Hej kära läsare


Hoppas att din påsk har varit bra och att du nu känner dig hoppfull inför att göra tiden fram till sommarsemestern till något speciellt. Vilket kan vara att hitta magin i vardagen även när det är som tuffast. Eller att vara än mer produktiv på jobbet.

Du har säkert egna idéer som är bättre, men oavsett så behövs det lite medveten omtanke för att få till det …  Vill ni ha inspiration i den riktningen på jobbet så ta gärna en titt på mina föreläsningar HÄR! Vill du istället privat gå en kurs online så hittar du det här

Sedan är jag väldigt glad över att så många av er hör av och vill vara med på retreat med mig och Jesper Caron den 15-16 oktober. Vill du vara med på det hittar du informationen du behöver  HÄR!

Den här veckan funderar jag över en sak som är ständigt närvarande i allas våra liv. Något som håller oss tillbaka mer än något annat. Men lite förståelse kan göra all skillnad i världen och plötsligt löses hindren som stått i vägen för oss upp. Nyfiken? Scrolla ner och kom ihåg …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Jag har levt ett långt liv fyllt med mängder av problem,varav de flesta aldrig hände.”

- Mark Twain

Vill du vara mindre rädd?


Nog är det märkligt hur mycket vi människor verkar vara rädda för? Jag har träffat klienter med allt från telegrafstolpefobi och tuggummifobi till rädsla för att både lyckas och misslyckas. Eller för att prata om känslor eller mängden pengar man tjänar eller bli avvisad eller…

Kan tänka mig att du som läsare skulle kunna hjälpa mig att fylla sida upp och sida ner med andra saker som gör oss oroliga, stressade, skrämda eller t.o.m. livrädda. Speciellt i dessa tider med pandemi och hot om krig. Samtidigt tror jag inte det finns en enda person som inte känner att livet skulle kunna bli bättre om en enda rädsla som försvårar just våra liv bara försvann, eller hur?

Nu kanske du är en av dem som säger: Jag har inga egentliga rädslor … Sanningen är dock den att vi alla styrs till stor del av den där obekväma känslan, men vi kallar den ofta något annat. Mest för att skydda oss själva och känna oss lite tuffare än vi innerst inne är. Drivna, högpresterande människor som jag träffar på brukar till exempel säga sig vara ”lite stressade”. Medan omtänksamma människor mer ser det berättigad oro som visar hur mycket man bryr sig till skillnad från ”alla andra”.

Den grundläggande känslan är dock rädsla. Rädsla för vad som i slutändan blir konsekvensen om allt på att göra listan inte blir gjort eller viktiga dead-lines inte nås. Eller hur mycket hemskheter som skulle hända om man inte försökte förutse dem och vidta nödvändiga åtgärder. Den gängse idén att minska rädslan blir då att vara mer produktiv och bli bättre på att förutsäga framtiden.

Tyvärr så räddar inte den mentala stansen oss inte från morgondagens elände utan suger bara livsglädjen ur idag. Min tanke med detta brev är därför att visa på att så länge som vi har den idén om hur vi ska göra för att minska vår rädsla så blir det inte bättre. Den dolda hemligheten för dem som kämpar med rädsla är istället att det enbart är tanken på framtida smärta som gör oss rädda. Utan de tankarna tagna på allvar kan ingen av oss ha upplevelsen.

Vilket innebär att i den grad som någon ser rädsla som information om verkligheten omkring dem (med andra ord, jag hade inte känt mig rädd om det inte fanns goda skäl för det), så får de svårt att komma ifrån sin oro, stress, ångest eller vilken annan omskrivning för rädsla de än personligen använder. Kan de å andra sidan se att rädslan enbart är information om deras egen tankekvalitet i ögonblicket, så lättar känslan omedelbart. Lite som att upptäcka att en skugga man trodde var något otäckt bara var just en skugga.

Vet av erfarenhet att den som går igenom jobbiga känslor för närvarande förmodligen tycker att det här är alltför enkelt och generaliserande, men det är faktiskt hela hemligheten. Att se att tanke och känsla är så sammanfogade och hermetiskt tillslutna och inget från ”verkligheten” kan komma emellan. Då blir den där obekväma känslan inte längre farlig att känna, bara användbar information om kvaliteten på dina tankar om framtiden.

För hur märkligt det än kan verka så är rädsla i alla dess former inget annat än tankar. Imaginära scenarior om framtida smärta som vi tar på allvar. Nyckeln är då att att se att de tankarna, hur verkliga de än känns, kommer från tänkaren – nämligen du! Då blir du genast mindre rädd för din rädsla och kan ta dig an vad du nu än står inför med tillgång till dina bästa resurser. Ju djupare och i ju fler sammanhang du förstår det desto friare och behagligare blir din upplevelse av livet. Mitt i vardagen precis där det räknas på riktigt.

Veckans Boktips


Getting Naked


av Patrick Lencione

Det var säkert 10 år sedan nu jag rekommenderade den här boken, men då jag just läste om den insåg jag hur bra den är. Trots att detta är en bok om marketing så är den min favoritbok vad gäller försäljning. För här får du mängder med förslag både på hur du bidrar med maximalt värde till din omgivning och hur du överkommer dina hinder mot att ta betalt för att göra det. Boken är billig då jag utlovar att det du får ut av den är värt mångdubbelt de knappa två hundralappar den kostar;-).

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.