Hej kära läsare


Som det mesta har det tagit längre tid än man trodde, men nu är äntligen nya LifeTalk här! Den perfekt julklappen till personalen på företaget, eller bästa gåvan att ta med hem till någon som redan har ”allt”. Beställer gör du HÄR!

Nu öppnar vi även anmälningslistan till Mental Klarhet 17-19 September i Båstad. Det var magiskt på Mallorca och nu kan du vara med på den senaste och uppgraderade kursen på nära håll i Sverige. Skicka ett mail till info@lifevision.se eller gå in direkt på lifevision.se om du vill veta mer.

I veckans coachbrev tar jag en titt bakom kulisserna på hur livet faktiskt skapas för oss alla. En förståelse som har en enorm hävstång i all sin enkelhet …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Börja bara någonstans. Du kan inte bygga din framtid med vad du enbart tänker på att göra.”

- Liz Smith

Emotionell disktrasa?


Den kanske svåraste tiden att gå igenom tuffa känslor är när alla tycker att man borde vara glad. Kan vara när man uppnått ett stort mål men känner ”var det allt det var” snarare än den euforiska glädje man planerat för. Att vara låg när man precis blivit förälder är ett annat. Ett nytt liv har startat och det borde vara Disneyglitter i ögonen och inte en avgrund i själen. 

För någon kan det vara att nå miljonframgång och känna sig som ett måndagsexemplar för att man inte kan vara särskilt tacksam över det. Speciellt som barn i U-länder med raggiga kläder samtidigt lyser i ögonen av nyfikenhet bara de ser filmteamet. Vi vet alla hur lätt det är att lägga extra börda på sig själv när det verkar som om ”alla andra” hade slagit rekord i mysfaktor över det som pågår.

Den tid vi nu går in i kan vara en sådan utmaning för många. Julen närmar sig och det är dags att vara fryntlig, munter och helgglad. En del är extra ensamma för att de inte har någon att fira med. Andra firar med nära och kära men har aldrig känt sig så ensamma mitt i mängden. Klappar, omfamningar, julsjungande och annat rinner av som vatten på en gås långt innan det får en chans att komma in och beröra.

Eftersom vi alla är uppfostrade med idén att livet går ut på att skaffa ständigt bättre omständigheter för att till slut må så bra som vi drömmer om, blir det extra förbryllande när vi äntligen har vad vi vill men inte får den utlovade belöningen. Eller då värre än så: Vi mår sämre än någonsin istället just för att vi inte tycker oss klara av att må som man borde när man har det så bra. 

Är det något i det här som slår an en sträng hos dig? Har du reflekterat över hur synbarligen stora saker kan lämna en tämligen oberörd, medan något litet kan fullkomligen krama ur en som en emotionell disktrasa? Om inte så kan det vara dags nu då det är något med det som säger att livet inte riktigt funkar som vi alla fått lära oss. För då skulle ju en bättre mobil, mer pengar, finare bil, en uppgradering av partner, trendigare fritidsintressen, magrutor, superba vänner och medarbetare leda till kronisk lycka. 

Det är i varje fall den bästa plan de flesta har att satsa på. Fallet där är då nästan större än för att misslyckas. I misslyckandet har man ju i varje fall någon form av rationell anledning att må mindre bra. Det finns en viss trygghet att vara ok med det, eller hur? Problemet är att det inte är hur den mänskliga naturen funkar och är det något som ska utses till största möjliga hävstång för livet får det nog bli att förstå den mänskliga naturen bättre. 

För då kan du växa och lära medan du går igenom de tuffa tider vi alla går igenom. Det första är att titta i riktning mot är hur vi alla skapar vår upplevelse av livet. Pratar om det om och om igen. Ganska självklart då inget gör större skillnad än just att se att allt vi känner kommer från oss själva. Att det är de tankar vi tar på allvar i varje ögonblick som avgör både hur vi mår och agerar. 

Kan ju tyckas vara någon form av floskel i stil med ”tänk positivt”, men har ett helt annat djup när du börjar förstå det. För det blir plötsligt märkligt att ta ut sin irritation på sin partner när man på riktigt ser att de inte har orsakat den. Eller fysiskt korrigera sitt barn när man ser att ilskan som brinner i magen inte kommer från ”skitungen”. Att det är en tankestorm i ens eget sinne som när den blåst över sannolikt kommer att få en att undra hur man kunde göra så stor sak av det lilla. 

Kanske störst skillnad blir det när man ser hur oskyldigt missförståndet är. Att det är lika lätt att få för sig att utsidan är orsaken till det man känner som att man tidigare trodde att stjärnornas och planeternas positioner och rörelser styrde över våra öden. Ser man det riktigt klart kan man till och med se oskyldigheten hos sig själv och ha medkänsla snarare än att bli nedslagen över att man inte känner vad man tycker att man borde i allehanda situationer. 

Det här är nu inget du behöver få dig själv att tro på, utan snarare en princip att utforska och avtäcka. Där bakom upptäcker du att du är så mycket mer än du kan vara medveten om. Att det inte finns något som du tycker är fel som inte det som är bra med dig kan ordna. Inklusive att sluta vara rädd för din upplevelse av livet och fascinerat kunna ta vara på vad som än händer och var du än befinner dig.

Därifrån, bortom de personliga tankarna, är det så mycket naturligare att studsa tillbaka från motgång, njuta mer av framgång och till exempel ha en alldeles underbar genomsnittligt neutral, nedvärderad eller upphaussad jul … 

Veckans Boktips


Ta svart bälte i att leva!


av Martin Järnland

Jag har känt Martin sedan han började gå på mina kurser för många år sedan. Sedan dess har han gått vidare, utbildat sig internationellt och delar nu med sig av sina livsförändrande erfarenheter i denna fantastiska lilla bok. Lättläst och samtidigt djupt inspirerande. Enkelt men med potential för stora resultat. Köp den, läs den, reflektera och märk vilken effekt för livet som dina insikter får…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.