt dig ena minuten och i den andra få dig att undra varför ni överhuvudtaget är ihop. Eller få samma att göra lista att gå från stimulerande till stressframkallande. 

Vi känner våra tankar och inte våra yttre omständigheter. Punkt. När vi inte är upptagna med våra tankar kommer vi naturligt tillbaka till mental klarhet, ”zonen”, kontakt med livet och den samhörighet med andra som vi alla vill känna. Inget du behöver göra utan det händer av sig självt. Lite på samma sätt som att din hud blir brun bara du utsätter den för sol. Att ditt sinne fungerar så här är kanske det viktigaste vi kan lära oss om vi vill ha mer glädje och framgång i livet. 

Om du inte insett att det funkar så kommer du tro att ditt tänkande inte har något med det att göra. Du kommer då att skylla det du känner och upplever på världen omkring dig och lägga det mesta av din tid på försöka skapa rätt förutsättningar för att äntligen kunna slappna av och må bättre. Ta en titt omkring så kommer du att se att det är vad de flesta är komplett besatta av. Vilket är helt förståeligt givet deras oskyldiga missförtånd om vad det är som pågår. 

Lyckligtvis behöver du inte hantera det här då välmående och mental balans är fabriksinställningen för oss alla. Du behöver inte heller hålla ordning på en massa tekniker och verktyg. Allt som behövs är att du börjar se hur ditt sinne faktiskt fungerar. Därefter kommer ditt alldeles vanliga sunda förnuft allt oftare leda dig rätt. 

Veckans Boktips


Relationshandboken


av George Pransky

Nu har den här fantastiska boken varit ute på svenska ett tag, men det var först nu under sommaren som jag läste den svenska versionen. Även om jag gillar att läsa på originalspråk så går det på något vis in på ett annat ställe när det är på modersmålet. Dessutom har alla jag rekommenderat den till upptäckt att något väsentligt skiftat efter att de har läst den, så gör dig själv en tjänst och beställ den nu …

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.