Hej kära läsare


Nu är våra event för våren slutsålda. Inte en plats kvar att uppbringa, men till höstens kursdagar finns fortfarande möjighet att vara med. Så boka in dig där så snart du kan om du vill ha något att se fram emot:

Mallorca 21-24 nov – Mental Klarhet. Det går inte att leda andra om du inte kan leda dig själv. Här får du tre hela dagar med fokus på utveckling som gör skillnad på riktigt.

HÅLLBART LEDARSKAP den 25 September jag gör tillsammans med Mats Erwald. En härlig kombination av livserfarenhet och gedigen kunskap ger dig en dag att minnas.

Bokar din plats gör du som vanligt genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se …

Veckans citat


Den första principen är att du inte får lura dig själv - och att du är den enklaste personen att lura.

- Richard Feynman

Fyll ditt tomrum


Har du märkt hur alla verkar susa runt och känner att ”något” saknas? Ställer jag en coachingklient mot väggen om det här så blir detta något svårdefinierat. Men något är det för det finns oftast ett kännbart tomrum där just detta något saknas. Så vi letar vitt och brett efter vad som än kan tänkas passa. Kanske den där nya vårjackan? Eller ett riktigt bra pass i cross-fit lådan? Den senaste telefonen? Nå det där ekonomiska målet? Starta ett förhållande? Avsluta ett? Det ultimata inlägget på FB eller den roligaste videon på YouTube? Kanske lite plastikkirurgi?

Det märkligaste är att inte en enda av de pusselbitar vi prövar verkar passa. De är alltid lika lovande men när de väl övervunnits, kämpats och betalats för är tomrummet ändå lika pockande inom kort. På’t igen… Rulla stenen upp för backen för att hitta den där nere igen nästa morgon. Eller som ett rockband som inte rullade stenar som Sisyfos sjöng: I can’t get no… satisfaction…

Eftersom tomrummet enbart existerar på insidan finns det inget på utsidan som kan fylla det. Inte för att det hindrar de flesta från att gå i graven med idén att de ska bli de första att klara det. Varenda vana vi har oavsett om du ser den som destruktiv eller produktiv har vi utvecklat för att fylla det där tomrummet eller för att skydda det från insyn.

En del försöker acceptera det som en drivkraft då rädslan för att vara lat innerst inne utan den är för stor. Andra försöker låtsas att det inte existerar vilket gör dess dragningskraft stor som ett svart hål där ute i universum. Förr eller senare sugs de in. Detta eftersom acceptans är ett steg för sent. Du hade inte behövt den utan att först ha gjort bedömningen att det är något dåligt med det. På samma sätt hade du inte försökt att förneka det utan att ana dess kraft.

Därför är det först när du börjar se att det enbart är en produkt av din egen gränslösa inbillningsförmåga som något lossar. Ett litet tomrum skapat av fantasi och tankar. Att ge sig på att fylla det blir därför som att försöka vinna en skuggboxningsmatch. Det spelar ingen roll vilka nya trick och tekniker du försöker dig på så har skuggan koll på dem också. Till slut orkar du inte längre och hänger ned huvudet som tecken på att du ger upp. Det känns som om skuggan vann men hade du bara tittat upp lite så hade du sett en skugga lika uppgiven som du.

Som tur är blir vi alla födda med allt som behövs för att lösa upp den den här gordiska knuten. Precis där bakom vårt oskyldiga missförstånd om vad det känslomässiga hålet är byggt av pulserar det av livskraft. Samma kraft som nu får hela naturen att ta sats inför våren. Samma märkliga energi som du själv en gång uppkom genom.

En liten kontakt med den är genuint tillfredsställande. Det är en djupare känsla där inget behöver ändras men allt är annorlunda. Den att-göra-lista som alldeles nyss var en källa till stress är nu stimulerande. Den person som nyss betedde sig outhärldligt är plötsligt skönt excentrisk och charmig. Att ta det lugnt gav myror i brallorna innan men nu är det så skönt att bara göra ingenting.

Är du med på vad jag pratar om här? Då slutar du leta för det antyder att du inte har det redan. Då verkar inte livet längre vara en bedömningssport och alla andra bedömer att du verkar mer nöjd oavsett nuvarande situation. Där det innan alltid fanns något som saknades känns det helt. Det där odefinierade något ersätts av vad du tycker är vettigt att göra och satsa på. Disciplin och viljestyrka byts mot inspiration och ansträngningslöshet. Du är inte klar med det du vill åstadkomma, men du är klar med det gamla skälet att göra det. Litet är riktigt stort när du förstår det…

Veckans Boktips


Invisible Power


av Ken Manning, Robin Charbit & Sandra Krot

Det här den bästa ledarskapsbok jag har läst. Med tanke på att jag har läst några hundra säger det en del. Vad som frå den att stå ut från mängden är att författarna tar en titt bakom skynket på vad som verkligen driver allt mänskligt beteende. Praktiska exempel på hur man vänder en negativ trend, får människor att komma överens och hur man hittar kreativitet att lösa vilka utmaningar man än står inför. Mindre stress och mer glädje. Kort sagt allt som behövs både för framgångsrikt företagande och ett framgångsrikt liv.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.