Hej kära läsare


Vill börja med att säga att om du har möjlighet att vara med när vi kör ”Brinna utan att bränna ut dig” igen här i Borås den 25 maj så utlovar jag att det är värt både din tid och hundralapparna. Får du med dig en idé som gör skillnad är det redan mångfalt värt det, så hoppas att vi ses där. Anmäler dig för att hitta  hitta nya sätt att se på produktivitet och stress som du har användning av för livetgör du HÄR!

I veckans coachbrev läser du vad som händer när man tänkt att skriva en sak och något annat dyker upp istället. Ibland är det precis då det mest värdefulla kommer fram. Hoppas att du håller med efter att ha läst …

Gör ditt liv till ett mästerverk,

Veckans citat


”Det handlar inte om vad någon kan göra för dig.Det handlar om vilka och vad ni blir i varandras sällskap.”

- Ronald Sharp

Det bästa jag kan skriva


Som du kan tänka dig så är det ganska ofta jag funderar på en och samma sak. Nämligen vad som är det viktigaste jag kan dela med mig av här för att vara till största möjliga hjälp för dig som läser. Utmaningen är att varje gång skulle jag vilja öppna med att ge instruktioner om hur man läser för att få det bästa ur texten. För som du säkert kan tänka dig ser samma text ytterst olika ut beroende på var man kommer ifrån.

Så var kommer du ifrån när du läser det här? Jag tänker då här inte främst på om din politiska åsikt lutar höger eller vänster. Ej heller på om du är religiös, spirituell, agnostisk eller ateist. Självklart kommer även det att starkt påverka hur du tar emot och tolkar ett budskap. Men det jag tänker på här är mer allmänmänskligt: Är du på bra humör, nyfiken och välvilligt inställd? Eller är du lite stressad, distraherad och kritisk?

Eftersom allt som krävs för att skifta på vår nivå av medvetande är att vara just vara medveten, kan det räcka med att du ställer de här frågorna till dig själv så är du direkt på ett bättre ställe. För svaret på hur man hittar rätt sinnestillstånd finns ju inte ”där ute” utan inom oss själva. Det sker på samma sätt som du smälter maten, blir brun av solen och läker ett sår. Med andra ord utan din intellektuella medverkan.

Något som kan göra det väl så svårt då vi litar på att kroppen tar hand om de där fysiologiska funktionerna, men sällan har samma tillit till vår mentala självläkande korrigering. Detta trots att jag tror att vi alla någon gång vaknat på ett ”jäkla humör” bara för att märka att du omärkligt skiftat till ett bättre ställe redan innan lunch. Eller tagit en powernap och upptäckt att vi nu ser nya möjligheter som inte fanns innan vi dåsade till.

Oavsett, så har vi alla begåvats med den underbara förmågan att studsa tillbaka. Att komma igen och börja på ny kula. Fast mentalt handlar det då mer om att upptäcka att vi aldrig förlorade vår balans, utan den blev överskuggad av våra osäkra tankar. Så det är snarare att vi avtäcker vårt bästa jag än att vi bygger det. Det är skälet att det kan gå så fort när nya, fräschare perspektiv dyker upp från ”det blå” när vi slappnar av mellan öronen.

Med det sagt, hoppas jag att du redan är på ett användbart ställe för att ta till dig veckans tanke. Att vi alla har möjlighet att se att vi har en intern GPS som kan hjälpa oss att navigera genom livets alla upp och nergångar. Både de vi har i den ”verkliga” världens omständigheter och de vi upplever via våra tankar. Tricket är att se att vi inte behöver tro på allt vi tänker bara för att just vi har tänkt det. Speciellt när tankarna kommer med en stark känsla. Ser vi det kan vi rycka undan mattan från vårt mentala allvar och bakom det allvar vi skänker tanken är vårt välmående alltid tillgängligt. Vi sitter mitt i det även när det inte verkar så.

Landar den tanken på något bra ställe för dig? För jag tror, som jag redan nämnt ovan, att du har mängder av exempel på det här redan. Du kanske bara lite oskyldigt har missat den röda tråden när dina skiften sker. Som när du är helt uppe i något och bara några ögonblick senare undrar hur du kunde göra så stor sak av det lilla. Eller när någon är helt svart i ögonen och en humoristisk kommentar mitt i eländet är allt som behövs för att skapa det tankeutrymme som gör att det på ett ögonblick glittrar i samma ögon.

Det du ser är hur är inte hur välmåendet byggdes upp, utan hur det avtäcktes i en stund av klarhet. Det är alltid där. Precis bakom tanken. Där vi alla har tillgång till samma visdom. Samma universella intelligens bakom livet som alltid ger oss nya möjligheter varje gång vi bara snuddar vid det. I de ögonblicken har du bättre svar för dig och ditt liv än någon annan. Att titta i den riktningen är därför det viktigaste jag kan komma på att dela med mig av. Kom du från rätt ställe i dig för att få ut något av det? Pheeww, då skrev jag inte det här i onödan …

Veckans Boktips


Atomic Habits


av James Clear

Det här är en av de få böcker som jag återkommer till. Läser ett kapitel här och där. Mycket för att jag tycker att James Clear är en av dem som bidrar med mest värde och verkligen står för något som är praktiskt användbart för alla. För vi har nog alla redan förstått att vägen till en fungerande och framgångsrik vardag är sammansatt av våra vanor. Sällan hjälper den kunskapen oss något vidare, men den här boken tycker jag  tar en bondförnuftig titt som gör skillnad på riktigt. Skaffa och läs idag.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.