Hej kära läsare


Vill denna vecka börja med att tala om att då regeringen fortfarande inte släppt på restriktionerna för event över 50 personer, så har jag fortfarande möjlighet att åta mig lite fler coachingklienter. Är du någon som känner att nytänkande, positiv stöttning och konstruktiv utmaning har en stor hävstång för dig så kontakta mig på anders@lifevision.se. Samma naturligtvis om du vill köra digitalt för företaget när ni nu kickar igång hösten.

Vi har nu även lanserat LifeTalk 2! Ännu fler frågor som lockar fram dina bästa resurser och inspirerar till fördjupade relationer med alla du spelar med. Så vill du att samtal med familj, vänner och kollegorna ska ge något mer på riktigt? Då kan du beställa det HÄR!

I veckans coachbrev blev jag inspirerad av tanken på min barndoms sommarlov. Ett minne kom upp och vecklade ut sig till något som jag hoppas du tycker både ger något och inspirerar till handling. För kunskap är bara potentiell kraft. Det är först när du gör något med den potentialen och den går över i rörelseenergi som den berikar våra liv…  

Ditt liv är ett mästerverk!

Veckans citat


”Om du har kunskap låt andra tända sina ljus i den.”

- Margaret Fuller

Pumpa upp ditt liv!


När jag var liten åkte vi på sommarlovet ofta ut till mina morföräldrars sommarstuga vid en sjö. Det blev fiske från ekan, smultronplockande och kortspel vid köksbordet. Morfar visade hur man högg ved och man fnissade åt att sitta på utedasset. Du vet, så underbara som somrarna var när vi tänker tillbaka på dem.

En sak som jag tänker på den här veckan är när morfar visade mig hur vattenpumpen ute på gräsmattan funkade. Jag fick förtroendet att använda handtaget att pumpa upp vatten. Högg i för allt som mina tunna armar var värda men vatten kom det inget.

Släppte uppgivet handtaget då jag insåg att mitt pumpande inte gav något resultat alls. Morfar högg det genast och fortsatte pumpa. Lite strängt sa han: Du kan inte sluta nu innan brunnen fått tryck och vattnet kommer upp. När det väl kommer så går det lätt, men om du slutar får vi börja om från början… och mycket riktigt så flödade vattnet efter bara en minuts pumpande till.

För mig var det där en viktig lärdom som jag får för mig kan hjälpa dig med. Kanske som en ny insikt eller som en påminnelse i dessa tider när det vi gör ibland inte verkar ha någon som helst effekt. Kanske skickar du ut förfrågan efter förfrågan om jobb. Jobbar på att digitalisera din verksamhet. Går på morgonpromenad och äter mer hälsosamt. Allt utan synliga resultat.

Inte vet jag vad du just nu gör för att komma framåt i livet, men vad du än gör så släpp inte pumphandtaget. Fortsätt göra det du tycker verkar vettigt för att skapa de resultat du vill ha. Rätt vad det är så kommer resultaten att manifesteras. När de väl gör det så flödar det och det krävs mindre ansträngning att hålla det igång det än det gjorde för att få det igång.

Kanske är du en av dem som redan släppt handtaget. Som tycker det är för jobbigt att komma igång. Som inte tycker att det är värt ansträngningen när inget ändå kommer att hända? Då hoppas jag att det här är inspirerande på ett annat sätt. För när vi ser att det finns hopp i framtiden hittar vi kraft i nuet. Då tar vi tag i det där attans handtaget och pumpar på igen. Håller vi redan i det så hänger vi i även när det tar emot. Så var är ett ställe där du innerst inne vet att det vore värt att pumpa upp ditt liv?

Veckans Boktips


If I Understood you, Would I Have This Look on My Face!


av Alan Alda

Alan Alda är kanske mest känd för sin roll som Hawkeye i tv-serien M.A.S.H. Det många kanske inte vet är hans stora intresse för vetenskap och här tar han sig an kanske det mest betydelsefulla vi kan lära oss, nämligen hur vi kan kommunicera bättre med varandra. Efter ett helt liv där jag själv jobbat med det här fick jag ändå många aha-upplevelse och värdefulla insikter medan jag läste. Tror att du kommer märka att den här lilla lättlästa boken är något utöver det vanliga. Köp den! Du kommer vara så glad att du har möjlighet att läsa den att du rekommenderar den till andra i din tur.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.