Hej kära läsare


Något senare i veckan än vanligt men som vanligt späckat med mina bästa tankar om hur vi får ut vårt bästa och har roligt under tiden 🙂 Dessutom har du denna vecka chans att vinna min onlinekurs Mental Hälsa. Jag lottar ut (2+2 kurser, värde 895:- styck). Allt du behöver göra är:

1. Att följa mig på Instagram om du inte redan gör det (https://www.instagram.com/andershaglund).
2. Kommentera inlägget där med svar på frågan: Vad vore det värt för dig att må bättre och uppleva mindre stress?
3. Tagga en vän som du tror också skulle vilja gå kursen samtidigt som du.

Tävlingen avslutas på tisdag den 31:e kl 10.00 och vinnarna meddelas här i nästa veckobrev samt i min instastories samma dag.

Hoppas att du tycker det här blir lika spännande som jag. Den här veckan tar jag en titt på vad vi kan göra för att få till ett hållbart välmående. Att vara mer tillreds i vardagen oavsett vad som råkar pågå. Hoppas att mina tankar om det är mer än värt 5-6 minuters läsande…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!,

Veckans citat


”I många fall handlar inte förbättring om att göra fler saker rätt, utan om att göra färre saker fel.”

- James Clear

Hållbart välmående med mindre rädsla


Om det finns något som verkar ligga oss alla varmt om hjärtat så är det hur vi ska ha en bättre upplevelse av livet. Kanske till och med att kunna vara lyckliga i vardagen precis där vi står. Med allt som det innebär att vara människa. Så nu när de flesta av oss är tillbaka i full fart efter semestrar och annat vill jag starta upp med mina tankar om vad som kan göra störst skillnad för det på riktigt.

Det första är att välmående och lycka handlar om att känna att du gör framsteg. Att du går framåt på något vis i varje fall någon del av livet. För vi är inte utvecklade genom årmiljonerna för att bara sitta still och må bra och ”bara vara”. Vi har som allt annat i världen drivits mot att kontinuerligt växa och förbättra. Visst kan det innefatta att du kommer närmare dina personliga hälsomål eller att du känner att du kan ditt jobb ännu bättre än förut. Eller kanske att du blir allt bättre på att umgås med dina nära och kära, bekanta och vänner. Men allra viktigast är att du förbättrar din viktigaste relation, nämligen den du har med dina egna tankar. För vart du än åker och vad du än gör så är ju du och dina tankar där.

Jag brukar uttrycka det som att när du är på ett bra ställe i sinnet så spelar det ingen roll vart du åker så kommer det bli bra. När du å andra sidan är på ett lågt ställe i sinnet spelar det heller ingen roll vart du åker så kommer det vara jobbigt. Därmed inte sagt att du kan kämpa dig dit. För om du försöker tänka positivt när du är låg blir du förmodligen bara mer irriterad. Nej, det handlar snarare om bli bekväm med vilka tankar du än för tillfället har.

Det som då har störst betydelse för att ens ha möjlighet att få till det, är enligt min erfarenhet en djupare förståelse för var dina tankar kommer ifrån. Att inse att de kommer från dig och genereras via ditt sinne gör dig så mycket mindre rädd för att ha ”fel” tankar eller att må dåligt av dem. I mitt fall så gör den insikten mig villig att känna mer snarare än mindre. Lite som att när man går och ser en film och vet att man är trygg i biomörkret. Då vill man ha känslomässig valuta för sina biljettpengar, eller hur? Få mig att skratta, gråta, bli upprörd, upplyft, varm i hjärtat och kall utefter ryggraden. Ge mig hela det överraskande spektrumet, men lämna mig för allt i världen inte oberörd.

När du väl inser att dina egna känslor och upplevelser alltid kommer från den inre bioduk där du spelar upp dina tankar kan du alltmer orädd känna allt du kan. Du kan vila i oroliga tankar utan att vara rädd för att vara orolig. Känna eufori utan att låta den befläckas av att det kommer ebba ut så snart den positiva tankestormen bedarrat. Bli fascinerad av din egen förmåga att ständigt få nya tankar att ta form i sinnet. När en ”psychotanke” kommer flygande blir det lite som att ta en titt på en märkligt formad såpbubbla som flyger förbi. En där du kan se något skevt avbildat avspeglas i ytan, precis innan det ploppar till och den upplöses för att ge plats för vad som än bubblar upp härnäst…

När rädslan går ner blir det så mycket mer energi över för att göra det du vill. När rädslan kläs av och du ser den för vad den är blir det direkt lättare att se vad du sedan faktiskt vill köra igång med. Det är som att alla dina kunskaper släpps ut på grönbete tillsammans med din drömmar så att du kan använda dem. När vi känner oss rädda, eller ”lite stressade” som de flesta drivna och framgångsrika döper om det till, blir det du lär dig bara ännu en inlåst kunskap. När du däremot slappnar av i sinnet övergår dina bästa lärdomar nästan friktionsfritt till den handling som är det enda som gör verklig skillnad för dig.

Så det är mitt hopp för det du får ut av mina coachbrev, LifeTalkpodden, seminarier, föreläsning och webbkurser. Att du gör något med det du inser. Gå ut och ge mer än du förväntar dig få tillbaka. Ta hand om din kropp med näring och träning och gör lite mer än vad som är bekvämt. Vad som än ser vettigt ut för dig just nu. Sluta vänta och kom igång. Ser du något som verkar bättre så byt din approach tills det funkar som du vill. Du kan inte ana innan hur mycket det kommer ge dig på alla plan att känna att du växer mentalt, spirituellt, fysiskt och med vad du kan bidra med till andra och världen omkring dig…

Veckans Boktips


Keep Sharp


av Dr. Sanjay Gupta

Få saker är väl intressantare än att åldras väl. Speciellt som vi blir allt äldre. I den här boken visar neurokirurgen Dr. Sanjay Gupta effektiva sätt att skydda vår hjärna från åldrandets försämring. Du får insikter från världens ledande vetenskapsmän i ämnet som visar dig hur du bibehåller din mentala hälsa. En väldigt öppen beskrivning där författaren själv omvärderar en hel del av vad han tidigare tog för givet. Hjälper verkligen vitaminer och kosttillskott? Vad har mediciner för effekt? Allt det och du får dessutom ett 12-veckors program med praktiska strategier för hur du enkelt kan stärka din hjärna dagligen. En användarmanual för att hålla din hjärna ung oavsett ålder. Köp, läs och använd!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.