Hej kära läsare


Så här med bara några dagar kvar tills morsdag är det kanske lite sent att beställa, men jag kan ändå inte låta bli att rekommendera vårt LifeTalk spel som en perfekt present. Beställer du direkt när du läser det här kan det med postens vilja hinna fram till på fredag.

Annars kan du ju alltid skaffa min digitala kurs Mental Hälsa. Den beställer du här och laddar ner och kan börja titta på med en gång. Inte helt fel i sista minuten vare sig för mammor eller dig själv.

I veckans coachbrev tar jag en funderare på hur det minsta du kan göra kan vara precis vad som behövs för att få till även de största av drömmar. Låter det intressant så scrolla ner, läs och kom ihåg att  …

Veckans citat


”Du missar 100% av de skott du inte skjuter.”

- Wayne Gretzky, hockeylegendar

Det minsta du kan göra


Det är märkligt hur klurigt det kan vara att komma igång med saker. Oftast för att vi har en känsla som av någon anledning stoppar oss. Vi har då ingen lust att skriva det där mailet, spela in den där videon, ringa samtalet eller köra träningspasset. Det får bli om en stund eller kanske imorgon istället. Ska bara göra det här först …

Kan du känna igen i det här? Förmodligen om du är människa i varje fall. Även de minsta av saker kan vara svåra att få till när vi låter våra osäkra, stressade och obekväma tankar överväldiga oss med känslan de kommer med. När vi tar våra tankar och känslor med en större nypa salt tar vi nästa steg så lätt att vi kan tro att det aldrig mer ska vara ett problem för oss.

”Alla människor gör det bästa de kan givet det tänkande som ser verkligt ut för dem i stunden.”

Min erfarenhet är att det enklaste sättet att komma över det här är att alltid börja. När jag är ute och föreläser träffar jag nästan alltid någon som läst det här coachbrevet under ett antal år. De frågar ofta var jag får min inspiration ifrån och hur jag klarar av att skriva varje vecka. Det mest sanningsenliga svaret på det är att jag sätter mig ner och lovar mig själv att bara skriva en paragraf.

När det väl är gjort fyller oftast fingrarna på något och plötsligt är det färdigt. Samma sak med träning. Det är inte helt ovanligt att allt i kroppen skriker att det vore bättre att göra vad som helst utom att träna. Mitt stående löfte till mig själv är att ta på mig träningskläderna och bara värma upp. När det väl är gjort ska jag bara göra ett set. När väl den lilla biten är gjord blir nästa alltid hela passet gjort.

”Låt inte det du inte kan göra stoppa dig från att göra det du faktiskt kan göra.”

Nu kanske du är en av de få som inte upplever denna återkommande tröghet mot att ta första steget. Min underbara fru är till exempel inte av dem. Hon startar snarast upp så bra att det blir för mycket av det goda ibland. Men jag vet att den stora majoriteten står inför det här interna motståndet inom någon del av livet. Kanske speciellt när de vet att det är det rätta för dem att göra.

För mig själv och många klienter så funkar det då att sänka tröskeln mot att komma igång. Att göra det så enkelt som möjligt att få till det där första steget som sätter bollen i rullning i rätt riktning. Är det något som dyker upp i dina tankar när du läser det här? Något som du kämpat med och som skulle göra en positiv skillnad om du fick till? Vad vore det minsta du kan göra för att starta upp?

Kan till exempel vara att lägga till en grönsak på tallriken snarare än att direkt äta en stor sallad frukost, lunch och middag. Kanske sätta dig ner och skriva en paragraf som leder till en hel sida idag snarare än att kämpa med en hel bok, artikel eller blogginlägg. Skicka ett sms, snapchat eller mail och ta en första kontakt utan att fundera på att få till något perfekt. Både romanser och affärsmöjligheter börjar förvånansvärt ofta med ett enkelt ”Hej!” snarare än underbar poesi eller fantastiska repliker.

Så vilken möjlighet till en start tycker du vore vettigt att göra? All förändring händer i korta ögonblick av insikt. Om du har sett något användbart efter att ha läst det här vore det kul att höra hur det gjorde skillnad för dig. För det minsta du kan göra är den snabbaste vägen till att få till det stora …

Veckans Boktips


Dold verklighet


av Patrick Lencione

Redan första gången jag såg Donald Hoffmans TED-talk för sisådär sju år sedan blev jag helt fascinerad. Sedan dess har jag säkert sett om den ett dussin gånger. Älskar när någon tar en ny, fräsch titt på något med en vetenskaplig grund. Av någon anledning läste jag sedan inte hans bok förrän nu och den understryker verkligen hur revolutionerande dessa tankar är. Lovar att du kommer att ha en helt ny syn på hur vi alla ser på världen omkring oss. Köp, läs och begrunda.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.