Hej kära läsare


Hur kan tiden gå så fort? Man ser det på barnen eller via sociala medier som nu när jag fick gratulationer för att jag drivit Life Vision i 30 år. Tjena… inne hos mig är jag inte ens så gammal…

Har alltså än mer än jag trodde att dela med mig av på våra kurser i år 🙂 Så det kommer att bli en höjdare när vi kör Mental Klarhet 9 – 11 maj i Båstad och på Mallorca 21-24 november. Boka din plats genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


Om du vill ändra på hur andra människor är med dig, ändra på hur du är med andra människor.

- Timothy Leary

Bra att bli förföljd?


På väg tillbaka från att ha lämnat barnen på dagis och skola slog jag på radion. Hamnade mitt i en diskussion om vem radiovärdarna ville ”stalka”. Vände snabbt till att den ena berättade att hon vore enkel att förfölja eftersom hon gick hemifrån vid exakt samma tidpunkt varje morgon. Gick samma väg varje dag. Gjorde samma saker ända fram till att hon satt och spelade spel på mobilen på kvällen. Varje dag.

Blev en tyst paus där hon efteråt sa: Om det nu är någon som stalkar mig så ber jag om ursäkt för att jag är så tråkig. Den andra radiovärden la då fram utmaningen att leva mer så att det blir kul att förfölja dig. Det ledde till en diskussion om när det blir olagligt att förfölja någon, men för mig var det lite andra följdfrågor som blommade upp i mitt sinne.

Går det att ha ett bättre liv genom att bryta sina vanor och oftare söka sig utanför sin trygghetszon? Ska man tro på de flesta böcker och studier så verkar det kunna vara en framkomlig väg. Gå lite nya vägar. Göra lite nya saker. Träffa andra människor. Boka in nya upplevelser. Res till nya ställen. Allt som behövs för ett nytt liv.

Håller med om att vi alla mår bättre av lite fräsch stimulans. Det jag började fundera på är om den verkligen kommer från de här sakerna? För nog kan vissa ställas inför en mängd underbara upplevelser och ändå enbart se dem som stressande? Andra kan få samma gamla löprunda att kännas mer stimulerande än första gången.

Hmmm… vad är det då som gör skillnad på riktigt? Vill här slå ett slag för att det är det sinnestillstånd från vilket det ser vettigt ut att ta en annan runda än vanligt. Samma mentala ställe som får nya karriärvägar att inte bara se lockande ut, utan som vettiga och självklara val. Värme och förståelse automatiskt istället för friktion och konflikt. Där du ser allt annat än att ställa sig upp igen när livet fått ner dig för räkning som genuint ologiska alternativ.

Den goda nyheten med att ta en titt i den här riktningen är att den är öppen för alla. Den mentala resan kan man företa sig utan ett fett bankkonto. Nya, fräscha tankar går att släppa fram utan mejslade magrutor. Det kanske mest spännande är att när vi väl tillåter kreativiteten bakom livet att välla fram brukar både bankkonto, relationer och midjemått förändras utan att vi behöver uppbåda det sista unset av vår viljekraft och disciplin för att få till det.

Oftast räcker det med att se denna fantastiska potential för skapande som ligger och gror i oss alla. Någon ny tanke och insikt dyker upp precis därför att vi har slutat kämpa. Något som gör att vi märker att det blir lättare att ligga i linje med naturen. Vi vill då helt naturligt bidra med mer värde. Röra på oss för att det är självklart snarare än ett ok av måsten. Umgås och vara sociala utan osäkra tankar i vägen.

Våra liv och vanor är direkt mer intressanta. Vi bjuder då allt oftare in andra till dem och upptäcker att de är precis som oss. När de väl ömsat och ruggat av sinnestillståndet som var i vägen är de som folk är mest. Skratt, glädje och ett liv du är nöjd att kalla ditt följer med som en stalker du inte har något emot att bli förföljd av …

Veckans Boktips


Mistakes Where Made - (but not by ME!)


av Carol Tavris, Elliot Aronson

Hur kan det komma sig att så många vägrar ta ansvar så fort något går fel? Varför grälar så många par om vem som har rätt? Det är lätt att se när andra gör fel men svårt när det gäller oss själva. Här får du mängder med fascinerande svar på varför vi hittar på så att vi kan känna oss på rätt sida om varje fråga trots att det tar oss i osmarta och felaktiga riktningar. Uppbackat av mängder av forskning får du här reda hur vi kan få en inblick in våra blinda fläckar så att vi kan ha bättre liv. Köp, läs och begrunda…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.