Hej kära läsare


Som du säkert har sett så är nu våra öppna event för våren utsålda. Vill du å andra sidan att jag kommer till ditt företag och inspirerar på djupet så finns det möjligheter. Slå en signal till kontoret (033-140070) eller skicka ett mail så sätter vi ett datum för en kurs, föreläsning eller kick-off…

Vill du hellre vara med när vi arrangerar så finns det två kurser till hösten att se fram emot:

Mallorca 21-24 nov – Mental Klarhet. Det går inte att leda andra om du inte kan leda dig själv. Här får du tre hela dagar med fokus på utveckling som gör skillnad på riktigt.

HÅLLBART LEDARSKAP den 25 September jag gör tillsammans med Mats Erwald. En härlig kombination av livserfarenhet och gedigen kunskap ger dig en dag att minnas.

Bokar din plats gör du som vanligt genom att skicka ett mail till karin@lifevision.se …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


Det är så enkelt att vara vis. Bara tänk på något som vore dumt att säga och säg det sedan inte.

- Sam Levenson

Köper du när du borde sälja?


Har coachat en del personer inom finansbranschen och deras givna slogan är ”Köp lågt och sälj högt!”. Kan ju verka vara det mest självklara och uppenbara rådet någonsin. Ändå är det otroligt hur många som gör precis motsatsen. De går in med pengar när det ser ”hett” ut men tåget redan har gått och sedan går de ur först när det är uppenbart att den nedåtgående trenden inte kommer att vända.

De allra bästa försöker istället gå emot strömmen. När det står på alla löpsedlar att det är dags att köpa då funderar de om det inte är dags att sälja. När löpsedlarna skriker ut ”sälj, sälj, sälj” tittar de genast på vad som är värt att köpa. Men det är det inte så lätt att stå emot braskande rubriker. Så inte så konstigt att några av världens största förmögenheter skapats i de stora nedgångarna av några unika få som passat på att köpa ultralågt.

Vad har nu detta med personlig utveckling och livskvalitet att göra? Jo, för mycket av att leva det liv vi innerst inne vill handlar även det om att förstå tillräckligt för att gå emot strömmen. Då tänker jag inte på grupptryck och vår allmänna flockmentalitet, utan på den ström av tankar som vi alla har flödande genom sinnet varje dag…

För när vi tar någon av alla dessa tankar på allvar kommer den omedelbart föra med sig en tillhörande känsla. Är den starkt negativ är det som att tanken lockar på oss som sirenerna i Odysséen. Ni som kommer ihåg historien vet att Odysseus blev förvarnad av häxan Circe om deras oemotståndliga sång. Han stoppade därför vax i öronen på sina män och bad dem sedan att surra honom vid masten för att kunna lyssna utan att ledas i fördärvet.

En modern variant på det såg jag nyligen i media används på dem som skär sig själva. Kriscentren gipsar deras armar så att de inte längre kan komma åt med naglar, rakblad och knivar. Eller så ger man Antabus till alkoholmissbrukare, stryper spelarens konton, drar ut kontakten ur porrsurfarens dator eller något annat vi hittar på i ett missriktat försök att lindra våra tryckande känslor. Men inget av det gör egentligen något åt själva orsaken – sirenernas sång mellan öronen på personen.

Lite förståelse för vad som faktiskt pågår gör att vi kan gå emot strömmen utan att behöva surra oss vid masten eller stoppa vax i öronen. För den enda orsaken till våra känslor är kvaliteten på våra tankar i det ögonblicket. Det innebär helt enkelt att om du känner det så kommer det från ditt eget sinne och inte från något ”där ute” i världen.

Om du då istället köper dina tankar just för att de kommer med starka känslor och därför agerar på dem kommer du tämligen säkert att göra en rejäl förlust, emotionellt såväl som reellt. Med den insikt jag inspirerar till här ser du att känslan enbart kommer från dina egna tankar och inte kan göra någon som helst skada förrän du tar den allvar.

Att den starka känslan de facto är en sälj signal för nuvarande tankeprocess oavsett hur högljutt den försöker få dig att köpa in dig på riktigheten i den. Att du ska ta tankarna på mindre allvar, sluta kämpa emot din egen fantasi så kommer du inom kort vara tillbaka i mental balans igen. Att det bara var lite tankar och oskyldigt missförstådda känslor som gjorde att vi var nära att än en gång köpa in oss i fel läge.

Vad du då än omedvetet valt som bedövningsmedel – må det vara rakblad, alkohol, internet, mat, shopping eller något annat – verkar plötsligt med lite eftertanke inte som något annat än den vidskepliga ormolja den är snarare än ett snabbtillgängligt undermedel till välmående. För den sköna känsla vi behöver är helt enkelt fabriksinställningen för vårt alldeles egna sinne utan tankeförorening. Ser vid det är vi fria och kan istället agera utifrån de tankar som slår an en djupare sträng i vårt inre. Så att via vårt inbyggda bondförnuft kan göra det som ser vettigt ut för oss. Utlovar inte att det leder till en enorm förmögenhet men garanterar väl ett rikt liv oavsett omständigheter.

Veckans Boktips


Invisible Power


av Ken Manning, Robin Charbit & Sandra Krot

Det här den bästa ledarskapsbok jag har läst. Med tanke på att jag har läst några hundra säger det en del. Vad som frå den att stå ut från mängden är att författarna tar en titt bakom skynket på vad som verkligen driver allt mänskligt beteende. Praktiska exempel på hur man vänder en negativ trend, får människor att komma överens och hur man hittar kreativitet att lösa vilka utmaningar man än står inför. Mindre stress och mer glädje. Kort sagt allt som behövs både för framgångsrikt företagande och ett framgångsrikt liv.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.