Hej kära läsare


Då har jag den roliga uppgiften att meddela vinnarna av min onlinekurs Mental Hälsa. Som alltid kan inte alla vinna men här fick man i varje fall ta med sig en taggad instagramvän och de som kan gå min kurs gratis är:

@fanilaharoos som får ta med sig @matiildapersson

@malinjonssonmusik som får med sig @sofia_ragenklint

Grattis! Skicka ett mail till mig på anders@lifevision.se så ordnar jag så ni får tillgång till kursen….

Denna vecka undrar jag om vi kan ha ett bättre liv bara genom att veta när vi ska sälja våra tankar och när vi ska köpa in oss på dem? Tror att du efter några minuters läsande inser att det jag pekar på här kan vara på riktigt livsförändrande…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!,

Veckans citat


”Verkligheten är bara en illusion,men det är en väldigt påstridig sådan.”

- Albert Einstein

Dags att sälja dina tankar?


Har coachat en del personer inom finansbranschen och deras givna slogan är ”Köp lågt och sälj högt!”. Kan ju verka vara det mest självklara och uppenbara rådet någonsin. Ändå är det otroligt hur många som gör precis motsatsen. De går in med pengar när det ser ”hett” ut men tåget redan har gått och sedan går de ur först när det är uppenbart att den nedåtgående trenden inte kommer att vända.

De allra bästa försöker istället gå emot strömmen. När det står på alla löpsedlar att det är dags att köpa då funderar de om det inte är dags att sälja. När löpsedlarna skriker ut ”sälj, sälj, sälj” tittar de genast på vad som är värt att köpa. Men det är inte så lätt att stå emot braskande rubriker. Därför kanske inte så konstigt att några av världens största förmögenheter skapats just under kriser i de stora nedgångarna. Är ett av de få tillfällen när några unika få kan passa på att köpa ultralågt.

Vad har nu detta med personlig utveckling och livskvalitet att göra? Jo, för mycket av att leva det liv vi innerst inne vill handlar även det om att förstå tillräckligt för att gå emot strömmen. Då tänker jag inte på vår allmänna flockmentalitet, utan på den ström av tankar som vi alla har flödande genom sinnet varje dag…

För när vi tar någon av alla dessa tankar på allvar kommer den omedelbart med en tillhörande känsla. Är den starkt negativ är det som att tanken lockar på oss som sirenerna i Odysséen. Ni som kommer ihåg historien vet att Odysseus blev förvarnad av häxan Circe om deras oemotståndliga sång. Han stoppade därför vax i öronen på sina män och bad dem sedan att surra honom vi masten för att kunna lyssna på skönsången utan att ledas i fördärvet.

En modern variant på det såg jag nyligen i media används på dem som skär sig själva. Kriscentren gipsar deras armar så att de inte längre kan komma åt med naglar, rakblad och knivar. Eller så ger man Antabus till alkoholmissbrukare, stryper spelarens konton, drar ut kontakten ur porrsurfarens dator, tar kontokortet från shoppingmissbrukaren… Ser kanske vettigt ut när man ser beroenden som ett problem snarare än som den bästa lösning en person hittat i ett missriktat försök att lindra sina tryckande känslor. Men inget av det gör egentligen något åt själva orsaken – sirenernas sång mellan öronen på personen.

Lite förståelse för vad som faktiskt pågår gör att vi kan lyssna på vår tankesång utan att surra oss vid masten eller stoppa vax i öronen. För den enda orsaken till våra känslor är kvaliteten på våra tankar i ögonblicket. Det innebär helt enkelt att om du känner det så kommer det från ditt eget sinne och inte från något ”där ute” i världen. Det är goda nyheter för det betyder att du inte behöver kämpa mot hela den stora världen utan ”bara” behöver få ett bättre förhållande till din inre värld.

Förstår du inte kommer du att köpa dina tankar fullt ut för att de kommer med starka känslor. Då stiger känslan ytterligare tills det känns oemotståndligt att agera och i tankeaffekt kommer du med all säkerhet att göra en rejäl förlust, emotionellt såväl som reellt. Med lite förståelse av det jag pekar på här ser du att känslan enbart kommer från dina egna tankar och inte kan göra någon som helst skada förrän du tar den allvar.

Att den starka känslan de facto är en sälj signal för dina nuvarande tankar, oavsett hur högljutt och pockande den försöker få dig att köpa in dig på riktigheten i dem. Den försöker välvilligt få dig att förstå att du ska ta dem på mindre allvar så sluta kämpa emot och du kommer inom kort vara tillbaka i mental balans igen. Insikten att det bara var lite tankar och oskyldigt missförstådda känslor som gjorde att vi var nära att än en gång köpa i fel läge är i sanning välgörande.

Vare sig rakblad, alkohol eller internet som bedövningsmedel verkar då med lite eftertanke som något annat än den vidskepliga ormolja den är snarare än ett medel till välmående. Har vi kommit så långt i vår förståelse av vår mänskliga psykologi är vi fria och kan istället agera utifrån de tankar som slår an en djupare sträng i vårt inre. Utlovar inte att det leder till en enorm förmögenhet men väl ett i sanning rikt liv oavsett omständigheter.

Veckans Boktips


Keep Sharp


av Dr. Sanjay Gupta

Få saker är väl intressantare än att åldras väl. Speciellt som vi blir allt äldre. I den här boken visar neurokirurgen Dr. Sanjay Gupta effektiva sätt att skydda vår hjärna från åldrandets försämring. Du får insikter från världens ledande vetenskapsmän i ämnet som visar dig hur du bibehåller din mentala hälsa. En väldigt öppen beskrivning där författaren själv omvärderar en hel del av vad han tidigare tog för givet. Hjälper verkligen vitaminer och kosttillskott? Vad har mediciner för effekt? Allt det och du får dessutom ett 12-veckors program med praktiska strategier för hur du enkelt kan stärka din hjärna dagligen. En användarmanual för att hålla din hjärna ung oavsett ålder. Köp, läs och använd!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.